"Съботните" часовници на rosen_er

Има какво да се види
Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от rosen_er »

На ситната и ръка седи добре,а и щом и харесва...... n_thumbsup
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Много хубави часовници. Ракетата е в прекрасно състояние, но дали няма да стои по-добре в бял корпус? Струва ми се, че няма да е трудно да се намери такъв. Някак този смел, радикален дизайн не ми се връзва с консервативната позлата. Но във всички случаи честито!
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Ето и Славата за сравнение - според мен Ракетата е по-успешна, черните стрелки са по-четливи, а ситната дата е излишна в часовник, предназначен за хора с увредено зрение.

Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Имам и в бял корпус, от "всичко по левче",но е за стъкло а и касата има забележки.
Изображение
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

Аз пък имам също позлатена и много кефи :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

В началото на 2014г на битака нещо няма интересни часовници n_sad Днес два по-семпли ,но много запазени ,колкото да се "хвана" за часовник през Новата година :)
Първо този Seiko 5 .Супер запазен и с "неговата" си брандирана верига:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изглежда като нов,но има проблем ,а не можах да го отворя нито на битака ,нито в къщи.Драскотините на капака са от мен :redface Поради тази причина го спазарих супер "бюджетно" :wink:
И една Ракета в радващо състояние,но .........съвсем обикновена:
Изображение Изображение Изображение
Общата:

Изображение Изображение
Толкова за тази събота.
Seiko-то го "молих" със един много добър ключ,с шублер-не мърда капака :mrgreen:
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Хубаво Сейко.
Ама колко пъти писах за двойното тиксо.
Пробвай.Ще се изненадаш.
За лайсни за коли.
На стъклена повърхност,лепиш капака и въртиш.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Да,доста пъти си споделял :) ,ще трябва да купя.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Виждам,че "ширпотребата" бавно ,но заслужено навлиза в сърцата на скептиците,което може само да радва защото Сейко са институция и без много фасони(не ,че не могат) са създали часовници за "служене",а не да седят по сейфове :) Много запазен,браво. n_thumbsup
Роска,няма да можеш според мен да го отвориш. Най-вероятно не е отварям и е вакуумиран. Ако толкова държиш да го отвориш,ще трябва при часовникар да одиш ,за Сейко си има спец инструменти :wink:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Обзалагам се,че с тиксо ще се отвори. :wink:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Има,макар и рядка вероятност,капака да е хванал накриво резбата,ако е така с тиксо няма да стане.Абсурд. Точно такъв проблем имам в момента с един Полет автомат и при двама майстори ходих,изкривиха си менгеметата да се мъчат и не се отвори. Ще се наложи да разпробивам и махам гривната,но тъй или иначе ще се повреди резбата на касата n_sad
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Не съм казал,че на руски става.
Само когато капака е цял,а не с гривна.
Когато е с гривна следва разтворители,малка газова горелка.
Може и менгеменцето да играе,но там се иска усет да не се прекали.
Досега не ми се е опирала гривна.
Дори и с каноконлит да е залепена с горелката се предава.
Извинявай Росене за отклонението.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Сейкоша-сан, по мое скромно мнение вакуумирането на механизмите е от часовникарските легенди :-)
Смазката ще кипне във вакуум :-)
Това, че ги затварят в контролируема атмосфера - така е. Ама така е на всички заводи, даже да сглобяват от ония корпуси, дето аз и викам вентилируеми.

Иначе ако уплътнението е като на Сейко и е стояло силно затегнато 25 години, то е затекло във фаските, смазката е попила в гумата и е изсъхнала, витките на резбата са се лепнали, щото са били прясно лъснати, и няма отваряне. Няма и на кой да се оплачеш - фирмите препоръчват профилактика ако не презбтри, то през пет години.
И пак добре, ако е неръждавейка. Имам един приятел с титанов часовник - никой не можа да го отвори.
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

Днес бях на битака и също забърсах много запазено 80-тарско Seiko, всичко японско, приятно тежка стомана, но с 6309 вътре. Взех го за неработещ, а в колата на връщане взе че подкара и досега бичи стабилно.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

varban написа:Сейкоша-сан, по мое скромно мнение вакуумирането на механизмите е от часовникарските легенди :-)
Смазката ще кипне във вакуум :-)
Това, че ги затварят в контролируема атмосфера - така е. Ама така е на всички заводи, даже да сглобяват от ония корпуси, дето аз и викам вентилируеми.

Иначе ако уплътнението е като на Сейко и е стояло силно затегнато 25 години, то е затекло във фаските, смазката е попила в гумата и е изсъхнала, витките на резбата са се лепнали, щото са били прясно лъснати, и няма отваряне. Няма и на кой да се оплачеш - фирмите препоръчват профилактика ако не презбтри, то през пет години.
И пак добре, ако е неръждавейка. Имам един приятел с титанов часовник - никой не можа да го отвори.
Може и да е така,не знам icon_crazy аз със Сейко си имам вземане -даване почти от 45г.
Но за разлика от теб,до сега не съм виждал Сейко в собствен сос. Омазано и залепнало уплътнение на Сейко,ми абсурд,е ако е след намеса на накой "бог" часовникарски -може. От годините когато се появиха Сейко с плоски минерални стъкла,съм чувал за "разхерметизирване" ,може да не е точно вакуумиране,но при всички положения,скапаните джапанки са измислили да направят гаранция за гаранцията която дават. Омазано,разплуто и залепнало уплътнение lol2 Ми той трябва да е правен този Сейко ,ако не в Тайван,поне в Каспичан.
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”