Нови придобивки част 2
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Re: Нови придобивки част 2
Показаният часовник е може би най-добре "стоящият' на ръката ти дето до сега си показвал като снимки. Много добре!
Много ти "тича"!
Много ти "тича"!
Ако може и аз да кажа за тази марка, пък Тошко може да им пише в тамошният форум за инфо да имат
Мирамар хич не е неизвестана марка,a точно обратното през един може би неголям период от време и всичко направено от тях е с доста високо качество и голямо разнообразие, имат хеонограф почти като Стрела, поне два съм имал през годините ,но механични Има такова дружество ,което има собствена фабрика за производство на часовници в Genf и Lancy в кантон Женева. За да сложат надписа Geneva под логото е трябвало да покриват определени изискания за качество. Специално Miramar Geneve55 е регистрирана през 1955г. Мисля ,че няма нищо общо с Испания, а е бил сглобяван в Португалия от Patrao Novo & Filhos Cantanhede
Може би и това ,че Dia е ден на португалски, прави загадката по-лесна ,а и масовото присъствие и в Испания по-обяснимо. Ден на испански май е по- популярно dagur.
П.П. Корпуса е стоманен и дупката отпред може да се заличи много лесно, без следи.
П.П.П. Тука някои от моделите им https://www.google.com/search?sxsrf=ALe ... Igx10vlNJM
Мирамар хич не е неизвестана марка,a точно обратното през един може би неголям период от време и всичко направено от тях е с доста високо качество и голямо разнообразие, имат хеонограф почти като Стрела, поне два съм имал през годините ,но механични Има такова дружество ,което има собствена фабрика за производство на часовници в Genf и Lancy в кантон Женева. За да сложат надписа Geneva под логото е трябвало да покриват определени изискания за качество. Специално Miramar Geneve55 е регистрирана през 1955г. Мисля ,че няма нищо общо с Испания, а е бил сглобяван в Португалия от Patrao Novo & Filhos Cantanhede
Може би и това ,че Dia е ден на португалски, прави загадката по-лесна ,а и масовото присъствие и в Испания по-обяснимо. Ден на испански май е по- популярно dagur.
П.П. Корпуса е стоманен и дупката отпред може да се заличи много лесно, без следи.
П.П.П. Тука някои от моделите им https://www.google.com/search?sxsrf=ALe ... Igx10vlNJM
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Специалист
- Reactions:
И аз с двойното отрицание твърдя че е известна , но слабо.Не е неизвестна ,
Не съм отварял тема да питам еспанците , може някой да е чувал повече.
Сега за лингвистиката .
Мирамар , ако се преведе от еспански означава Виж (гледай) Морето , не знам как е ден на португалски , но на еспански е диа и няма вариации .
Предложения от теб вариант за ден Дагур е на исландски

Наздраве на патерица за именния ти ден МИшо , да си здрав и късметлия.

Буенос диас и от мен!

Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. 

-
- Специалист
- Reactions:
Буенос диас значи добро утро , след 12 на обед е буенос тардес , а вече е буенос ночес , даже и тук се стъмни.

