Страницата на Върбан / Страничка Варбана

Тук пишем за каквото се сетим
Заключено
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Страницата на Върбан / Страничка Варбана

Мнение от varban »

> Лично аз съм супер впечатлен.

Яд ме е само, че нямат ръчно навиване :) Иначе щеше да е баш добър, а сега - не ти дава да носиш други часовници.
Май трябва да му търся женски вариант на прякор на моя, щото е ревнива много :)

То и пушка е от женски род де :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

7s26 се води наследник на 7009 и се води с подобрения за точност.Колко е така,не знам,за 7s35 вече съм сигурен,той е JDM. Иначе и двата трябва да са с 43ч. резерв,така ,че Роска ,погледнал си го точно преди да е "умрял" :lol: Това е и доказателство,че точността не се влияе чак толкова от загубата на енергия и са го направили да има равномерен ход. Не съм правил такива наблюдения,ама сега ме запалихте да засека няколко различни модела и правени в различни години,да видя как ще се държат :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Хм, ами как да му оценя резерва на този 7009 - просто да го сваля от ръката след цял ден носене или читерски - с отвертката да го донавия на два-три оборота на барабана?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

varban написа:> Лично аз съм супер впечатлен.

Яд ме е само, че нямат ръчно навиване :) Иначе щеше да е баш добър, а сега - не ти дава да носиш други часовници.
Май трябва да му търся женски вариант на прякор на моя, щото е ревнива много :)

То и пушка е от женски род де :)

За такъв бръмбазък ли говориш Връбчо :) Тва е като едно малко гюленце от преди 28-29 лазарника :)

Изображение

Изображение

Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

varban написа:Хм, ами как да му оценя резерва на този 7009 - просто да го сваля от ръката след цял ден носене или читерски - с отвертката да го донавия на два-три оборота на барабана?
Казват,че 8ч на ден върху ръка били достатъчни.Аз го нося около 14ч (от 06-20ч),но имам седене на бюро,пътуване с автобус,така че идея нямам колко се навива.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Seikosha написа:
За такъв бръмбазък ли говориш Връбчо :) Тва е като едно малко гюленце от преди 28-29 лазарника :)
Да, ама ти трябва да го знаеш по-добре от мен, щото си го лъскал :-)
http://postimg.org/image/l1vycz6qf/" onclick="window.open(this.href);return false;
Пък аз само отвътре съм го чоплил... те всички са еднакви :-)

Впрочем, не баш - имат разлика във финиша и даже в цвета на балансите. Трябва да ги снимам.
Интересно, каква е разликата между жълт и бял баланс.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

За балансите не знам n_sad Сейко са с жълти баланси,поне което съм виждал.
А малкото гюленце и по-голямото са си автенджос,не съм успял да го разваля. :)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

varban написа:Айде да ги борим :)
...
Сега ми е с около секунда напред. Вярно, че още няма две седмици откакто е сверен ...
Сега са три седмици. Две секунди напред :)
Аз мога да изкарам до смяната на времето, без да мине 5 секунди :D

Само че това е щипане на зарчета :)
На ръката ми малко бърза, като го сваля - изостава. И аз неволно го нося толкова, че да го докарам до 2...3 секунди в плюс, преди да го сваля в къщи. Това си е читерство в чист вид, ама пък си признавам без бой :)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Никът ми е от АБВ-то, навремето като си правих мейл, карах моторетка Урал 650.
// viewtopic.php?p=28104#p28104" onclick="window.open(this.href);return false;

Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Няма часовникови новини, освен това, че сейковеца съвсем се побърка - явно си мисли, че е кварце и че трябва да цепи секундата :)
Хептем престанах да го гледам, колко и как върви. Сутрин в 6:20 го слагам, като се прибера, го свалям, и го гледам един път на ден, като има време. Сега е към половин секунда напред :)

То остави, ами и на работата се случват подобни неща...
От началото на годината правим нов... хмм... продукт :)
Вчера излезе първата работна проба.

Трябваше да получим 3100 +/- 40 някакви папагали... няма значение, щото е секретно ;) И резултат - 3100!
Колегите се бъзикат, че е от заниманието с часовници.

