Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от varban »

Абе всичко е относително, Митак.
По принцип Сейкоша-сан е прав (без да засягам машината - нея просто не я знам, а ме мързи да търся).
Ама Павлин също е прав - за търговците. Те са полезни за такива като мен, затова не трябва да се плашат :)

А ракетата тръгна, нищо, че беше с омачкана от регулатора спирала - някой по-голям аджамия и от мен я е пипал. Ама няма да разправям, как я изправих, щото ще ме биете :)
Последно промяна от varban на 13 Окт 2013 00:14, променено общо 1 път.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Никой не е против търговците!
Най-малкото аз самия, тъй като и аз продавам от време на време, а и купувам когато нещо ме интересува. За мен лично хора като Алфа (Стефчо) са добре дошли n_thumbsup А колкото до въпросния търговец, мисля че тепърва ще има неща, които ще излизат на яве :wink:
.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Тая Ракета, дето току-що я затворих, е от Алфа :)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Сейкошата е пич,супер беше icon_clap опита се да ме умори от преяждане,но избягах навреме :D Благодаря на всички дето се видяхме на живо,страхотни сте DHM, 3017 и Сейкошата :muslim: :b
Съжалявам,че не успях да се видя с Невен да му благодаря лично n_sad
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Абе пич бил.......
Баш дрът пръч си е, ама от време на време става :D :lol: :lol: :lol:

ПП. Гларус исках да кажа! Пардон!!! :mrgreen:
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Абе хубо,че става от време на време :mrgreen: че иначе минаваме и на подтема кой как пере,глади и затваря буркани с чорбаджийски чушки и тогава съвсем си е.а ма....а :lol:
По-старите варненци помнят на кого викаха навремето гларуси,то немечко,то полскего-лепшего,то чехкин,а скандинавките бяха "карамелчета" :D
Кът казах чехкин,че се сетих за един виц. " Имало едно време един млад и арен левент,младок с данни и природни дадености бол,но имал лошият навик да се влачи с циганки и да върти любов с тях. Родителите - интелигенти,силно потресени се възпротивили и го заплашили със спиране на дневните за да престане и той склонил :wink: Един ден звъни телефона в домът им,вдига майката и се чува глас: - " Ниикулай на вкъщи ли иеее? Майката: Кой го търси? - "Идно чехкиньо от Сливен" lol2
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

lol2
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ха здравейте! Днеска ще ви покажа как посрещам жена си като ми идва на гости за обмяна на опит, в случая оня ден. Не пиша в кулинарната тема,щот ще я задръстя,там само рецепти и мнения ще давам,културно.
Та сетих се аз,че след спагетите на Митака,бях обещал да покажа един от вариантите които правя аз(най-вече този)така ,че използвах случая.Приличат донякъде на спагети болонезе и меланезе,но си е мой каръшик и начин на приготвяне,все пак при промяна на продуктите,може да има и леко промяна при готвенето(например с пресни домати)
Та първо приготвих едно бързо мезе за мааалката изпотена бутилчица Сталинская,една класика в жанра,хапки от франзелка с масло и чер хайвер от гренладски лъмпфиш,не е от най-най,ам пак е чер,датски "Royal Greenland",какво да правя,глезя си я,зер внуците ми гледа.
Изображение

Изображение
Първо дегустирах да видя дали са се сготвили добре :wink: и после се захванах с готвенето към 1.5ч. ,че и биля отатък ми отива.
Значи за тази рецепта не използвам от тънките спагети,а или от плоските по- дебели.или както в случая с един пакет 0.500кг.чудесни талиетели.(всички продукти са за това количество),правя това,защото накрая пада голямо бъркане и тънките спагети не издържат на тормоза и стават на пихтия.
Изображение
Та талиетелите ги пускам в една голяма тенджера с кипяща вода,леко подсолена около 6л.Колкото е повече водата при варенето на спагети,макарони и други подобни,стават по-добре,мазнина не слагам,не се слепват,разбира се ги разбърквам и ги варя около 5м.
Изображение

Изваждам ги и ги изсипвам в гевгир да се отцедят,като преди това ги измивам под студена вода малко да спре варенето(ако се консумират веднага,това не се прави,само се отцеждат)

Изображение
Докато ги варя,правя това
Изображение
След това се захващам с по-трудната част - сосът.(Трябва ви по възможност голяма ,широка тенджера) За него ми трябват и използвам (по реда на готвенето) около 100мл.зехтин и около 30-40гр.краве масло.Шунка от бут леко пушена,без силна миризма,може и бекон,но без мазнината.Режа на кубчета с 1см. страна около 100гр. Глава целина на кубчета същият размер,една пълна шепа,един средно голям морков и една средно голяма глава лук,малко по на дребно,4-5 скилидки чесън на не много дребно,около 200гр.печурки на кубчета поне 1,5см.иначе се стопяват,до 250гр.кайма смес,меля си я при месаря.Една чаша бяло вино,обикновено,сухо,но може и червено,дори е поподходящо,една супена лъжица песто Болонезе(пюре от босилек)консерва 4оогр.чудесни за готвене италиянски обелени на кубчета домати(сорта им е много месест,почти без семки и гъст сос,като кетчуп.Остава още сол,черен пипер и сух риган,него непременно,една от най-тачените средиземноморски подправки.
За допълнително овкусяване и озверяване,кашкавал,татарски сос Махеев с чесънче и подправки и разбира се любимата ми Аджика(на етикета пише,че има 1% люти чушки,специален сорт,тя и тъй не се яде,ма ако бяха 2%,тутакси ставаш драконообразен.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Изображение

Та процедурата протича така: Готви се на средно силен огън,да се запържва,но и да се задушава,омеква по-скоро.СЛагам маслото в загретият зехтин и слагам първо шунката,като я разбърквам леко да се позапържи да овкуси мазнината
Изображение

