Страницата на stepona555
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Страницата на stepona555
Ок ще изчакам колегата росен ако види поста да каже има ли нещо сбъркано с касата, не фашам логиката на посоките , безела не се върти и юг е на 12 , горе обикновенно е север

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Насочваш часовата стрелка към слънцето, и ъглополовящата между 12 и часовата стрелка ти дава посока юг. Ако съобразиш разни декретни и поясни времена, ще определиш посоката с точност по-добра от десетина градуса. Тук за тази работа и безел са ти дали.
Има такъв безел,но е на доста по-късен тип каса.А касата на показания от теб е от този тип:stepona555 написа:Ок ще изчакам колегата росен ако види поста да каже има ли нещо сбъркано с касата, не фашам логиката на посоките , безела не се върти и юг е на 12 , горе обикновенно е север

И да - обърнат е при теб.Почти съм сигурен,че трябва да е въртящ се безел,но по мое мнение е "присаден" върху тази каса и може от там да идва проблема с движението му.Ето един пример на Командирски с подобен безел:

Та моето мнение е:
Касата е от Командирски "Сделано в СССР"

Лично мнение ,разбира се.Но съм сигурен,че нито един Адмирал не е виждал подобен часовник,особено в цвят лилав

Русийските часовници не са ми много интересни и при тях почти винаги има и чисто фабрични компилации.Щом имам ето такова "нещо" ......:

-
- Специалист
- Reactions:
Това съм го учил в 9 клас като ходех на туристическо ориентиране , но за него не ти трябва безел още повече залепен .Наскоро го откриха колегите и в другия форум по повод форумния часовник.varban написа:Насочваш часовата стрелка към слънцето, и ъглополовящата между 12 и часовата стрелка ти дава посока юг. Ако съобразиш разни декретни и поясни времена, ще определиш посоката с точност по-добра от десетина градуса. Тук за тази работа и безел са ти дали.
Сигурно е клеясал , ще играе ултразвука и чука.

Просто свали безела с ножче.Лесно е,ако не е залепен по някакъв начин,че и такъв случай съм имал.След това можеш да го миеш както решиш.
-
- Специалист
- Reactions:
Втори кръг на загадките премина при небивал до сега интерес , като заслуга за това има единствено организатора.Необявената награда която не съществува остава за следващия кръг.Да го покажеш и вътре кво има
Отаваряме бавно като в Сделка или не

И започваме да четем бавно щото материала е тежък и става само за гости , не за пиене

Към средата на книгата вече излиза северното сияние , а към края изригват вулкани и се събуждаш посипан с пепел и на ръката ти вместо позлатения Полет де лукс с който си започнал четенето стои оригинален японски зълт кварцов.

С камъка дето прилича на домашен сапун нещата са ясни , вътре цъка най точния балансов кврац

Поздрави на всички и

Ами пак излезе ,че съм позналSeikosha написа:Ай с'я камък. Доста общо нали? Туй дето прилича на парче домашен сапун, ще да е някое кварце,нали си падаш по такива![]()

P.P. А исландската ракия ,не чини по нашите ширини, много слаба бе,кат ликьор. Виж против настинка може да помага.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Специалист
- Reactions:
Май така излиза ,кат се замисля то вярно вътре са кристали ама дали са кварцове, ти часовници имаш 25 кила освен камък да ти донеса освен умрелия крак на прасе.Seikosha написа:Ами пак излезе ,че съм позналSeikosha написа:Ай с'я камък. Доста общо нали? Туй дето прилича на парче домашен сапун, ще да е някое кварце,нали си падаш по такива![]()
Като гледам изтърбушеният сапун, точно си мяза на кварц,както съм се угадил по-горе. Това съм имал предвид, щот "камък" си е доста общо казано.
P.P. А исландската ракия ,не чини по нашите ширини, много слаба бе,кат ликьор. Виж против настинка може да помага.
Ликьора е от бреза и е 27 градуса утре ще го снимам , по хубав от водката им в книгата.
И за да спиш неспокойно откъде идва името на Исландия и каква е връзката с Гренландия (shivering)

Ааааа, спах си куту една гугутка,щот чак сега ти прочетох поредната закачка
Не те знам какво пак нестандартно си измислил, ама ако е директ тълкуване ,е ясно от къде идва името на Исландия, на много езици island е остров. Сигур имаш нещо друго предвид, ма ти ще кажеш. А връзка с Гренландия, не се сещам друго освен, че и двете са острови. Също си приличат и по това ,че и двата са най-големите в света
Мдаааа Гренландия е най-голям по територия,а Исландия е най-големият вулканичен остров на кълбото ни. Друга връзка - политическа и двете държави са един вид все още протекторати на кралство Дания. Последно, понеже има и в скоби, shiver си е едно треперене,изтръпване. Може би намекваш ,че и в двете държави е студено и пада голямо треперене от студ и ще е вярно,ама не съвсем, защото в Исландия е по-скоро доста хладно,отколкото студено - мека зима и хладно лято, ма пак може да те хване хрема
Друго не се сещам, освен ,ако нямаш предвид многото вадене на риба.

Не те знам какво пак нестандартно си измислил, ама ако е директ тълкуване ,е ясно от къде идва името на Исландия, на много езици island е остров. Сигур имаш нещо друго предвид, ма ти ще кажеш. А връзка с Гренландия, не се сещам друго освен, че и двете са острови. Също си приличат и по това ,че и двата са най-големите в света

Друго не се сещам, освен ,ако нямаш предвид многото вадене на риба.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Специалист
- Reactions:
https://www.google.es/maps/@62.7933821,-15.62914,5z" onclick="window.open(this.href);return false;
Легендата е свързана със заселването и на двете държави от Норвегия , Даже има и една смешко истина за едни малки острови по пътя Фаролските.
Отговора почти ти го дадох .
Легендата е свързана със заселването и на двете държави от Норвегия , Даже има и една смешко истина за едни малки острови по пътя Фаролските.
Отговора почти ти го дадох .
Това предположение сигурно е обратното на вярно както би казал английски лорде ясно от къде идва името на Исландия

-
- Специалист
- Reactions:
Днеска яка плячка часовници само да ги позабърша и ще има снимки за съжаление само един е руски .Руски ама кварцов.

-
- Специалист
- Reactions:
-
- Специалист
- Reactions:
Ако някой може да ми напише с латински печатни букви името на този гмурец ще ме избави от нерви , на пазара не го виждах , ама сего го виждам и пак не мога да го произнеса

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Бе аз ще ти го напиша, ама какво ще ти помогне това
GRANJPARIS

GRANJPARIS
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
http://www.relojes-especiales.com/foros ... is-115276/" onclick="window.open(this.href);return false;