Японски

Заключено
kapkan
Специалист
Reactions:

Re: Японски

Мнение от kapkan »

Те такова животно нема :) не съм виждал за съжаление такъв,много е хубав цифера,касата бе красавец :)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

omegaqq написа:Любопитно ми е преди този пост колко от вас са знели за съществуването на този механизъм на Сейко? Иде реч за 8306.
Не съм знаел. Ама работата почва малко по малко да се нарежда. Тази машина си е поредната тугла у зидо - или за да има флейм, поредната стъпка към победата на джапанците над сюисците :)
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

Красив е! Поздравления за положения труд. icon_clap
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

kapkan написа:Те такова животно нема :) не съм виждал за съжаление такъв,много е хубав цифера,касата бе красавец :)
Верно нема :D . Това е единствен екземпляр произведен лично за мен.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

varban написа:Не съм знаел. Ама работата почва малко по малко да се нарежда. Тази машина си е поредната тугла у зидо - или за да има флейм, поредната стъпка към победата на джапанците над сюисците :)
Честно казано, наистина си е постижение за онова време. Почти няма(с едно две малки изключения) швейцарски механизъм от онова време с интегриран на основната платка механизъм за самонавиване, а такъв с лагер на ротора май наистина нЕма или ако има е някаква екзотика. Забравих да спомена, че часовника си има стандартните екстри - бърза смяна на датата от коронката.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

omegaqq написа:Верно нема :D . Това е единствен екземпляр произведен лично за мен.
А,и за мен ще има ;) как добарах 6106 :)
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

kapkan написа:
omegaqq написа:Верно нема :D . Това е единствен екземпляр произведен лично за мен.
А,и за мен ще има ;) как добарах 6106 :)
Шегувах се. Естествено, че има!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Много хубав часовник и в чудесно състояние,от преди новото летоброене на Сейко. Kато видях,че е с 30 камъка,ми стана ясно ,че моделът е Seikomatic ,а калибърът се вижда,че е 83. Няма друг модел,или поне аз не знам да има с 30 рубина освен Сейкоматик. Този модел има и с 20,24,27,35 и т.н. камъка в различните калибри,но е единствен с 30 камъка,освен,ако има някакви съвсем нови модели. Не вдявам много от механизми,но съм чел,че са едни от най-добрите механизми на Сейко,на негова база Гранд Сейко правят хронометъра 6245.Води се бизнес клас и е разработка на Сува Сейкоша Ко. Истинско японско JDM Сейко n_thumbsup
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Ice eyes
Напреднал
Reactions:

Мнение от Ice eyes »

Този вече е обсъждан,днес ми го върнаха работещ:

Изображение
Часовникарят каза,че стрелките не са били обърнати,просто фосфорът се е разтекъл.
Този си работеше,но стъклото беше надрано и като запотено от вътрешната страна.Оригиналната верижка скъсана непоправимо,сега с нова.

Изображение

Изображение
Стъклото се оказа залепено за безела и,според доктора,не може да се смени с ново.Драскотините си личат още,но съм горе-долу доволен от сегашния му изглед.
Като е слагал капака е защипал уплътнението.Да го оправя ли,или да си остане така.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Развий го на четвърт оборот, докато капакът видимо се повдигне и пробвай да го навреш с клечка за зъби в каналчето. Като го вкараш, затягай по малко и постоянно гледай да не е излязло пак.
Ice eyes
Напреднал
Reactions:

Мнение от Ice eyes »

varban написа:Развий го на четвърт оборот, докато капакът видимо се повдигне и пробвай да го навреш с клечка за зъби в каналчето. Като го вкараш, затягай по малко и постоянно гледай да не е излязло пак.
Направено.Благодаря.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

В тази тема искам да получа съвети и информация за избор на японски часовник със следните особености, тъй като не съм запознат с моделите и историята им.
Модел години 1974-1978г.
Стоманен корпус.
За препочитане кварцов аналогов тип, но може и механика ако отговаря на другите изисквания.
Да няма 5-ци (сейко) или звезди (ориент) на циферблата. Може и други японски марки с интересна история.
Ако има малка секундна стрелка ще бъде още по хубаво за мен.
Циферблатът да бъде богато разграфен по минути и да не бъде в сребрист цвят.
С или без безел за момента нямам претенции.

Е това ще бъде първият ми японец, така, че се надявам да ме разберете с редицата ми изисквания.

Поздрави!
Изображение
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

^ Това май отговаря на изискванията ти:

Изображение
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

Препоръчвам ти малко по-нестандартна и рядка за нашите ширини марка - RICOH, нещо от този тип -

Изображение

Изображение

Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

http://auction.bg/item.php?id=1722750" onclick="window.open(this.href);return false;
.
Заключено

Обратно към “Японски, китайски, немски, френски, английски и други”