Може наистина като съм гледал в преводача за "ден" да съм видял с кьоравото си око вместо испански исландски, но на португалски ден също е Dia и се опитах да свържа нещата с останалата информация. М/у другото, това е риска когато се ползва преводач директно за превод на чужд текст и при всички езици има своя специфика и граматика. Например ако търсиш превод на "утро" на испански ,ти го превежда същото като "утре" т.е. маняна. Ходи после се оправяй,ако не е в контекста на изречението. А марката е известна най-вече там където се е произвеждала и разпространявала и едва ли еспанският пазар е бил чак толкова наситен с нея освен с португалски сглобки.
Мисля вече ,че няма смисъл да пиша във форума, след като се гледа не зърното ,а сламата. Дотук бях.
Мисля вече ,че няма смисъл да пиша във форума, след като се гледа не зърното ,а сламата. Дотук бях.
Между другото и в България, според мен е била що годе разпространена (не зная колко точно, но все пак).
На мен са ми попадали 4 или 5 броя мъжки позлатени (за съжаление в ужасяващо състояние и са ставали по-скоро за скрап, отколкото за друго), в аукцион-а също виждам налични 3 към момента, и едва ли само там. Все са били обаче механични, от около 60-те, и механизмите който съм срещал са били Peseux 320 и FHF (мисля 73 и още нещо) два варианта, но със сигурност са ползвали и други
На мен са ми попадали 4 или 5 броя мъжки позлатени (за съжаление в ужасяващо състояние и са ставали по-скоро за скрап, отколкото за друго), в аукцион-а също виждам налични 3 към момента, и едва ли само там. Все са били обаче механични, от около 60-те, и механизмите който съм срещал са били Peseux 320 и FHF (мисля 73 и още нещо) два варианта, но със сигурност са ползвали и други
-
- Специалист
- Reactions:
-
- Специалист
- Reactions:
http://www.mikrolisk.de/show.php?site=2 ... ort=Patrao
Не знам защо като пишеш нещо не даваш първоизточника , то и на децата е ясно че е МИкролиск .
Не знам къде откри португалска връзка , Мирамар е доста популярно тук , хотели ресторанти .
Но ние търсим Мирамар Женева което е нещо различно.
https://www.relojes-especiales.com/foro ... ost5864440
Като попрегледах се оказва че няма данни в еспана понеже марката си е швейцарска , както ти си писал в началото .
Внасяли са часовници тук , даже една дама пише че помни рекламите и показва нейния от 50 те .

Може би не си представяш ясно двете държави , но португалец да прави часовници и да ги продава в еспана звучи доста весело , обратното е доста по вероятно и приемливо.
Но всеки си има право на мнение .
Поздрави и

Не знам защо като пишеш нещо не даваш първоизточника , то и на децата е ясно че е МИкролиск .
Не знам къде откри португалска връзка , Мирамар е доста популярно тук , хотели ресторанти .
Но ние търсим Мирамар Женева което е нещо различно.
https://www.relojes-especiales.com/foro ... ost5864440
Като попрегледах се оказва че няма данни в еспана понеже марката си е швейцарска , както ти си писал в началото .
Внасяли са часовници тук , даже една дама пише че помни рекламите и показва нейния от 50 те .
Може би не си представяш ясно двете държави , но португалец да прави часовници и да ги продава в еспана звучи доста весело , обратното е доста по вероятно и приемливо.
Но всеки си има право на мнение .
Поздрави и

Да приключа с това, че наистина всеки има право на мнение и нищо не може да се докаже на 100% в случая,освен, ако случайно не се произнесе производителя, което си е фантастика. Аз тръгнах по някаква логика и данни не точно и само от Микролиск. Питаш къде съм намерил португалска връзка, а сам даваш линк към португалски производител на марката? Ако търсиш непременно да е Miramar Geneve, няма да намериш такава освен една ,която е регистрирана като М Miramar Geneve 55 ot 1955г. другите са само Miramar (аз първо помислих ,че е португалската) , a като сам си показал дамският който е от 1925г. и на него пише Genevе, а това го има на почти всички които се намират в интернет без значение на година на производство. Значи хем няма такава регистрирана марка ,хем навсякъде е с добавката Genevе. Отделен е въпроса ,че съм виждал десетки марки от кол и въже, на които се мъдри същото, без да го има в регистрацията им. Предполагам елементарен маркетингов трик, или произведени в кантон Geneva, но не непременно да отговарят на мисля там бяха някакви 8 изисквания ,при което можеха да маркират механизма със специален печат, повече съм го виждал в джобни часовници и конкретно и на ръчни на IWC . В случая не виждам нищо чудно Miramar SA да е създала клон в Португалия и там да са се сглобявали часовници за иберийският полуостров, като по-изгодно икономически, или по-вероятно е да са предоставили лиценз, вижда се ,че производителят е произвеждал още 4-5 марки. Португалците не могат по никой начин да регистрират като часовникова марка същата като швейцарската, ако нямат лиценз, защото ще им откъснат мъдята.
Има и още нещо което забелязах още от начало, че на твоят Минамар който с късмет си купил от Катавикито за 88 евра, долу под 18ч. няма нито SWISS нито SWISS MADE (поне от снимките не се вижда) което е недопустимо за един швейцарски часовник в това време. Може да видите десетките които ги има в мрежата налични модели и всички са маркирани. Има нещо което сная от много отдавна и не знам дали вече е актуално, но по онова време е било сигурно ,че за да сложиш надпис Произведено в Швейцария ,по изискванията е трябвало 60% от него да бъде произведен там. При американският вариант и стандарт ,това е било 100% Преди месеци се писа за някакви швейцарски марки и се намериха същите, но малко по-груби като финиш и без надписа отдолу Swiss ,та те се оказаха правени в Австрия.
Останете си със здраве.
Има и още нещо което забелязах още от начало, че на твоят Минамар който с късмет си купил от Катавикито за 88 евра, долу под 18ч. няма нито SWISS нито SWISS MADE (поне от снимките не се вижда) което е недопустимо за един швейцарски часовник в това време. Може да видите десетките които ги има в мрежата налични модели и всички са маркирани. Има нещо което сная от много отдавна и не знам дали вече е актуално, но по онова време е било сигурно ,че за да сложиш надпис Произведено в Швейцария ,по изискванията е трябвало 60% от него да бъде произведен там. При американският вариант и стандарт ,това е било 100% Преди месеци се писа за някакви швейцарски марки и се намериха същите, но малко по-груби като финиш и без надписа отдолу Swiss ,та те се оказаха правени в Австрия.
Останете си със здраве.
-
- Специалист
- Reactions:
Трябва да смениш очилата