Може и така да е, ама много лошо влияе на това същото занимание с часовници :) Прибирам се, когато се случи, през почивните дни спя като пор до обяд, ако така върви, ще забравя, на коя страна се отвиват и завиват болтовете :)

Приготвени от сума време часовници и други благинки, не мога да се натуткам да ги разпратя.

Ааа! Трябва да сменям режима! Така не се издържа - почвам да се заглеждам не по мацките, а по часовниците им, пък пролет иде :)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

varban написа: Ааа! Трябва да сменям режима! Така не се издържа - почвам да се заглеждам не по мацките, а по часовниците им, пък пролет иде :)
Аааа немой така,ще ти излезе име :lol:
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

varban написа:сейковеца съвсем се побърка - явно си мисли, че е кварце и че трябва да цепи секундата :)
Хептем престанах да го гледам, колко и как върви. Сутрин в 6:20 го слагам, като се прибера, го свалям, и го гледам един път на ден, като има време. Сега е към половин секунда напред :)
И сега е толкова... пета седмица върви така.
Зорът е през почивните дни - тогава дава най-голяма разлика.

На ръката леко бърза, свален в хоризонтално положение - леко изостава.
Номерът е да не го оставя да му се развие пружината - след 18...20 часа почва да изостава с по секунда на час.

Признавам си, че един път така го вкарах в пътя - беше избягал, и аз го свалих и наблюдавах.

В хладилник не съм го слагал, и няма да го слагам. Нито пък на виброграф ;)

Този сейковец ми поправи мнението за самонавиващите се механизми. До сега ги смятах за шукария, която по-добре да я няма. Явно не е така - постоянното навиване на пружината прави по-постоянна амплитудата и по-равномерен хода.

Като се поосвободя, смятам да пробвам, дали няма да получа подобен резултат със съветска материална част. Имам два полета 2616Н и една машина с цифер Слава 2427. Намерих им нови пружини, за Славата - с нови барабани.
Има дертове по реверсивните колелета, ама ще видим, как ще ги боря.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Звезда, Звезда, я Земля!

Мнение от varban »

Пет часа мъчих да направя от две звезди една :-)
От Сейкоша-сан имах една с приличен цифер и всички стрелки, но без ремонтоар и с откъсната около колонката спирала, но със здрава ос на баланса.
От биташкото обучение с Росен взех една с добър корпус, ама със счупен баланс, тъжен цифер и без някоя и друга стрелка. И още две спирали от Звезди, свалени от балансите. Поомачкани :(
Абе... една Звезда по спецификация става, стига да има кой да я сглоби :-)
Взех по-добрата машина (от 54 година) и почнах с ремонтоара. Шок, братя! Чак на третия път успях да я сглобя, като загубих пружинка. То майната и на пружинката - тренинг съм загубил :-!
Както и да е, свалих анкерната вилка и попромих камъните. И почна епопеята с подбор на спиралата. Изходното положение:

Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Скъсаната около колонката не стана - то беше ясно. Щеше да взема минутата за към 55 секунди :-)
Третата стана - даде 30 колебания за 12 секунди, както си беше защифтована в колонката. И то успях да ги изброя на двайсетия път... като се сетих да извадя един голям секудномер и клатих баланса направо на джама :-)

После пробвах да събера машината - дуки!
Няма осев луфт. Разгледах моста... реших, че е кривен, с другия имаше луфт, ама пък той беше надран. От третия път успях да оправя моста - кривнах го малко нагоре.
И почна да закача спиралата :'(
Как не я прецаках, не знам... сигур св. Спиридон я е пазил, щото аз направих всичко възможно да я съсипя :-)
Най-накрая успях да докарам около 50 колебания на баланса в машината без анкер.
После три-четири пъти слагах и махах спиралата от моста, докато настроя равновесното положение.
Последния път разглобих горната опора да я почистя и смажа:

Изображение
Последно промяна от varban на 21 Май 2014 06:32, променено общо 1 път.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

И машината тръгна... някак си :-)
Амплитудата никаква я няма - съз зор 90 градуса... даже се уплаших, че съм сложил нрправилна спирала, щото даде за минута към 130 колебания, ама като навих пружината и натегнах коронката, амплитудата се увеличи над 180 и коленанията дойдоха 150 за минута.
Ще има борба за амплитуда, то е ясно.
По стар народен обичай я навих и оставих да цъка под хептан:

Изображение
Заключено

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”