Реставрация на часовници?
Re: Реставрация на часовници?
Капака е стоманен и е полиран след като е отварян,затова са се загладили ръбовете,пробвай по смело,после ще го полираш.Има вероятност да е намазана резбата с нещо да държи.
Аз ги свалям,и полирам ;) За мазането,виждал съм да го прави часовникар.Аз следя аукциона и някой ако му се вгледам го помня,и хващам като се появи после там.А специално за Станков съм сигурен,поне три часовника съм засичал така у него.Това не е лошо,идеята е да не му се плашиш от полирането.
ето на Станков и Буловата,дето някой я пусна тук в "интересни аукциони" и той я купи(следя ги нещата) направил я е супер
http://auction.bg/item.php?id=1177013" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auction.bg/item.php?id=1177013" onclick="window.open(this.href);return false;
Отворих го.
Залепих на една дебела стъклена маса лепенката и отгоре часовника
с циферблата нагоре.С натискане и въртене.
Като си помисля колко го мъчих с разни отварачки.
На живо е още по красив.

Залепих на една дебела стъклена маса лепенката и отгоре часовника
с циферблата нагоре.С натискане и въртене.
Като си помисля колко го мъчих с разни отварачки.
На живо е още по красив.
Радвам се,че си успял
за съжаление и аз не търпя да не погледна вътре :( Една Ракета така и направих една деруга,мъничка,не се вижда почти,а тя не беше отваряна :( :( :( Затова не харесвам позлатата,много мека.

Аз на кой може да пратя няколко часовника и да ми ги оправи да изглеждат като вашите :?:
Часовникар мога да ти препоръчам да ти оправи машините.
Останалото зависи в какво състояние е часовника.
Ако е хромиран,или позлатен и с паднало покритие-нищо не може да се направи.
Същото е с циферблатите.Ако са похабени от времето-почти нищо не може да се направи.
Е,един го пратих в Англия за реставрация,но е скъпо.Часовника трябва да е много ценен за да се направи такава инвестиция.
Затова аз купува часовници много близо до вида на нов.
Останалото зависи в какво състояние е часовника.
Ако е хромиран,или позлатен и с паднало покритие-нищо не може да се направи.
Същото е с циферблатите.Ако са похабени от времето-почти нищо не може да се направи.
Е,един го пратих в Англия за реставрация,но е скъпо.Часовника трябва да е много ценен за да се направи такава инвестиция.
Затова аз купува часовници много близо до вида на нов.
ми как да се свържа с него и да му пратя снимки и той да прецени и да се разберем?
Часовникарите са много изобретателни, нали?
И върви идеално.
Мислех да ги махна тези "тежести",но вероятно пружината на баланса е къса и затова са сложени.И ще почне да бърза.
Мислех да ги махна тези "тежести",но вероятно пружината на баланса е къса и затова са сложени.И ще почне да бърза.
-
- Специалист
- Reactions:
Точно така, балансът е бил лек за тази спирала и затова са му сложили допълнителни тежести. Само че този начин не е много професионален. Но важен е крайният резултат. По принцип е важно и да се уравновеси.plamenhar написа:И върви идеално.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Някой знае ли как да се възтанови оксидирания слой върху пръстен за стъкло (Ракета 2623). Леко е захабено покритието, и се чудя дали метода при болтчетата може да се приложи по същит начин т.е. полиране до блясък и нагряване в фурната?
Имам опасения, че основата не е същата и няма да реагира както стоманата.
Някой нещо да знае какво е точно това покритие и как се възстановява?
Имам опасения, че основата не е същата и няма да реагира както стоманата.
Някой нещо да знае какво е точно това покритие и как се възстановява?
Вероятно говориш за хромиран корпус. Едва ли ще можеш да използваш метода на посиняването, защото основата на корпуса е месинг. Хромирането се възстановява, но трябва първо да изчистиш и полираш основата, след това да намериш фирма , която да хромира - сложна работа.