добавям целината(ако имате 1-2 стръка с дръжките прясна,още по-добре) морковите,лука и след малко чесънът,разбърква се редовно.Добавям и пастата от босилек.
Изображение

Добавям гъбите и ги обръщам и тях 3-4мин.след което слагам каймата и с дървена лъжица я раздробявам на дребно(ако каймата е от пакетираните и много слепена,предварително сипвате малко топла водичка и я правите на гъста каша като пюре)добавям сол,чер пипер и запържвам няколко минути докато побелее.Изсипвам чашата с вино и похлупвам да се ашладисат нещата около 10 мин.
Изображение

Изображение

В това време правя това
Изображение
После капака го махам и с бъркане леко изчаквам пълното изпаряване на виното,трябва да остане само на мазнина и да придобие ето този вид

Идва и последната част,изсипвам доматите,добавям 1-2 щипки захар(за нея забравих,убива киселото)сега е моментът и на сухият риган,най-малко една пълна супена лъжица,но не и повече за да не овладее другите аромати.Разбърквам,похлупвам и пак 10мин.В това време знаете кво правя.Махам капака кусвам,ако трябва добавям сол,пробвам дали доматите са готови,накрая се получава нещо такова.

Изображение

Изображение
Заключителните акорди са най гадни,изсипват се при соса,вече изтиналите и залепнали и степани на топка талиетели,слагам ги постепенно като бъкам с голяма лопата и вила,като изсипя всичките продължавам объркването,всички знаете как става,загребвате от дъното и издигате нагоре и пак и пак,трябва добре да се размесят,в тов време те се затоплят,отпускат и стават много гальовни,така 4-5 мин. най малко да покъкрят и разбъркват и магията да стане.Трябва да се внимава да не загорят,защото почти няма течно съдържание,ако готвите в тефлон,ще е супер.Накрая трябва да се получи нещо такова,омазано. :mrgreen:
Изображение

Изображение
Аз сипвам в супени чинии,като пак напомням,загребвайте от към дъното на тенджерата,колкото и да се разбърква предварително,този сос има гадният навик да потъва на дъното.Слагам настърган кашкавал и в микровълновата за 30-40сек.колкото да се разлигави(Предпочитам другият вариант,пармезан или сух кашкавал на най дребното ренде,да остане хрупкав,това е по-скоро за дообогатяване на общият вкус,но нямах в момента,а и буля ,така ги обича,аз кашкавал стапям само при лазаня.Накрая който квото предпочита допълнително,аз си сложих татарсоус и малко пръцки от Аджика,ммм изядох две порции и....заспах. :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На обратната страна на Махеев пише ет това:
Изображение
Имаше и материални загуби,газовият ми котлон се скапа,а старарта ми вярна дъска за рязане не издържа на напрежението
Изображение
Но получих и подарък от буля,научи се най накрая да прави домашна пастърма,ама не ще да свикне да я прави с мокро балсамиране(ще пиша как стават работите)
Изображение
В заключение,стойността на манджата излиза най-много 10лв.Порциите са поне 6 супени чинии,баяджа пълни,вкусът гарантиран от маестро Сейкошини.Опитайте и после ще говорим. :b
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Приятелю недей така.....хваща ме глад нощеска заради тебе ...... !
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Няма лошо Присадов :) Аз преди години(нали съм нощна птица и вампирясвам) ми се беше обърнал режима на хранене и жена ми един ден ми вика:"Абе какво става с тебе бе,кльощав си кът скумрия,а колкото пъти стана през нощта до тоалетната,на тебе гъзът ти се стърчи от хладилника навън" :mrgreen:
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

издевателства чироза ниеден Как да го впрегна без да се усети да прати някоя тавичка Махеев Михеев .всичко ще опоскаме с малкия Ачко
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Ми той сам се е нахендрил чироза, на почитатели на готварското му изкуство Мишо повече нищо не сейкоширай а само готвирай всичко ще омитаме Малкия Ачко кай-Кажи му ако може всеки ден да ни праща ама по повече и даже и баба като се върне пак може да си получавваме пратки със вкусотийки Уж мъничък ама и той хитър кат дяда си
Изображение

Изображение
и избичката пълна с Каберненце
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

ето дамаджанките пълнички а от липса на място и в бидончето има от божията кръвчица
Изображение

Изображение
ааааамммм с голямата уста Мишел бака голяма бака ще търся

ей туй остана от Мишовата маджа има няма минутка Ако беше в голямо количество нямаше да има никакъв недостатък
Изображение
а това е своего рода упътване за експлоатация Мишо не си губи времето в писания а слагай другата да къкри на котлон или фурна Коолкото и да съм профан все ще съумея да я изям :lol:
Изображение
Изображение огромно благодарско за вкусотията и най вече за жеста а сега делово----утре какво ще е менюто
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ангилейй мустаката трицоно,лапаш кът пуйка :) Ам де да знам,че и малкият Ачко е при тебе бе чоджум?То туй беше само за теб ,О дебелий,колкото да кусаш,ако знаех щях да ти пратя и тенджерата със свински гърдички с бамя от вчера,а то с'я сигур само си се раздразнил и си добавил няколко тенекии копърка. Абе то не е работа ,замразено ,претоплено и пътувало 400км.,ам кат ми дойдеш на гости,ще ти дам да лапаш направо от тенджерата с голямата лопата,О снажний :lol:
Михеев каиш :mrgreen: И да не алкохолизираш детито с руйното си вино,че и люти чушки яде :o Ашколсун. icon_clap
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Шеретудито,ще се озориш ако му идеш на гости,искаше да ме умори от ядене,завъртел ги едни,ем убави,ем много,едвам бегах,щях да се спукам :)
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”