E, неironhorse написа:Да разбирам ли, че от останалите ти се намират?

От българските само на Братя Коцеви ми се подмята един, дори съм забравил вече какъв му беше проблема.
E, неironhorse написа:Да разбирам ли, че от останалите ти се намират?
имаш и "точен анкар" ;)kova4ev написа:E, неironhorse написа:Да разбирам ли, че от останалите ти се намират?, но имам няколко Роскопфа и ми се искат още
![]()
От българските само на Братя Коцеви ми се подмята един, дори съм забравил вече какъв му беше проблема.
Доколкото знам от стари часовникари (а дали е истина е друг въпрос) навремето (разбирай преди '44) е можело всеки часовникар да си поръча направо от завода производител (Юнгханс) часовници с циферблати на които е изписано неговото име. Часовниците са пристигали на части и часовникаря е трябвало сам да си ги сглоби и да поеме гаранцията им. Явно едно време е имало бая кадърни люде по земите български ...Skyler написа:Интересно къде са печатени фирмените надписи, предполагам че всеки си е поръчвал бройки с неговото име при производителя. Едва ли са нанасяни допълнително след разглобяване-сглобяване. А и циферблатите изглеждат като печатени на една печатарска преса /еднакъв натиск/.
Ако някои има данни ще е полезно да ги сподели.