Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Вярно е (+)

Мнение от varban »

rosen_er написа: Завиждам ви за мухабетите най-паче.Друго си на маса ,очи в очи :)
Друго си е с противогаз :)

Форумът си е форум. Ама часовниците са живи, като нас :)
Часовник иска масълце, а човек - ракийца. А хората - общуване.

Иначе става като бокс по кореспонденция :)
Последно промяна от varban на 10 Окт 2013 12:45, променено общо 2 пъти.
DHM
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от DHM »

Радост сте за очите ми!!! icon_clap :b
От това по-хубаво няма на къде :) n_thumbsup
.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Мишони пак се е представил като чудесен домакин и страхотен кулинар n_thumbsup
Искрени комплименти!!! icon_clap
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Днес ще изложа некои съображения и мисли по повода да бъда анатемосан в една тема в която по принцип се бях зарекъл да не пиша.
Продава някой си с ник valna(предполагам,че е от съв. часовник Волна,но може да е и от Валери Найденов) часовници в раздела"Продавам" не един ,а няколко,няма лошо,всеки има това право и е за добро.Оглеждам му нещата по-скоро от любопитство,сносни неща,цени каквито си е решил да сложи,негов избор,но започва да ми прави впечатление описанието на нещата,почти като шаблон,наизустен и практически с доста пробойни.Първо се ядосах на един Восток,за който беше написано,че има "леки забележки"и по касата,като позлатата била запазена,но видите ли,на места била потъмняла? Е как потъмняла?Верно ,че снимките са направени така,че да се догаждаш какво е състоянието в действителност,но ,ако човек се амбицира,може да достигне до истината.Касата му е в много лошо състояние,бих казъл необратимо повредено покритие и е по-добре въобще да е без позлата,защото не е "потъмняла",а е излющена на всякъде.Циферблата е хубав,машината изглежда добре,и по описание работи,това добре.
После попаднах на този "LUZ" при когото нещата се повтарят като шаблонно описание,но тука вече касата е "много добре запазена" дори и по ръбовете,ми ето,вижте четирите лъга поотделно,
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ако това е много добре запазено аз не знам значи за какво иде реч.Отделно и по ръбовете си личат язви. За механизмът видях ,че е Felsa,но поради подмяната на ротора,а и лошите снимки,където не се вижда точно номерът на калибъра,изказах мнение,че може механизмът като нищо чудно да е подменен и да е с 17 или 21камъка,доколкото се вижда от номерът,към него има и буквата"N"
На това което открих за този механизъм,се виждаха,че са с жълти винтови баланси,но в последствие прочетох,че може да са и без винтове(може би това има предвид Омега ку ку,че не разбирам от маханизми бъкел) Автоматиците на Felsa с четирицифрено обозначение,не са чак толкова много,а с допълнението "N"Кръгът се стеснява доста,другите два подобни 4000 и 4005 са с 17 рубина.
Както и да е,на мен не ми беше до механизмът,човекът казва,че се занимавал от 2-3г.с часовници.Ми то зависи как се занимаваш.аз се "занимавам"с тях от повече от 40г.,а се интересувам от тях от 1,5г. Ето ви и линк към същият модел,който същият продавач,продава в Аукцион.бг http://auction.bg/item.php?id=1530203" onclick="window.open(this.href);return false;
дори в началото си помислих,че часовниците са един и същ,независимо от туй,че механизмът тука вече е с оригиналният ротор,на снимката която пак не е добра,все пак се вижда че калибърът завършва на 07N ,оето би трябвало да е 4007 N При този касата е във видимо по-добро състояние,но неизвестно защо,за нея е написано само,че е с позлатен корпус 20микр.за разлика от "много добре запазената" в нашият сайт.Долу до баланса си личи счупване на две места на платината,но това не ме касае,който има очи да гледа,става въпрос за подаването на информация и за това писах в темата,че зависи от "критериите" Няма да коментирам и това,че 60-80сек.+/- за 24ч. е много добро време за автоматичен часовник.
Толкова с фактологията която предизвика реакцията ми спонтанна.
Не гледя на по-острият ми тон на пръв поглед какъвто ми се проплъзва от време на време от устата ,мисля,че с нищо не съм обидил директно продавачът,а ИНДЕРЕКТНО му намекнах,че работите не са на таман и има пропуски,мисля ,че по този начин защитих и авторитетът на форумът,но ако управата си е снижила критериите,то да си бере гайлето и защо не се запише в правилата в отдел "Продажби",че описанието трябва да отговаря на истината и че снимките трябва да показват добре състоянието на часовникът и,че трябва да не се скриват недостатъци? Точно това имах предвид ,когато писах на човекът,че ще го купи някой този(или друг)с неверно описание и ще изпищи във форума и после ще го гледат под лупа като недобросъвестен и я продаде нещо после ,я не.
Много моля!!! Хубаво да се прочетат двата ми поста в темата за "LUZ" а не да ми се приписва повече лошотия от колкото заслужавам,не отблъсквам "нови" членове на форума,а точно обратното,подавам им инфо как да го използват.А така или иначе за такива "нови"членове,вече доста говорихме в разни теми,ако ще предпочете управата да прави реверанси на такива членове,от които нама да чуете и дума в други теми(като стотици подобни)за сметка на истински желаещи просперитета на форума,то си е нейно решение,аз не мога да се мешам.А колкото до това,да ме плаши един модератор,който явно има антиафинитет към моята скромна личност,ще кажа,че ,ако толкова мрази инакомислещите да ме бани ВЕДНАГА! а може и аз да отида на баня сам,ако ми подскаже,за да не излезе ,че е лош той.
Десетина души правят и подкрепят този форум,да не ги изброявам и точно те са двигателите!(не се слагам точно м/у тях)всички са различни и които казват нещата точно каквито са,кой за електроника,кой за механизми,кой за химия и бомби... Не забравяйте,че една манджа без сол и пипер и куче няма да я яде.

