Страницата на stepona555

Тук пишем за каквото се сетим
Заключено
stepona555
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на stepona555

Мнение от stepona555 »

Ок ще изчакам колегата росен ако види поста да каже има ли нещо сбъркано с касата, не фашам логиката на посоките , безела не се върти и юг е на 12 , горе обикновенно е север
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Насочваш часовата стрелка към слънцето, и ъглополовящата между 12 и часовата стрелка ти дава посока юг. Ако съобразиш разни декретни и поясни времена, ще определиш посоката с точност по-добра от десетина градуса. Тук за тази работа и безел са ти дали.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

stepona555 написа:Ок ще изчакам колегата росен ако види поста да каже има ли нещо сбъркано с касата, не фашам логиката на посоките , безела не се върти и юг е на 12 , горе обикновенно е север
Има такъв безел,но е на доста по-късен тип каса.А касата на показания от теб е от този тип:
Изображение Изображение
И да - обърнат е при теб.Почти съм сигурен,че трябва да е въртящ се безел,но по мое мнение е "присаден" върху тази каса и може от там да идва проблема с движението му.Ето един пример на Командирски с подобен безел:
Изображение
Та моето мнение е:
Касата е от Командирски "Сделано в СССР" :) Коронката също.Машината ....ти ще кажеш каква е.Циферблатът е "украински" :mrgreen: .Безелът -от Чистопол ,но вече от русийското производство.Стрелките също са "сбъркани" (според мен) и не трябва да са позлатени ,а хромирани,но там нещата не са категорични.
Лично мнение ,разбира се.Но съм сигурен,че нито един Адмирал не е виждал подобен часовник,особено в цвят лилав :mrgreen:
Русийските часовници не са ми много интересни и при тях почти винаги има и чисто фабрични компилации.Щом имам ето такова "нещо" ......:
rosen_er написа:Съботни:
Нещо странно ,русийско,смесено..........аз го кръстих "Командирска Победа" :) :
Изображение Изображение Изображение Изображение
Машина ЗИМ,бял "о" пръстен с кръгло сечение за влагозащита.Въртящ се безел,оригинална кожа....Много добре изглежда на живо.Досега не бях виждал подобна Победа.
:mrgreen: :mrgreen:
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

varban написа:Насочваш часовата стрелка към слънцето, и ъглополовящата между 12 и часовата стрелка ти дава посока юг. Ако съобразиш разни декретни и поясни времена, ще определиш посоката с точност по-добра от десетина градуса. Тук за тази работа и безел са ти дали.
Това съм го учил в 9 клас като ходех на туристическо ориентиране , но за него не ти трябва безел още повече залепен .Наскоро го откриха колегите и в другия форум по повод форумния часовник.
Сигурно е клеясал , ще играе ултразвука и чука.
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Просто свали безела с ножче.Лесно е,ако не е залепен по някакъв начин,че и такъв случай съм имал.След това можеш да го миеш както решиш.
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Да го покажеш и вътре кво има
Втори кръг на загадките премина при небивал до сега интерес , като заслуга за това има единствено организатора.Необявената награда която не съществува остава за следващия кръг.

Отаваряме бавно като в Сделка или не
Изображение
И започваме да четем бавно щото материала е тежък и става само за гости , не за пиене
Изображение
Към средата на книгата вече излиза северното сияние , а към края изригват вулкани и се събуждаш посипан с пепел и на ръката ти вместо позлатения Полет де лукс с който си започнал четенето стои оригинален японски зълт кварцов.

Изображение

Изображение

С камъка дето прилича на домашен сапун нещата са ясни , вътре цъка най точния балансов кврац

Изображение

Изображение

Поздрави на всички и :b
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Seikosha написа:Ай с'я камък. Доста общо нали? Туй дето прилича на парче домашен сапун, ще да е някое кварце,нали си падаш по такива :lol: :D
Ами пак излезе ,че съм познал :) Като гледам изтърбушеният сапун, точно си мяза на кварц,както съм се угадил по-горе. Това съм имал предвид, щот "камък" си е доста общо казано.

P.P. А исландската ракия ,не чини по нашите ширини, много слаба бе,кат ликьор. Виж против настинка може да помага. :D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Seikosha написа:
Seikosha написа:Ай с'я камък. Доста общо нали? Туй дето прилича на парче домашен сапун, ще да е някое кварце,нали си падаш по такива :lol: :D
Ами пак излезе ,че съм познал :) Като гледам изтърбушеният сапун, точно си мяза на кварц,както съм се угадил по-горе. Това съм имал предвид, щот "камък" си е доста общо казано.

P.P. А исландската ракия ,не чини по нашите ширини, много слаба бе,кат ликьор. Виж против настинка може да помага. :D
Май така излиза ,кат се замисля то вярно вътре са кристали ама дали са кварцове, ти часовници имаш 25 кила освен камък да ти донеса освен умрелия крак на прасе.
Ликьора е от бреза и е 27 градуса утре ще го снимам , по хубав от водката им в книгата.

И за да спиш неспокойно откъде идва името на Исландия и каква е връзката с Гренландия (shivering)
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ааааа, спах си куту една гугутка,щот чак сега ти прочетох поредната закачка :)
Не те знам какво пак нестандартно си измислил, ама ако е директ тълкуване ,е ясно от къде идва името на Исландия, на много езици island е остров. Сигур имаш нещо друго предвид, ма ти ще кажеш. А връзка с Гренландия, не се сещам друго освен, че и двете са острови. Също си приличат и по това ,че и двата са най-големите в света :) Мдаааа Гренландия е най-голям по територия,а Исландия е най-големият вулканичен остров на кълбото ни. Друга връзка - политическа и двете държави са един вид все още протекторати на кралство Дания. Последно, понеже има и в скоби, shiver си е едно треперене,изтръпване. Може би намекваш ,че и в двете държави е студено и пада голямо треперене от студ и ще е вярно,ама не съвсем, защото в Исландия е по-скоро доста хладно,отколкото студено - мека зима и хладно лято, ма пак може да те хване хрема :lol:
Друго не се сещам, освен ,ако нямаш предвид многото вадене на риба. :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

https://www.google.es/maps/@62.7933821,-15.62914,5z" onclick="window.open(this.href);return false;
Легендата е свързана със заселването и на двете държави от Норвегия , Даже има и една смешко истина за едни малки острови по пътя Фаролските.
Отговора почти ти го дадох .
е ясно от къде идва името на Исландия
Това предположение сигурно е обратното на вярно както би казал английски лорд
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Днеска яка плячка часовници само да ги позабърша и ще има снимки за съжаление само един е руски .Руски ама кварцов.
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Преди 2 минути колекцията електромеханични се обогати с кантонер

Изображение

Изображение
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Ако някой може да ми напише с латински печатни букви името на този гмурец ще ме избави от нерви , на пазара не го виждах , ама сего го виждам и пак не мога да го произнеса
Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Бе аз ще ти го напиша, ама какво ще ти помогне това :)
GRANJPARIS
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

http://www.relojes-especiales.com/foros ... is-115276/" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Заключено

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”