Естествено че има Суис маде на 6 часа оградено с по едно Т отпред и отзад.
А за цени , не знам дали е коректно да се коментират тук , но аз такива пари давам за Булова , Хами , Лонжин ,Тисо ,Цертина, Полет хронограф и подобни .
Но щом те интересува цената , спечелих го за 30 евро + транспорт 15 общо 47
https://www.catawiki.com/l/42047601-mir ... -1970-1979
Поздрави и весел празник

Естествено че има Суис маде на 6 часа оградено с по едно Т отпред и отзад.
А за цени , не знам дали е коректно да се коментират тук , но аз такива пари давам за Булова , Хами , Лонжин ,Тисо ,Цертина, Полет хронограф и подобни .
Но щом те интересува цената , спечелих го за 30 евро + транспорт 15 общо 47
https://www.catawiki.com/l/42047601-mir ... -1970-1979
Поздрави и весел празник

Случват се такива работи. Помислих ,че е изскокнал още един такъв екземпляр, но не би, попаднал съм просто на "първият" от преди два месеца, дето на някой му е омръзнало да го навива , та се е простил с 40-50 евра та да дойде при тебе. https://www.catawiki.com/l/40260379-mir ... -1960-1969 Дано работи добре. А надписа ,ако не знаеш ,че го има ,трудно ще го види човек на предните снимки. А на мене вече и очила не ми помагат.
-
- Специалист
- Reactions:
Не продавача е същия , и часовника е същият , явно са му го върнали или изобщо не са го платили , ако са разгледали залива за цени на такива неща . Както и да е накрая си намери мястото . А за работа , от вчера за 24 часа , може би има половин секунда отклонение , ще изчакам една седмица за по точно.

Няколко придобивки от последните дни, доста разнородни.
Сдобих се с "Алмаз". Не е в идеално състояние, но пък си нямах такъв в сбирката.

Поредна "Волна", пак недовършена. Няма си секундна стрелка, поне работи.

Сбирката ми със "Звезди" продължава да се увеличава.

Такава имам, но неработеща, та сега си взех здрава:

Тази не е с добър външен вид, но работи. Пък и е от УЧЗ - Углич, а аз нямах досега такава:

Едва ли някой друг събира позлатени дамски "Заря", някаква необяснима слабост имам към тях:

Намерих си още един "Свет". Не е идеален, но пък не се срещат толкова често!

Една странна "Ракета" калибър 2603 с някакъв измислен циферблат, явно новодел. Взех я от любопитство, а и е в добро състояние. Спомням си че някъде по форумите съм срещал коментари за такъв циферблат, но не можах да ги открия, засега.