П.П.Знам,че след този пост,няма да видя и грам написано,ще има,пълно дискретно мълчание(освен някое допълнително доначукване на канчето) и го разбирам напълно.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Ето го моя грам.
Почти за всичко си прав.
Сега видях,че новия колега съфорумник има 8 поста с продажби и нито един с друго.
Просто дошъл нещо да продаде.
А не е и прецизен в информацията и комуникирането.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Що да има мълчание?
В този раздел, в който ти е темата, може всичко да се коментира ;)

Аз ще напиша само едно - за наказанията. Ако/като ги има, трябва да има предварително обявени правила. Ама мойто скромно мнение е, че няма скоро да се стигне до там. Форумът е малък... двайсетина души активни участници. Шоуто почва от стотина.
И то ако се коментират часовници. Ако почнем да бистрим политика, ще се изпокараме много по-рано.

Та думата ми е преди да се дефинират правила и наказания за нарушаването им, да се запише с големи червени букви като нулев член на форумната конституция - тук политика не се обсъжда.

Всичко останало ще го преживеем ;)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Що да не напиша?Прочетох поста ти преди "забележката" от Omegaqq и трябва да призная,че същите мисли (или почти) ми бяха минаха през главата и на мен.Но къде от мързел,къде от незаинтересованост в под форум "продавам" не ги споделих.Може да съм свикнал с по-острия ти на моменти език и затова не намерих нещо бог знае какво обидно или отблъскващо от форума нов член.Затова малко бях изненадан от реакцията на Омега.Но реших първо да изчакам как ще тръгне диалога между двама ви и тогава да се намеся.Та подкрепям тезата да има ясно описание и снимки със забележките в обявите.Също не мисля,че новобранците във форума трябва да се ползват с по-особено отношение - добро или лошо.Всички сме членове на едно "семеѝство" бих казал и критерият трябва да е един и същ.Мисля,че във всички форуми от време на време прехвръкват искри.Ама хаѝде като големи "момчета" да си подадем ръка и да продължим нататък.
П.П.Докато се изразя и колегите КАЗАЛИ n_thumbsup
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Seikosha написа: Десетина души правят и подкрепят този форум,да не ги изброявам и точно те са двигателите!(не се слагам точно м/у тях)
Ми къде се слагаш?
Айде нема нужда да пиша - неудобно е от планшет. По-добре да взема да събера една ракeта, дет ми се опъва ;) Астика тъмно има, по рецептата на бачо Ангел. А счупеното часово колело ще го взема от коледния си подарък ;)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Пламене, под последния ти постинг и аз трябва да се подпиша. Ама се отплеснах, както винаги :)

Почвам да събирам 2628 по памет :) От май не съм пипал ракета ден/дата :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

