Японски

Заключено
cerasimi
Специалист
Reactions:

Re: Японски

Мнение от cerasimi »

Хубаво Сейко. За датата - хвърлях му на боб и излезе януари 1972г. :D За махането на рементуара мисля , че трябва да търсиш някъде около него от страната на циферблата лостче или дупка.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Тоѝ с половин година по-стар от жената :) И тоѝ и тя обаче доста запазени :wink:
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Това отдясно на 1 часа не е ли лостче.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

На такова прилича на снимката.Не ми се отваря пак,че е с нещо като патенти капака.Работи точно,но сигурно е за профилактика.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Браво Роска,късметлия си. Разбра ли сега, какво е усещането,като го туриш на ръката с тази гривна(оригиналната за модела е) Красавец.Имам същият модел и вече го показах и там написах,че е сложен за разглобяване.Стигнах и аз до капсулата,но не пипах повече,най вероятно се отваря като старите арт деко и Звезда,но е много стегнато и ме е страх,да не го зеносам.
Интересно е и това,че и моят и твоят са с механизъм 6119,а модела е 5000 ,а се различават по прозорчето за деня,при теб е отляво. Все съм си мислел,че определен модел,отговаря само на определен дизайн,явно са пускали модификации,има още да се уча. Колкото до датата на производство,съм по-склонен да приема,че е от януари месец 1982г. Така и не разбрах съвсем точно как се познава десетилетието,ориентирам се по моделите в повечето случаи,иначе първата цифра показва годината(в случая 2) втората месеца,а другите 4 броят на произведените часовници в месеца от този модел. Казвам,че мисля ,че е 1982,защото моят не може да е 1969г и значи е 1979г. Просто логически не се вързва твоят да е с 7г. по-стар,Да е призвеждан толкова години,едва ли е вероятно),да оставим на страна,че изглежда и като по-нов.
Каквото и да е,важното е ,че го имаш и е ТВОЯТ СЕЙКО,няма да изпадам в прокламации,ти сам ще разбереш :bravo
Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Seikosha написа:Браво Роска,късметлия си. Разбра ли сега, какво е усещането,като го туриш на ръката с тази гривна(оригиналната за модела е) Красавец.Имам същият модел и вече го показах и там написах,че е сложен за разглобяване.Стигнах и аз до капсулата,но не пипах повече,най вероятно се отваря като старите арт деко и Звезда,но е много стегнато и ме е страх,да не го зеносам.
Интересно е и това,че и моят и твоят са с механизъм 6119,а модела е 5000 ,а се различават по прозорчето за деня,при теб е отляво. Все съм си мислел,че определен модел,отговаря само на определен дизайн,явно са пускали модификации,има още да се уча. Колкото до датата на производство,съм по-склонен да приема,че е от януари месец 1982г. Така и не разбрах съвсем точно как се познава десетилетието,ориентирам се по моделите в повечето случаи,иначе първата цифра показва годината(в случая 2) втората месеца,а другите 4 броят на произведените часовници в месеца от този модел. Казвам,че мисля ,че е 1982,защото моят не може да е 1969г и значи е 1979г. Просто логически не се вързва твоят да е с 7г. по-стар,Да е призвеждан толкова години,едва ли е вероятно),да оставим на страна,че изглежда и като по-нов.
Каквото и да е,важното е ,че го имаш и е ТВОЯТ Seiko,няма да изпадам в прокламации,ти сам ще разбереш :bravo
Изображение

Изображение
В Нета се цитират точно 69г.Така,че може би твоят е 69г,а моят 72....Ама на коѝ му пука,просто информативно любопитство :lol:
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Според звездите часовникът на Сейкоша сан излиза август 1979г. , както самия той много правилно се е ориентирал. :lol:
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

То имало един абсолютно същият в по-предишен пост,ама коѝ да чете :redface
Lyubo_sr написа:Да се запиша и аз :oops: .
Едно правоъгълно Seiko с механизъм 6119:

Изображение

Изображение

Сериен номер 251981.
Според калкулатора е произведено през май 1972.
П.П. Някой знае ли как да се "стегне" верижката- малко е разтеглена.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

И на мен звездите ми говореха друго,ама Капкан сан каза друго:
viewtopic.php?f=72&t=1184&start=105" onclick="window.open(this.href);return false;
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

вероятно съм объркал преди нещо май 72 е и по моя
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Според http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... eiko_6119A" onclick="window.open(this.href);return false;
Май Капкан сан ще яде ряпа :wink: Обаче има три 6119 А,B и С като А е най-старият 67-68г.,B e от 70-72 и С е от 72-75г. Остава да се отвори и да се види дали има на маркировката кой точно модел е механизмът,може би така,ще се разбере най-точно.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

На капака долу пише Japan A.Да не това типа?
Изображение
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Роско капака на тоя бичим се отваря много лесно Мушни отвертката във вдлъбнатината до лъговете и натискаш смело Имам някъде един такъв и със шплентове които го закамяват ама съм го потурчил някъде
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Знам ли? Може и това да е,ама едва ли. Механизмите им са повечето А и В само този и един 6106 имат и С А иначе на капака им има различни маркировки ЕS ,F и др. които не са ми ясни.
Твоя си излиза 72г. а моя 69г.така мисля.Изображение
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

rosen_er написа:То имало един абсолютно същият в по-предишен пост,ама коѝ да чете :redface
Lyubo_sr написа:Да се запиша и аз :oops: .
Едно правоъгълно Seiko с механизъм 6119:
Според калкулатора е произведено през май 1972.
Честито! Твоя е батко на моя- януари '72 е, моя е месец май същата година.
Наистина се отваря лесно- до лъговете отдолу натискаш едновременно и на двете места.
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Заключено

Обратно към “Японски, китайски, немски, френски, английски и други”