Променено име - "Нови попадения"

Има какво да се види
Публикувай отговор
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Re: Променено име - "Нови попадения"

Мнение от miroman »

Забравих да покажа групови снимки и на тези:

Изображение Изображение

Поздрави, Миро.
Изображение
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Радост за очите....СКЛАД на МЕЧТИТЕ и..... да те радват....
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Здравейте,

днес - радост :). Дойдоха две пратки, които се бях притеснил, че може и да са загубени. Явно нещо в руските пощи се е пообъркало, защото другите две са изпратени преди три дни :). А уттре очаквам още три...

Ето общата снимка:

Изображение

Няколко хубави позлатени - Космос, Вимпел, Польот Делукс, Восток 'висулка' и кръгла Ракета 2209:

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Една нова Ракета за слепи (ама на гърба е леко издраскано, може би при махане на някакъв етикет)

Изображение

Восток 2428 (ден/дата):

Изображение

Победа 'Червено 12' от '48, със специфичната си украса на механизма:

Изображение Изображение

Една мъжка 'Звезда' в невероятно състояние, само стъклото има пукнатини, не знам дали да го замествам с нов плексиглас, или да си го оставя оригиналното:

Изображение Изображение

Един хубав 30-камъков Польот с лагер, но за съжаление се оказа, че му няма винтчето, което държи ротора :(. А е от Молотока, писах на продавача, ама нали Молотока ще го закриват, та много му дреме, ако му оставя лош отзив...
Някой да има подходящ за продаване :redface ?

Изображение Изображение

А това няма нужда от представяне:

Изображение

Оказа се, че имало не само руски часовници :).

Например този хубав часовник с аларма 'Мемостар'. Механизмът да ви прилича на някой друг :) ?. Обаче за да звъни, трябва коронката да е издърпана (а при Польот е обратно). Даже писах на продавача, той ми каза за коронката...

Изображение Изображение

Един много хубав Universal с микроротор, но микророторът му е разбит :(... Някой да има подходящ за продаване lol2 ?

Изображение Изображение

И накрая един отличен швейцарски хронограф GEXU, купен като 'неработещ' с описанието
като натисна горния бутон - тръгва, но долният не работи - като го натисна, не спира. А като ги натисна двта едновременно, се държи странно - някой път спира, друг път връща стрелките lol2 lol2 lol2
. Естествено, нищо му нямаше на бутоните, работи си и се нулира перфектно. Е, спиралата на баланса беше поизкривена, но я оправих и сега върви отлично :b

Изображение Изображение

Ами това е, утре още...

Поздрави, Миро.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Я да напиша нещо емоционално, щото нямам думи :)

n_thumbsup n_thumbsup n_thumbsup n_thumbsup n_thumbsup
icon_crazy icon_crazy icon_crazy icon_crazy icon_crazy icon_crazy
:muslim: :muslim: :muslim: :muslim: :muslim: :muslim:
:b :b :b :b :b :b :b :b
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Да,интересни часовници. icon_clap
За пръв път виждам Полет 2616 30 камъка (още повече изпълнение с лагер на ротора) в такава хромирана каса.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

rosen_er написа:Да,интересни часовници. icon_clap
За пръв път виждам Полет 2616 30 камъка (още повече изпълнение с лагер на ротора) в такава хромирана каса.
Да, и аз се зачудих - обикновено са позлатени. Даже мисля, че оригинално си е бил в позлатена - не се връзват циферблатът и стрелките с хромирана каса. Но даже и да реша да я сменя - такава позлатена е сравнително лесна, трудното е с винта, трябва да поразгледам из нета как изглежда. Аз имах един на лагер, но той замина 3 дни след пускането на листинга...

Поздрави.
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Мисля,че и "неоригинален" винт ,който стане по резба и е с по-сирока главичка ще свърши работа.Но я виж дали не е без винт,т.е. да се завива самата вътрешна черупка върху оста.Скоро имах подобен "проблем" с един Citizen. :mrgreen:
Имам Полет 2615 (същата машина без календар) и там така е решен монтажът.Ето една снимка на Стори, на която има и двата варианта:
Изображение
Но като разгледах снимката ти - твоят си е за винт.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

miroman написа: ....
Например този хубав часовник с аларма 'Мемостар'. Механизмът да ви прилича на някой друг :) ?. Обаче за да звъни, трябва коронката да е издърпана (а при Польот е обратно). Даже писах на продавача, той ми каза за коронката...

