Съвети за почистване, препарати, течности, вана, сушилня, др

mulniq
Специалист
Reactions:

Re: Съвети за почистване, препарати, течности, вана, сушилня

Мнение от mulniq »

А за препарат, какво ще ми препоръчате?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Виж този. Концентрат е и излиза доста евтино и аз смятам да си взема
https://www.olx.bg/ad/bonflair-kontsent ... f810b27f26" onclick="window.open(this.href);return false;
А сайта за чай на Лиани е супер ,направо от там си купи кошничка.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
mulniq
Специалист
Reactions:

Мнение от mulniq »

И аз мисля да си купя от този! Въпроса е как ще суша частите после, може би със сешоар?
Аватар
Liani
Специалист
Reactions:

Мнение от Liani »

Нищо не може да ги изсуши по-добре и по-бързо от печка с вентилатор освен професионална машина. Всичко съм пробвал. Можеш да пробваш и сам ще стигнеш до този извод.
Професионалните машините сушат на 70°C.

Имай предвид, че само малко влага да остане някъде и моментално прави ръжда!

Иначе това което е показал Seikosha, може да е същия препарат като на Elma. Все пак и двата са немски. Цената също е добра.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Определено интересна информация до тук. Явно не само аз откривам нови подробности.
Предполагам, че наличието на две честоти е предвидено за различна степен на замърсяване.
Както големите къртачи които се използват в рушенето на стари сгради са на много по-ниска честота. Колкото по големи парчета очакваме да се изкъртят толкова и честотата е по-ниска. Има разни там трактори които къртят бетон с до 2-3 удара в секунда. Като преминем през ударно пробивните машини за пробиване на отвори в бетон та до ултразвуковите вани на по високи честоти. Според мен наличието на по ниска честота е за изчистване например на замърсяване типично по корпусите и верижките. Дебел слой органична маса примесена с прах и други частици. Знаете те падат на парчета когато ги накиснете в обезмаслител и след това аз прилагам "бой" по мивката с верижката. Изпада толкова много, че с шепи да го събираш. Ваната на ниска честота би помогнала за тези големите парчета. Високата честота е точно за частите на механизма. Но аз ако разполагах с двете честоти бих започнал с ниската и след това с високата честота.
п.п. Напомням това е форум и всеки който иска да се изкаже, може да го направи. Нека си представим, че сме на една маса лице в лице. Защо не? Защо да не комуникираме. Така намираме път до правилните заключения. Всеки допринася с нещо. Всеки споделя своят опит.
Изображение
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

Мнение от ivan_p_uzunov »

Е щом сме седнали на една маса и аз ще кажа . -Завиждам на тези хора които са се оборудвали с такива почистващи машинки . При мен нещата стоят по малко по-различен начин -относно почистването на даден механизъм . Когато се появи някакъв часовник за ремонт- джобен или ръчен ,за мен единствено е важно да го накарам да тръгне ! - Първо часовника се разглобява и минава най обикновено почистване с обезмаслител , топла вода и медицински бензин . После започвам да му търся проблемите -липсващи или спукани лагери , липсващи части скъсани пружини и т.н. и когато всичко е събрано и механизмът започне да подържа добро време- чак тогава почвам да мисля за цялостна профилактика . Чувал съм какви ли не неща за смазването в механизмите -Например след почистване в ултразвукова вана всички части се пускат в съдче в което има бензин и малко разтворено в него часовникарско масло . -Така след ваденето и събирането механиката- пеела . Дали пее или не, не съм пробвал .Но като се опарича и аз съм решил да си купя някаква вана за почистване . Направо ще си призная- Чак като започнах да поправям на 99 % механизми ,едва тогава си позволих да си взема и гума- Родико .-Благодарности на Илиян. - Това е една много надежна и нужна придобивка поне в моите очи . :b - И нещо извън темата -Кой от вас си е правил и карал лагерна количка ? - Аз съм карал като малък и сега се радвам че карам истински голям автомобил . :redface
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Аз като любител на масите , да питам кой ще черпи днес , щото на празна маса освен някоя глупост да изръся аз или някой друг.
По въпроса за ултразвука възможно е да изчисти вътрешни повърхности които е невъзможно да се достигнат , в часовника няма много такива според мен .

Офф
Възможно е обаче и откъртен от такова място боклук да се спре на друго още по недостъпно място и да се получи нарушение на основния принцип "само да не се влоши"
Случвало ми се е с карбуратори преди години n_sad .
Онн

По ценното за мен е че чисти миниатюрните детайли които аз не виждам , камо ли да хвана и да търкам с нещо .

Изгледах клиповете за скъпите и хубави машини , любезно предоставени от Лиани , после обаче прочетох и коментарите под тях .
Ако трябва да избирам само от двете моя фаворит е американската , Елмата ми се видя ненужно усложнена за едно просто измиване , лично мнение .

За честотата 40 или 80 , сигурно важи принципа колкото повече толкова повече , но на каква цена.Аз се задоволявам с 46 за 10 мин пред сериозна инвестиция за 80 която ще свърши същата работа за 7 мин. При любителите фактора време не е решаващ.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

От две години пазарувам предимно в АЛДИ и също от толкова време се оглеждам за въпросният уред т.е. ултразвукова ваничка. Тъй като обикновено посещавам не повече от 2-3 магазина от веригата не исках да бъда категоричен и да подведа, но такива уредчета въобще не съм срещал иначе до сега да бях споделил мнение.
Е днес наблизо до вкъщи отвори още един АЛДИ. *това е верига подобна на ЛИДЛ, ПЕННИ, БИЛЛА и други от този калибър. Водят се седмични супермаркети. Почти всички хора пазаруват само веднъж в седмицата. Традиции. Обикновенно в петък или събота защото в неделя нищо не работи. Та освен богатият избор на храни има по няколко коша с промоционални продукти за дома. От дрехи до палатки и всякакви гаражни инструменти. Които сменят често например на две седмици. Днес посещавайки новият клон на магазина намерих ултразвукова ваничка. Не се замислих и я сложих в количката. Цената е 39,90 лева"
https://www.aldi-sued.de/de/angebote/an ... -14012019/" onclick="window.open(this.href);return false;
ето и клипче
https://www.youtube.com/watch?v=h3z3hfVqCZA" onclick="window.open(this.href);return false;

започват експериментите....
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Съвети за почистване, препарати, течности, вана, сушилня, др

Мнение от atanweb »

Ето, след моето последно мнениев тази тема преди 6 години се наложи да си купя нова ултразвукова вана, че тая пукна в буквалният смисъл. По данни от нета те тези ванички не са за голямо натоварване и ползване.
Аз пък тази от видеото горе я скъсах от ползване през тези 6 години. Пускал съм я без прекъсване по 40 минути. Въпреки, че няма подгравяне водата във ваната се заграваше поне до 50 градуса.

Изображение Изображение

Предполагам, че при поредното яко натоварване при почистване на една каса и верига дето полирах-матирах, та в края се предаде.

Това даде повод да потърся по добро оборудване.
Понеже цялата работилница ми е в бяло, намерих и такава вана. По голяма. Води се 3 литра., но вместимостта е едно и нещо...
Може да се регулира честотата и силата. Има и регулируемо подгравяне по градуси.
Старата вана беше с ултразвукова мощност 30 вата, а новата е от 20 до 120 Вата на 6 степени.
Цена 55 евро.
Въобще много ми хареса след като я получих днес.
Имате ли опит с това на каква честота да я ползвам за почистване на механизмите и на каква мощност.
Температура също *мия предимно с бензин.

Дано да изкара поне толкова колкото предишната.
Изображение Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”