Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Публикувано на: 23 Сеп 2013 21:32
Привет на всички!
Бате Мишо, извинявам се, че използвам страничката ти, но е поради кулинарната нотка, която ти и придаваш и заради критиките, които Роската отнася
Роска, специално за теб една мързелива рецепта за пиле
Нарязват се няколко моркова на пръстчета, т.е. моркова на половина по дължина и след това напречно на четири. Скилидките от една голяма глава чесън. Морковите и чесъна се слагат в дълбока йенска тава с капак, образувайки нещо като скара. Пилешките бутчета, отделно кълка и плешка се слагат в/у морковите и чесъна. Намазват се с краве масло или олио и се поръсват с подправки по вкус (може и пикантина
). Взима се една стъклена бутилка Астика и половината се излива в тавичката около бутчетата, а другата се изпива за да не изветрее
Пекът се на 180-200 градуса, похлупени, докато се зачервят и от двете страни (първо от вътрешната, а после от външната страна) затворени почти през цялото време за да може бирата и йенското стъкло да си свършат работата, докато ние си пием биричката и чак накрая се отхлупват, за да стане коричката хрупкава

Бате Мишо, извинявам се, че използвам страничката ти, но е поради кулинарната нотка, която ти и придаваш и заради критиките, които Роската отнася

Роска, специално за теб една мързелива рецепта за пиле
Нарязват се няколко моркова на пръстчета, т.е. моркова на половина по дължина и след това напречно на четири. Скилидките от една голяма глава чесън. Морковите и чесъна се слагат в дълбока йенска тава с капак, образувайки нещо като скара. Пилешките бутчета, отделно кълка и плешка се слагат в/у морковите и чесъна. Намазват се с краве масло или олио и се поръсват с подправки по вкус (може и пикантина


Пекът се на 180-200 градуса, похлупени, докато се зачервят и от двете страни (първо от вътрешната, а после от външната страна) затворени почти през цялото време за да може бирата и йенското стъкло да си свършат работата, докато ние си пием биричката и чак накрая се отхлупват, за да стане коричката хрупкава

