И понеже Стефко не се обажда с хронографите, наага се да си ги търсим от другаде. От днешните пратчици започвам с първата - само два часовника:
1. Направо бих казал - перфектно състояние. Човекът гарантира, че циферблатът не е новодел. То си личат съ-ъ-ъвсем леки следи от стареене, така че му вярвам.
2. И още един 30-камъков Польот с лагер, този път с оригиналната втулка

. Мако поизносена каса, но мисля, че и така ще замине...
От другата пратка - Ракета 2209, кръгла, доста запзена, с оригиналните стрелки

. На гърба има надпис, но нямам друг капак, ще остане засега така
В една друга тема бях споменал за ранната версия на механизма на Польот 2609. Първите 100 000 са били произведени със специален камък на анкерното колело. А циферблатът се е фиксирал с болтове отзад на механизма, а не отстрани. Та съвсем случайно мернах един такъв механизъм в един лот, явно продавачът не е знаел, че са доста редки

. Сега си чака да му намеря каса и да си спретна редкажче
В третата пратка е нещо съвсем различно - дойде форумният часовник на китайския подфорум на WUS за 2014 (в края на 2015

). Ама дългият процес на дизайм, изработка, качествен контрол си заслужаваше. Два пъти часовниците са връщани за преработка - един път за смяна на циферблати, един път - за полагане на антирефлекс на стъклото, ама това с антирефлекса не е много сполучливо ...
Та ето го - Traveler GMT - избрахме го с допълнителна функция самостоятелна втора часова зона (GMT). Аз пък избрах зеления цвят - от предишните два са сини, та да разнообразя малко
То това не е точно "попадение" съгласно заглавието на темата, ама пък защо да не се похваля
Поздрави, Миро.