Изображение Изображение

....
А можеше да прочетеш във форума тая тема:
viewtopic.php?f=56&t=93&p=230&hilit=%D0 ... D1%87#p230" onclick="window.open(this.href);return false;
И нямаше да се налага да говориш с продавача.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

omegaqq написа:
miroman написа: ....

Изображение Изображение

....
А можеше да прочетеш във форума тая тема:
viewtopic.php?f=56&t=93&p=230&hilit=%D0 ... D1%87#p230" onclick="window.open(this.href);return false;
И нямаше да се налага да говориш с продавача.
Прав си, но човек не може да помни всичко :). А и аз не виждам нищо срамно в това да попиташ...

Ето и част от тазседмичните, този път си бяха основно пълнеж, като за затваряне на Молотока :).

Изображение

Польот Амфибия без безел, перфектно работещ (някой да има безел за продаване, че един руснак нещо се е превъзбудил и иска $75 в ЕБей :o )

Изображение Изображение

Хубава джобна Омега, в отлично работещо състояние, само стрелките са с различни цветове и стилове, ще ходи на часовникар

Изображение Изображение

Вимпел

Изображение

Една хубава Секонда 2209, за която имам подготвен механизъм и ще си стане Ракетка:

Изображение Изображение Изображение

Добре запазена Ракета, с този минималистичен дизайн изглежда по-малка

Изображение Изображение

И две антимагнитни:

Изображение Изображение

Един Восток, също отлично запазен, купих го за неръждавейка, но не съм 100% сигурен:

Изображение Изображение

Две "туристически" Ракети и един Командирски:

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Един юбилеен Восток, взет само заради задния капак, отпред е зле

Изображение

И два часовника просто от интерес, не са от обичайните - Польот и Луч 2209:

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Ами това е. Ще се запирам, че нещо лятото се отрази и на ЕБея, хората тръгнаха по почивки и не мислят за покупки на часовници.

Поздрави, Миро.
Изображение
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Мнение от the collector »

На каква цена се продава Полет-а, който е без безел?
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Няколко дни с възхищение чета и гледам невероватните саати.... бравос и евала
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Добър вечер на всички будни :)

Днес дойде един часовник и една част:

Изображение

Не, Амфибиято е старата, дето беше без безел. Вече е с :yahoo

Изображение Изображение

Изображение Изображение

А с часовника стана една одисея, направо не знам как е възможно. Пристига при мен, отварям пакета, навивам часовника, и той тръгва. Натискам копчето за стартиране на хронографа - нищо! Стрелката не помръдва! По принцип не се чувствам компетентен да ровичкам из хронографи, даже частите не им знам как се казват всичките. След стреса, реших и го отворих.
Видях, че лостът с паразитното колело не се помръдва при стартирането на хронографа. Огледах и видях, че пружината, която го притиска, е ПОД издатъка, предназначен за нея. "Извадих" я, т.е. преместих я на местото и, НАД издатъка. Лостът тръгна, но не беше центриран и паразитното колело не стигна до секундното. С винта за центровка, малко по малко наместих лоста в подходящото положение.
ОК, тръгна, но все пак не беше редно да идва при мен в такова положение, и затова писах на украинеца. Само информативно, уведомих го, че съм си го оправил. Но...той ми прати видео, снимано според неговите думи един час преди да го опакова и изпрати. Всичко си му работи! И хронографа! А часовникът със игурност е моят. Нямам обяснение как е възможно. За да прескочи пружината, е необходим някакъв много силен удар. Такъв удар обаче би нанесъл много по-големи поражения, например бу счупил баланса.

Някой по-компетентен дали има обяснение?

На всичкото отгоре спиралата на баланса не беше читава, личеше се, че е изправяна не особено кадърно. Борих се с нея може би един час, но накрая я докарах до 250-270 градуса, при <1.5 mS грешка :yahoo

Ето го и часовника:

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Поздрави, Миро.
Изображение
bukoev
Специалист
Reactions:

Мнение от bukoev »

Браво страхотен е Полета още не сам виждал на живо такъв камоли да го притежавам.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

И двата заслужават аплодисменти!
Поздравления!
Изображение
yavor123
Reactions:

Мнение от yavor123 »

Поздравления и за двата! Лекинко но искренно и от сърце завиждам и за двата :)))
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”