На омега забележката беше съгласувана с моето мнение. Две са ми съображенията поради които не трябва да сме толкова критични.
Първото е че не знаем какъв човек имаме отсреща. Може да е някой бъдещ един от нас, но първоначално да не е подходил както трябва, да има различни критерии за хубаво, добро, работещ точно и т.н. В последствие тези критерии може да се променят.
Второто е продиктувано от другия форум, където основна цел на управата беше да има колкото ясни, толкова и объркващи правила, с цел да се предпазят някои по нежни и мрънкащи душички. За мен, което особено много ме радва, е че тук не сме се събрали женички, и съм абсолютно сигурен че всеки сам може много добре да прецени кое е хубаво, за да го купи или обратното.
И още нещо има. Много хора ни четат, които нямат много представа за нашите неща и преценки, в очите на които се представяме като самохвални и надути.
Но може и аз нещо да съм дал фира, за това както решат старейшините :b :bgflag:
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ми как да не се хваля бе, Павлине!
Като развъртях жироскопите с две Астики, мостът на ангренажа лопна на осите от първо слагане! С небрежно-елегантен жест го пуснах на машината отгоре и само го побутнах с клечка, и той мазно каза шльоп!
И си дадох една бира бонус :)
Докато я пия, ще помисля по твоя постинг.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Помислих (+)

Мнение от varban »

По-добре да почна календара ;)

Трябва това обсъждане да го пренесем в отделна тема.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Seikosha написа:Днес ще изложа некои съображения и мисли по повода да бъда анатемосан в една тема в която по принцип се бях зарекъл да не пиша.
Продава някой си с ник valna(предполагам,че е от съв. часовник Волна,но може да е и от Валери Найденов) часовници в раздела"Продавам" не един ,а няколко,няма лошо,всеки има това право и е за добро.Оглеждам му нещата по-скоро от любопитство,сносни неща,цени каквито си е решил да сложи,негов избор,но започва да ми прави впечатление описанието на нещата,почти като шаблон,наизустен и практически с доста пробойни.Първо се ядосах на един Vostok,за който беше написано,че има "леки забележки"и по касата,като позлатата била запазена,но видите ли,на места била потъмняла? Е как потъмняла?Верно ,че снимките са направени така,че да се догаждаш какво е състоянието в действителност,но ,ако човек се амбицира,може да достигне до истината.Касата му е в много лошо състояние,бих казъл необратимо повредено покритие и е по-добре въобще да е без позлата,защото не е "потъмняла",а е излющена на всякъде.Циферблата е хубав,машината изглежда добре,и по описание работи,това добре.
После попаднах на този "LUZ" при когото нещата се повтарят като шаблонно описание,но тука вече касата е "много добре запазена" дори и по ръбовете,ми ето,вижте четирите лъга поотделно,
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ако това е много добре запазено аз не знам значи за какво иде реч.Отделно и по ръбовете си личат язви. За механизмът видях ,че е Felsa,но поради подмяната на ротора,а и лошите снимки,където не се вижда точно номерът на калибъра,изказах мнение,че може механизмът като нищо чудно да е подменен и да е с 17 или 21камъка,доколкото се вижда от номерът,към него има и буквата"N"
На това което открих за този механизъм,се виждаха,че са с жълти винтови баланси,но в последствие прочетох,че може да са и без винтове(може би това има предвид Омега ку ку,че не разбирам от маханизми бъкел) Автоматиците на Felsa с четирицифрено обозначение,не са чак толкова много,а с допълнението "N"Кръгът се стеснява доста,другите два подобни 4000 и 4005 са с 17 рубина.
Както и да е,на мен не ми беше до механизмът,човекът казва,че се занимавал от 2-3г.с часовници.Ми то зависи как се занимаваш.аз се "занимавам"с тях от повече от 40г.,а се интересувам от тях от 1,5г. Ето ви и линк към същият модел,който същият продавач,продава в Аукцион.бг http://auction.bg/item.php?id=1530203" onclick="window.open(this.href);return false;
дори в началото си помислих,че часовниците са един и същ,независимо от туй,че механизмът тука вече е с оригиналният ротор,на снимката която пак не е добра,все пак се вижда че калибърът завършва на 07N ,оето би трябвало да е 4007 N При този касата е във видимо по-добро състояние,но неизвестно защо,за нея е написано само,че е с позлатен корпус 20микр.за разлика от "много добре запазената" в нашият сайт.Долу до баланса си личи счупване на две места на платината,но това не ме касае,който има очи да гледа,става въпрос за подаването на информация и за това писах в темата,че зависи от "критериите" Няма да коментирам и това,че 60-80сек.+/- за 24ч. е много добро време за автоматичен часовник.
Толкова с фактологията която предизвика реакцията ми спонтанна.
Не гледя на по-острият ми тон на пръв поглед какъвто ми се проплъзва от време на време от устата ,мисля,че с нищо не съм обидил директно продавачът,а ИНДЕРЕКТНО му намекнах,че работите не са на таман и има пропуски,мисля ,че по този начин защитих и авторитетът на форумът,но ако управата си е снижила критериите,то да си бере гайлето и защо не се запише в правилата в отдел "Продажби",че описанието трябва да отговаря на истината и че снимките трябва да показват добре състоянието на часовникът и,че трябва да не се скриват недостатъци? Точно това имах предвид ,когато писах на човекът,че ще го купи някой този(или друг)с неверно описание и ще изпищи във форума и после ще го гледат под лупа като недобросъвестен и я продаде нещо после ,я не.
Много моля!!! Хубаво да се прочетат двата ми поста в темата за "LUZ" а не да ми се приписва повече лошотия от колкото заслужавам,не отблъсквам "нови" членове на форума,а точно обратното,подавам им инфо как да го използват.А така или иначе за такива "нови"членове,вече доста говорихме в разни теми,ако ще предпочете управата да прави реверанси на такива членове,от които нама да чуете и дума в други теми(като стотици подобни)за сметка на истински желаещи просперитета на форума,то си е нейно решение,аз не мога да се мешам.А колкото до това,да ме плаши един модератор,който явно има антиафинитет към моята скромна личност,ще кажа,че ,ако толкова мрази инакомислещите да ме бани ВЕДНАГА! а може и аз да отида на баня сам,ако ми подскаже,за да не излезе ,че е лош той.
Десетина души правят и подкрепят този форум,да не ги изброявам и точно те са двигателите!(не се слагам точно м/у тях)всички са различни и които казват нещата точно каквито са,кой за електроника,кой за механизми,кой за химия и бомби... Не забравяйте,че една манджа без сол и пипер и куче няма да я яде.

