Страница 24 от 44

Re: Ножарство

Публикувано на: 08 Яну 2014 22:19
от iivetsa
Кората,не се маже с нищо,и си прав че доста се цапа,но и лесно се почиства!Има страхотно сцепление с ръката,и е почти невъзможно да се изпусне дори и с мокра или мазна ръка!Доста добър избор е за рибарско ножче!

Re: Ножарство

Публикувано на: 08 Яну 2014 22:38
от kapkan
не съм сигурен за чистенето,представям си го омазан след чистене на риба :)

Re: Ножарство

Публикувано на: 08 Яну 2014 22:52
от iivetsa
Измиваш го на чешмата и става като нов!

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 10:23
от sheretudis
Капкане туй черното от метала по дръжката ме дразни бе
Изображение

Изображение

Изображение

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 11:00
от kapkan
ми ако е дълбоко може и да не излезне :( ма може целия да го почерниш така,ма ти си го лакирал

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 12:01
от iivetsa
Мислех да се опитам да го обясня в писмен вид,но прецених че по лесно ще щракна едно клипче :) !Маха се заключващият ринг, шлайфане наново и се поставя обратно!Другият вариант е да се облепват металните части с хартиено тиксо,но и то се прокъсва и пак се цапа дървото по края!Това е от мен жокера,успех!


Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 13:30
от kapkan
Ивец,то си беше оцветено когато го взе,натекла е ръжда и е станало като топнато в железен трихлорид.Знеш ли какво е дървото,бие ми на бук?
http://www.youtube.com/watch?v=lz9K8enKqkA" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 15:12
от sheretudis
беше ръждав като го купих слушайки съвета на Коки , с доста дълбоки язви и си играх да го почистя и полирам Отврат беше, но сега ми бели ябълки вечер че ги ползвам за мезенце на виното Начи 4 ябълки изпиват литър вино но за 8 не съм сигурен дали 2литра щот още не съм пробвал понеже каната ми събира литър и като я изпразня ме домързява да ставам и точа още

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 16:25
от kapkan
ееее мислех да мина да ти пробвам виното,ма с тази малка кана ... :)
добро е ножето,и дръжката ще оправиш ;)

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 16:40
от plamenhar
sheretudis написа:беше ръждав като го купих слушайки съвета на Коки , с доста дълбоки язви и си играх да го почистя и полирам Отврат беше, но сега ми бели ябълки вечер че ги ползвам за мезенце на виното Начи 4 ябълки изпиват литър вино но за 8 не съм сигурен дали 2литра щот още не съм пробвал понеже каната ми събира литър и като я изпразня ме домързява да ставам и точа още
Ей,тебе няма да те мислим за холестерола-ябълките=пектин;виното=антиоксидант;
ръждицата-малко желязо.
Ха наздраве. :b

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 17:42
от iivetsa
Поздрав за Капкан,с две ножета дето режат много тънко :lol:

Изображение

Изображение

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 18:04
от kapkan
А мерси за поздрава :) ти си им правил дръжките,познах те :) дай размери на джапАнката
А ти за твоя направи традиционна дръжка ;) като ти го дам де

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 18:48
от sheretudis
тоя корк на дръжката няма ли да се скапе, Ивец

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 19:17
от kapkan
Не е корк а брезова кора

Re: Ножарство

Публикувано на: 14 Яну 2014 21:09
от iivetsa
Това е острието:

https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... cts_id=240

Дръжката е максимално проста и традиционна,само е една идея по дебела,че човека е с големи лапи :D !Ангеле,брезовата кора е изключително здрав материал за дръжки!Виждал съм снимки на разни финки от ВСВ,с изгнили остриета и здрави дръжки от въпросният материал :wink: