Часовниците на Митака
Re: Часовниците на Митака
Много кефи тази 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Аз имам малко по-друга, но корпусът е същия, с уши за каишка 20 милиметра.
То и аз имам още един два модела, но ще ги снимам като ги пусна в действие. Сега сглобявам нещо уникално - но ще е малко по късно.
Ето го красавеца. Още е без стъкло. Не съм предполагал че някога ще ми се наложи да използвам ръкавици при монтиране на циферблата и после в касата. Модела не го бях срещал до сега, но явно е бил за износ. Освен това смея да твърдя че това отваряне му е първото откакто е станал на часовник. Всъщност само беше за промивка. Не работеше заради многото години престой.

Този е направо разкошен.Много ми харесва icon_clap
Честно казано пот течеше от мен докато го сглобявах
Определено касата е същата. И определено са били за износ. Но се питам за коя страна. Освен това с името СПОРТ НЕ БЯХ ВИЖДАЛ. До колкото си спомням някъде бях чел че е имало износ за 49 държави.
БЛАГОДАРЯ.atanweb написа:Ехаа, много красив. Поздравления!
-
- Специалист
- Reactions:
Чак мен ме накарахте да завиждам, дето не се интересувам от ръчни часовници. На Митака е правен за Англия. Съдя по надписа Foreign - има го на немските предвоенни часовници за износ в Англия, май го ползват при внос от страни от вражески лагери
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Да! Гумичките и на двата сигурно са оргиналдъ и не са мръднали :-)plamenhar написа:Много добър часовник.Направо завиждам.
Сега да направим едно сравнение.
Намирате ли прилика?
Иначе Митака шашка форума. Много разностранен играч :-)
Ето и един от мене,с подобна каса,от преди двайсетина дена е при мен,но не знам как е при вас,но моят е унисекс каса. Мисля ,че и Фена показа такива два. Със сигурност са били за износ,най-малкото "и за износ".

Иначе това за Foreign ,че е било за внос от вражески страни,малко ме развесели,разбира се ,може и така да е било,думата означава външен,това ясно и Foreign office е външното министерство на Великобритания. Мисля,че всичко което е било предназначено за внос във Великобритания,е имало изискване да има този надпис,поне аз така предполагам,защото вижте един будилник VIVA който мисля ,че експортна марка на Петер ,има същият надпис и това едва ли е по времето когато Гернмания ,е била чак такъв враг на Великобритания. Но знае ли човек,просто философствам.

Иначе това за Foreign ,че е било за внос от вражески страни,малко ме развесели,разбира се ,може и така да е било,думата означава външен,това ясно и Foreign office е външното министерство на Великобритания. Мисля,че всичко което е било предназначено за внос във Великобритания,е имало изискване да има този надпис,поне аз така предполагам,защото вижте един будилник VIVA който мисля ,че експортна марка на Петер ,има същият надпис и това едва ли е по времето когато Гернмания ,е била чак такъв враг на Великобритания. Но знае ли човек,просто философствам.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "