Избор на механичен часовник.
Re: Избор на механичен часовник.
С бюджет 30-40лв. иди на ресторант. Каквото и да вземеш ще има кахъри и няма да ти хареса. В най-добрият случай "Ориент Кристал" за профилактика и лек ремонт. Сейко за 40 лв. ...... Съмнителна работа. Трябва да си луд фен та да сложиш още толкава и да получиш нещо добро. Не си харчи парите и карай на кварцета.
Последно промяна от ivanovod на 02 Май 2015 17:24, променено общо 1 път.
Върбане, човека ще вземе нещо не ОК и ще вижда "на половина празна чаша " По-добре да събете още малко парички и да вземе нещо наистина добро. А иначе в момента нося един ЗИМ събран от четири часовника , малко избързва ама много ме радва.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Аз не съм баш в темата, щото за петица повече от десет кинта не давам.
Но сейковците са най-евтините стоманени часовници, които могат да се намерят у нас.
Но сейковците са най-евтините стоманени часовници, които могат да се намерят у нас.
Да де, ама ти ще го вземеш ще го разглобиш, измиеш провериш ако има някой камък за смяна ще го смениш ако има някоя крива ос ще я подмениш , същото ще се случи и с касата и ако ти хареса , току виж ще го снимаш в "петъчните часовници" да му се порадваме. Ако нещо се закучи ще го сложиш за части и от това нито ще си извадиш генерален извод че, " механичните са боклуци" нито ще ти се развали настроението. Човека иска да даде 30-40 лева, срещу тях се надява да получи `айде да не кажа перфектен то поне добър, запазен, точно работещ със стоманена каса и здрава верига часовник, който като сложи на ръката да прави изводи за това " стока ли са механичните часовници или не са" Сам разбираш че , тази работа тъй не става. Имал " Командирски " и не го харесал. Ами тогава, да събере малко парички и да си купи свестен нов "Сейко" , " Ориент-Мако" Q&Q delux Само дето тогава трябва да сложи бая повече "пароци" Така че, с тези пари да води жената и децата на пица и да не се занимава с глупости.
И полека покрай Гергьов ден, ей. Че ви е общозаводски празник.

И аз мисля, че за 30-40лв, не може да се вземе читав Seiko 5, а и при положение, че се продават чисто нови за около 150-160лв. и Seiko 5 и Orient, според мен не си заслужава втората употреба. Най-вероятно, много запазен Seiko 5, няма да е под 80-90лв. Мисля, че една профилактика и смяна на уплътнения и стъкло, няма да е под 40-50лв. В крайна сметка, всичко опира до това дали могат да се отделят пари за чисто нов часовник и най-вече дали му се дава на човек подобна сума.
Е, тогава остава единствено ново Ку Ку за 30 пари има страхотни екземпляри чистак нови и са бетонни.. Не е механика, а и ти си падаш по кварцетата .П П и това не е скъпо например 6 кутии цигари или навремето 3лв ама тогава часовниците струваха 10 пъти повече и и и и. А бе колега въпрос на мерак.....Иначе за 20-30-40лв има добри Сейко, Ориент и сие с които няма много да сгрешиш просто ще се зарибиш Добре дошъл в клуб-а на часовникохолиците....
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Това за десетте години си е напълно вярно,за толкова е изчислено ,че трябва да се смени маслото на механизма,нищо ,че може да си продължи и два-три пъти повече,ама нали трябва и маслото да се продаваvarban написа:vidlen, това за десетте години и петнайстата профилактика е майтап, да знаеш :-)

Говоря за истинските Сейко произведени в Япония,винтиж моделите,колкото за съвременните модели Сейко арктура-халтура ,или как им викаха там,нищо чудно профилактиката да се налага по-начесто и да е 40-50лв. за часовник от 800-900лв. това е нормален процент.
Аз лично имам само два по на четиридесетина години и точно от толкова време си работят. Братът има стотина и от него знам туй-онуй. Сега му се обадих и каза,че майсторът в Нова Загора се казвал Георги Малов и му имал домашният телефон,но от 2г. не му е пращал нищо и информацията не е прясна.Иначе му вземал по 4-5лв. на стъкло + 11лв. за профилактиката.
Въобще не виждам добро запазено Сейко от порядъка на 50лв. да има конкурент за ежедневно носене,а да сравняваш Сейко с руски часовник (нямам предвид скъпотиите),или швейцарска нежна душа от средният клас,е все едно да сравняваш БМВ с Жигула. Абе то и Жигулата си бе яка машина,ама като тръгнеше да и правиш ремонтите,излизаше къде към то едно БМВ

Ето ти чудесна възможност да поставиш начало на връзката ти с механични часовници:
viewtopic.php?f=13&t=4610" onclick="window.open(this.href);return false;
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Да, и аз мислех да го покажа.
Отнасяй го, сменяй му джама, и си в джаза :-) Може една кожа да му боднеш, щото тия вериги са малко тенекиени, ама 7009А е яка машина. Ако не е мачкана спиралата, бачка кут змей. Всички съм ги докарвал до половин заводски допуск. И е много по-малко капризна от новомодните 7S26 с регулатор à la ETAchron.
Отнасяй го, сменяй му джама, и си в джаза :-) Може една кожа да му боднеш, щото тия вериги са малко тенекиени, ама 7009А е яка машина. Ако не е мачкана спиралата, бачка кут змей. Всички съм ги докарвал до половин заводски допуск. И е много по-малко капризна от новомодните 7S26 с регулатор à la ETAchron.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Животът е бърз и динамичен - докато се усмихнеш, и го отнесоха :-) Нищо, и други сейковци има ;-)Pavlin написа:Ето ти чудесна възможност да поставиш начало на връзката ти с механични часовници:
Този също е куче-марка дори малко по шарен, иначе качеството е не по-лошо. Любима моя марка имам 4 и съм доволен от всички а фаворит ми е календара на Ориент със своя съвременен размер и прекрасна визия.....Честито и със здраве да си го носиш....
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Малък е като размер, но е много запазен- без драскотини. Не знам засега колко точно върви. Стария собственик твърди, че има отклонение около 1мин. на седмица. Не е отварян за настройка. Много ме радва!!!
Минута напред за седмица е идеален вариант тъкмо няма да закъснееш и в края на седмицата ще го погалиш като го сверяваш, щото те и другите търкалета искат малко движение за да не се схванат....
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Малък... друг път
Стига с тия водомерни размери, добро си е часовничето