П.П.Знам,че след този пост,няма да видя и грам написано,ще има,пълно дискретно мълчание(освен някое допълнително доначукване на канчето) и го разбирам напълно.
Както винаги си прав!!!
Изключение правят споровете ти с мен, но това е друга тема :wink: А и всеки стар морски вълк има обичка на ушето :)
Прав си за забележката, но не и за това, че никой няма да пише под теб :D Колкото и да ти се иска.... НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :banana Я виж колко драскачи.....че и аз се курдисъх :mrgreen:
.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

plamenhar написа:Ето го моя грам.
Почти за всичко си прав.
Сега видях,че новия колега съфорумник има 8 поста с продажби и нито един с друго.
Просто дошъл нещо да продаде.
А не е и прецизен в информацията и комуникирането.
......................................................................................
Последно промяна от DHM на 12 Окт 2013 22:11, променено общо 1 път.
.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

3017 написа:На омега забележката беше съгласувана с моето мнение. Две са ми съображенията поради които не трябва да сме толкова критични.
Първото е че не знаем какъв човек имаме отсреща. Може да е някой бъдещ един от нас, но първоначално да не е подходил както трябва, да има различни критерии за хубаво, добро, работещ точно и т.н. В последствие тези критерии може да се променят.
Второто е продиктувано от другия форум, където основна цел на управата беше да има колкото ясни, толкова и объркващи правила, с цел да се предпазят някои по нежни и мрънкащи душички. За мен, което особено много ме радва, е че тук не сме се събрали женички, и съм абсолютно сигурен че всеки сам може много добре да прецени кое е хубаво, за да го купи или обратното.
И още нещо има. Много хора ни четат, които нямат много представа за нашите неща и преценки, в очите на които се представяме като самохвални и надути.
Но може и аз нещо да съм дал фира, за това както решат старейшините :b :bgflag:
Жалко!!!
За пръв път чета подобни думи в този форум....... И да!!! Не трябва да сме критични!!! Но това важи дори в по-голяма степен за членовете с присъствие и авторитет!
Да, може да не знаем какъв човек имаме отсреща, но от опит мога да кажа, че много от хората тръгнали съвсем открито и споделящи любовта към часовниците четат с месеци форума преди да се регистрират и когато се появят тук будят по-скоро радушен прием, отколкото подобни дилеми.
Че не сме женички е ясно! Но не мисля, че има и глупци сред нас :wink: Правото на избор е двустранно, както и правото на мнение! И ако някой трябваше да го изрази, то това би трябвало да е и замесения колега Вълна!
Другия форум няма да коментирам!!! Правил съм го вече :D Самохвалните и надутите също! Те са едно и също нещо, на едно и също място!
Споделих мнение!!!
Надявам се да не съм засегнал никого с него, за да не ми се налага да се извинявам :redface
Поздрави!!!
.
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”