И накрая, два западни часовника.
Пак си взех "Accurist". Много са красиви тези часовници, независимо дали имат или нямат колекционерска стойност. Взех го за работещ, но не работи. Балансът е здрав, може би като го промия и смажа ще тръгне. Някой ден...

Стилен двустрелочник. Много ми харесва как цветът на циферблата му се мени според осветяването и гледната точка!

Часовник "Isomax". Нищо не ми говори името. Швейцарски е и изглежда добре. Работи. Жалко че от коронката е останала само върха и. Касата е интересна, асиметрична. В началото си помислих че е деформирана и някои от лъговете са изкривени насилствено. После схванах че такъв е бил замисъла на дизайна му.

Дълго, както винаги! Все не успявам да бъда кратък...
Сдобих се с "Алмаз". Не е в идеално състояние, но пък си нямах такъв в сбирката.

Поредна "Волна", пак недовършена. Няма си секундна стрелка, поне работи.

Сбирката ми със "Звезди" продължава да се увеличава.

Такава имам, но неработеща, та сега си взех здрава:

Тази не е с добър външен вид, но работи. Пък и е от УЧЗ - Углич, а аз нямах досега такава:

Едва ли някой друг събира позлатени дамски "Заря", някаква необяснима слабост имам към тях:

Намерих си още един "Свет". Не е идеален, но пък не се срещат толкова често!

Една странна "Ракета" калибър 2603 с някакъв измислен циферблат, явно новодел. Взех я от любопитство, а и е в добро състояние. Спомням си че някъде по форумите съм срещал коментари за такъв циферблат, но не можах да ги открия, засега.

И накрая, два западни часовника.
Пак си взех "Accurist". Много са красиви тези часовници, независимо дали имат или нямат колекционерска стойност. Взех го за работещ, но не работи. Балансът е здрав, може би като го промия и смажа ще тръгне. Някой ден...

Стилен двустрелочник. Много ми харесва как цветът на циферблата му се мени според осветяването и гледната точка!

Часовник "Isomax". Нищо не ми говори името. Швейцарски е и изглежда добре. Работи. Жалко че от коронката е останала само върха и. Касата е интересна, асиметрична. В началото си помислих че е деформирана и някои от лъговете са изкривени насилствено. После схванах че такъв е бил замисъла на дизайна му.

Дълго, както винаги! Все не успявам да бъда кратък...
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Поздравеления за новите часовници в сбирката ти!
Алмазът е със много запазена каса, явно от невнимание са оставили да прониква влага вътре.
Ако ти попадне някъде обратният случай - протрита каса пък добре пазен от вода и съответно запазен циферблат, то тогава си заслужава да ги миксираш. Много любима тематика ми е. Аз в момента съм на крачка да сглобя един с новата каса и циферблат, но се оказа, че имам 3 резервни механизма и нито един ремонтуар. Ще нямеря скоро.
Звездите също внасят усмивка и радост. Забелязах каишките и техните метални крайни звена. Може би това са оригинални или поне по дизайн прилича да са такива.
За ИзоМакс съм та твоето първоначално мнение. Определено касата манипулирана. По скоро двата десни лъга.
Хубав механизъм и циферблат. Лесно ще намериш друга каса.
Алмазът е със много запазена каса, явно от невнимание са оставили да прониква влага вътре.
Ако ти попадне някъде обратният случай - протрита каса пък добре пазен от вода и съответно запазен циферблат, то тогава си заслужава да ги миксираш. Много любима тематика ми е. Аз в момента съм на крачка да сглобя един с новата каса и циферблат, но се оказа, че имам 3 резервни механизма и нито един ремонтуар. Ще нямеря скоро.
Звездите също внасят усмивка и радост. Забелязах каишките и техните метални крайни звена. Може би това са оригинални или поне по дизайн прилича да са такива.
За ИзоМакс съм та твоето първоначално мнение. Определено касата манипулирана. По скоро двата десни лъга.
Хубав механизъм и циферблат. Лесно ще намериш друга каса.