Влезе в спринцовката от втория опит. Много мазен щото. И смазката почнала да зацепва - като вазелин е.
Голямо лъскане ще пада, и промивки на всички камъни с хептан от спринцовка.
Тази долу в средата:varban написа:Вчера и днеска правя две плоски Ракети - 2628.Н вчера
Тази:varban написа:и 2628.Н днес.
В случая и аз мога такъв финт да направя, ама не е... де да знам, кво не е... не е честноplamenhar написа:Но много рядко го ползвам.Гледам да намеря добър баланс със здрава и права пружина.
dreadx написа:Изправянето на спирала е една от сложните часовникарски операции, която може да се извърши и без специализирани инструменти, каквито повечето от нас нямат.
Взимам части от други механизми само ако се налага, но винаги ми е по-интересно дали ще успея да поправя старата спирала или някоя друга дефектна част. В повечето случаи изобщо нямам намерение да нося часовника и дори не се занимавам и да му правя основна профилактика. (нали след няколко години пак ще е за профилактика)
Последно си загубих 4 часа да изправям спирала на часовник, който има и други проблеми - ръждясал карамфил и изронено зъбно колело - и нямах нужните части, за да продължа с ремонта. Такива работещи механизми (детска/дамска Slava) се продават на кило и никой часовникар не би си губил времето по този начин. Но е по-добре да се учим на тях, а не на някой ZENITH. И когато си намеря частите, ще ми е интересно дали ще успея да се справя и с ръждясалия карамфил на Слава-та.
На Ruhla-та, дето седя разглобена един месец, най-накрая успях да извадя ръждясалия карамфил и сега си я нося - докарва почти точността на кварцовия ми часовник (движи се с няколко секунди напред-назад около него).
Разбира се ако бях часовникар изобщо нямаше да мога да си позволя да подхождам по този начин, нито да си губя часове в сложни ремонти на часовници от 50 ст. - колкото един ремонт е по-сложен, толкова повече е икономически неоправдан.