"Съботните" часовници на rosen_er

Има какво да се види
Публикувай отговор
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от Prisadov »

rosen_er написа:Този от както съм го сложил на ръката работи и то точно.Навива се от короната,което си е удобство.Много трудно движи стрелките при сверяване,ама много...Датите работят.Машината не е пипана ,но има засъхнала смазка по периферията.За профилактика е .
Prisadov написа: За ситизенчето благородно завиждам.....голям красавец е особено с тази верига !Все такъв късмет !
Така си беше с оригиналната верига,даже звена не бяха махани ,че беше много дълга .Учуден съм от къде ги вадят ромите такива 30-40 годишни саати направо не носени :o
Как къде.....по чуждите къщи :) колко от часовниците по битаците са крадени не е истина....иначе доста са и от хора който на момента им трябват просто някакви пари.....но точно каква историята зад самите часовници можем само да гадаем :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Тази събота времето не беше благосклонно към народа запътил се към Битака,нито към "търговците"-много дъждовно.Но ....успях да си намеря една Ракета,колкото да не е напразно ходенето ми :) Ето и нея:
Изображение Изображение Изображение
От серията на "боровинковата" :lol: и като нея е с бял "О" пръстен за уплътнение.На коронката също има уплътнителен пръстен и може би е добра водоустоѝчивост:

Изображение
Има си и интересна верижка,но всички връзки са "решени" с карфички :lol:
Изображение
Спазарих я като неработеща n_sad ,а се оказа че едното винтче за закрепване на механизма се отвило и блокирало колелото на пружината :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Тази събота започнах с нещо,което хич не познавам:
Longines
Изображение Изображение Изображение Изображение
Видях,че машината е брандирана и го взех,въпреки че не работеше.Ама на цената на наливна бира :wink: МАЛКА :D Сложих някаква батерия още на пазара,но.. :mrgreen:
Полет 2612.1

Изображение Изображение
И от"Всичко по левче "една симпатична Победа Самара:
Традиционната обща:
Изображение Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Който си е късметлия си е късметлия!!! n_thumbsup
Страхотен дрес саат за малко пари и то от толкова реномирана марка......нямам думи icon_crazy
Звънчока е почти нов, а Самарката радва много icon_clap :b
.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Стига бе Човек защо сега така правиш ..... хвърляй го този "грозен" Лонджин някъде и ми кажи къде....виж даже не работи....

Шегувам се ! Невероятни попадения !!
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Видях всичко на живо и е много добро. Жалко , че електронния не работи. Който минава рано-рано , ще намира хубави работи, а такива като мен, които идват късно, ще си ходим с празни джобове. n_sad Че даже и за Габрово ще изпраща- то бива, бива, ама това вече....... :diablo:
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Ааааааа Цецо, то изпращането е двупосочно :D Аз съм си послал предварително :)
.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Млъкни, че си ми оранжев направо / прескачам син и зелен /. :diablo: Малко ти е половин България, че и в останалата вършее. n_sad
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Не ми мърсете темата :tommy:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

И аз за да ти я доомърся,ще ти кажа,че ти завиждам,не за часовниците,макар,че почти винаги намираш чудесни неща(да не говорим ,че за никакви пари) ,а завиждам на възможността ти да изпитваш всяка събота това ловджийско чувство на битака,на тази тръпка на неустановеноста,дали ще има ,да ли не,какво ще изкокне този път,това си е почти като авджийството и рибарлъка,хобито се обогатява и става по-пъстро.Навремето и аз бях заклет "битакчия" още когато имаше във Варна "Руски пазар" ,че и по-рано,разбира се по него време не купувах само часовници. За жалост отдавна не мога да си чеша тази си краста,а и във Варна вече битак няма,разтуриха го,може би някъде ще започне пак,но не вярвам да е както преди n_sad
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Колкото да повдигна темата :)
Победа в "черна" каса ,черен циферблат:
Изображение Изображение
Това покритие "черен емаѝл" не е особено устоѝчиво според мен,но придава един "гръндж" вид на часовиците.
"Облякох" и един "съботен" менанизъм в каса подарък от приятел.Не е оригинална за модела ,но му отива и докато намеря позлатена ще е в този вид:

Един от много красивите циферблати на Полет.И труден за снимане през стъкло.Без отраженията на стъклото е чудесен:
Изображение
Обща:
Изображение Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Тази събота малко "шарена" удача :) Един пример как рекламата продава-говорихте за правоъгълен Seiko ,показвахте и като го срещнах на битака нямаше как да не го взема:
После един много симпатичен Восток 2209 доѝде:
Една Звезда ме зарадва:

Интересен цифер и за пръв път попадам на машина без "вълни" и каквато и да било маркировка :o
Говорихме и за Победа на ТТК1.Ами ето един не в наѝ-добра форма,с друга минутна стрелка,но....става :) :Да бях и полирал стъклото :redface ,забравил съм.
И накрая при оферта "квото дадеш бате" взе този "divers" :lol: :
Изображение Изображение
Сигурно няма и 25см водоустоѝчивост :) ,ама....25 metres
И обща както винаги:
Изображение Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Чудесни часовници :thumbup: :clap: Днес късметът явно е работил САМО за теб :b
Поздравления!!!
.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Жалко че Победата не е с оригиналния си механизъм. Така и завистта ми е 50%-ва :)
Честито за продобивките!
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Завистта ти трябва да е 100% защото през 1953 г все още са купували механизми от 1МЧЗ,през 1954г започват собствено производство със съответното клеѝм0 :) Виж тук:
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=182268" onclick="window.open(this.href);return false;
Дето се вика за малко и "другото" клеѝмо.Ама пък тези дето разбират знаят ,че така трябва :D
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”