"Съботните" часовници на rosen_er

Има какво да се види
Публикувай отговор
plamenhar
Специалист
Reactions:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от plamenhar »

Опитвал съм да полирам позлатени и винаги съм съжалявал.
Някъде позлатата е изтъняла и стигаме до основния метал.
А тези кърпички не съм ги виждал.Имах една с два цвята-от едната черна,а от другата страна светло синя.
Перфектна.Но някъде изчезна и не мога да си намеря такава.
Иначе за стъклото си прав-ако не е напукано да се полира.
Въпреки,че като се полира на много се появяват микро пукнатини.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

И на двата часовника стъклата са полирани до блясък ,но са с микропукнати и са за смяна.Пукнатините си бяха още отначало така,не са се появили при полирането.Такива кърпички откъде могат да се купят?Позлатата на Полета не е мръднала и сигурно търпи някакво леко полиране .Имам едни кеченца ,които са за дремел,но аз ги използвам на ръка за по-финен резултат и ефекта е много добър.Обикновени часовници ,но цените са толкова бюджетни,че не мога да ги подмина.
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

В Пловдив кърпичките ги вземам по 2 лв. от един бижутерски магазин в Тракия. Предполага, че в повечето бижутерски магазини трябва да ги има.
Изображение
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

plamenhar написа:Опитвал съм да полирам позлатени и винаги съм съжалявал.
Някъде позлатата е изтъняла и стигаме до основния метал.
Вероятно бъркаш някъде, я с пастата, я с шайбата.
Ако е филцова е нормално да сваля. Обикновено на позлатените каси им трябват няколко секунди за да върнат блясъка си. Парцалена шайба + паста за блясък, а не някаква с мощен абразив в нея.

пп. тези за дремела са точно филцови и свалят доста при бързи обороти.
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"-Т.П.
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Така е .Аз затова ги ползвам на ръка,без дори да ги поставям на държател.Пастата която ползвам е някаква зъботехническа в тубичка като паста за зъби и с такава консистенция .От полир пастата много съм доволен.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Ползвам течна паста за хром,някъде я показвах,с парцалена шайба
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Повечето часовници с покритие си имат драскотини,които с кърпичка няма как да се премахнат.
Само с абразивна паста,но след нея има липса на покритие.
По ръбовете се вижда,че покритието го няма или е тръгнало,но по равните плоскости не се знае колко е протрито.И там има изненади.
Имам кърпичка-HG silver shine cloth.В синя кутийка-никаква работа не върши.
Ако някой е виждал такава каквато описах по горе,или от тези за които
seikosha san пише съм мераклия.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ще ви кажа и за моят опит. Може някой да пробва.Златното покритие наистина е много деликатно,защото както всички знаем,златото си е много мек и ковък метал. Ако погледнем реално,едно е 5 AU ,друго е 10 АU и друго е и 20 AU ,нали? А съвсем друго е PVD покритие ,или електропозлатяване и други още технологии. Лично аз подхождам по съвсем различен начин при всеки конкретен случай,просто анализирам ситуацията и решавам как да действам.
Най безопасно е с кърпичка,върши чудесна работа,блясъкът се възвръща на 100% ,но не полира(или е съвсем незабележимо) Аз както писах и по-горе,ползвам тази,малко под 5лв. е,но е най-доброто което съм ползвал досега. Има 10 м. от как съм я купил,а имам и още от нея,режа си малки парченца и с тях работя.Както писах,дори и да почернее на пръв поглед,понеже отнема горните окислени слоеве от метала,не я хвърляйте,тя продължава да е ефективна доста дълго време.Аз например,макар ,че не съм габровец използвам едно парченце и когато се позамърси,първо минавам с него,а после с едно по-ново за финиш :)
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Колкото до за полирането,там нещата са както казах ,до преценка - какво е покритието като вид,каква е неговата плътност,какви са нараняванията по него и т.н. Но по принцип,ако има дебело запазено покритие от 10 или 20мк. и има драскотини(косъмчета) използвам парцалена памучна шайба или кече и малко паста,която е(жълтата ,става и за стъкла,мед,месинг,бронз) става почти течна, като се вземе с машинката,или от тази(синята) която е за краен супер финиш.
Изображение

Изображение

Иначе най вече ползвам тези кечета и тази машинка.
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Условието е да се пуска на бавни обороти,почти на минимум,поначало това е и основен начин на полиране,така се контролират нещата,при висока скорост се повишава рязко температурата и всичко се свлича и металът се "набръчква":wink: Накрая пак минавам с кърпичка.

При случая с Росеновият Полет,трябва или съвсем леко полиране,или само кърпичка. При търкане с кърпичка,ръката да се движи с голяма скорост и да се контролира постоянно в самият процес резултата.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Явно както обикновено не се изразих правилно :redface
Радвам се, че поне за стъклата се оказах прав :wink:
Сега за полирането. Благодарение на дългогодишната си работа и един от най-прехвалените "лъскачи" на автомобили в БГ (особено популярен в БМВ форума като Десьо от Габрово) съм понатрупал известен опит :) Използвам политура за авто лак на "Търтъл вакс", тъй като той е особено мек, има склонност към помътняване и т.н. Нанясям на микрофибърна кърпа и търкам на ръка. Само така мога да усетя нещата, а полира ме плаши заради оборотите си....
Та това имам предвид под "полиране"! 100% ръчна работа и много леки пасти. Да не говорим, че като сложа един път и търкам цял месец с нея......все пак съм габровец :D :lol:
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Митак, "Костенурката" не може да премахне с фибро кърпа драскотини и аз я имам ,но не я ползвам. Ако е за лъскане,бижутерските кърпички вършат по добра работа(абе то и с парче тоалетна хария става :) ) Но за премахване на микро драскотини,си трябва и абразив,колкото и фин да е. Веднъж пробвах и със шкурка 2000,че бях свършил 3000,ама е по опасно,макар,че пак става,ако караш леко и после лъскаш с каквото имаш под ръка.
Колкото до микропукнатините,тъй наречената паяжина по стъклата,това не е от полирането,а от поставянето на стъклата в касата,това става най- вече когао ги поставят с паяк инструмент,при стискането,от вътрешнто напрежебние,дали от калпав материал и от калпав часовникар,но се напукват. Точно преди седмица си получих 12 каси с поставени нови стъкла от часовникарката ми(много е свястна) и точно три стъкла бяха със същият ефект.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Да се върнем на темата, а именно съботни часовници.
Има голяма вероятност да бъда от петък до неделя в София.
Чета, че dreax бил на битака и не намерил часовниците.
Та... трябва ми инструктор :)
Мераклии има ли?
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Ние нарочно не ходим заедно на битака - иначе как ще си разделим часовниците.. ;)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

В поиск подразделението се разделя на три групи: прикриваща, осигуряваща и нападаща :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Вчера поразведох Върбан по софиѝския битак.Според мен много добре си изкарахме.Слуката не беше коѝ знае каква (неговата по-богата :wink: ),ама пък му показах как се пазари с ромите rosen_er :)
Та ще започна е едно менгеменце ,в което се влюбих направо:
Изображение
Направо направено за jacot tool ,коѝто имам:
Изображение Изображение
А това е една работна маса ,която "конфискувах" от жената(не че,не съм я правил аз :wink: ) и ще ползвам за работна.
Да не е съвсем без часовник си харесах ето този "гражданин", доста добра кондиция:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Начесахме "крастата" поговорихме си-какво повече му трябва на човек :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Страхотно Роска! Имаш си местенце и маса, много хора сигурно ти завиждат. Само дето масичката ти много новичка, да я позахабиш малко й трябва :)
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”