Страницата на Върбан / Страничка Варбана
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Re: Страницата на Върбан / Страничка Варбана
Да де, ама иска още много чанч.
Цапфите са на калпак :-(
Ей сега я оплесках... полиране на цапфи още не съм правил :'(
Цапфите са на калпак :-(
Ей сега я оплесках... полиране на цапфи още не съм правил :'(
Младеж,трябва и още една да имаш.Една "мъжка" Звезда ,пак от онова посещение на битака 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Да, имам. Но и тя е със счупен баланс :(
И нея ще я вардя за възстановяване - тя ми е подарък от теб
Единствения здрав звезден баланс вече е с подходяща спирала, но с "калпак" на едната цапфа :(
И нея ще я вардя за възстановяване - тя ми е подарък от теб

Единствения здрав звезден баланс вече е с подходяща спирала, но с "калпак" на едната цапфа :(
Да си казал,звезди имам и работещи
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
С работещи и баба знае 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
На този форум всеки луд - с номера си 
Излиза, че и аз съм колекционер, ама не знаех.
Май събирам механизми, ама в корпуси, с цифер, стрелки и на каишки

Излиза, че и аз съм колекционер, ама не знаех.
Май събирам механизми, ама в корпуси, с цифер, стрелки и на каишки

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Две хубави книги (+)
Автор:
Wikipedia: James Edward Gordon
Кратка биография на сайта на Penguin
И руския превод на две книги:
Дж. Гордон. Почему мы не проваливаемся сквозь пол
Дж. Гордон. Конструкции, или почему не ломаются вещи
Както се казва в предговора на първата книга, да се напише популярна книга за якостта на материалите и конструкциите е много трудно, понеже в тази област няма ефекти, които поразяват въображението. Обаче Гордън е успял
На мен ми провървя и първата книга я набарах още в училище. Втората я четох вече като студент, и тя доста ми помогна. Много повече от лекциите: отидох на една-две лекции по съпромат и теормех, ама те не бяха толкова интересни, като да си поспиш. Е, втората книга на Гордън беше - не заспах, докато не я прочетох.
Сериозно - чете се, като класически детектив. Който не я е чел, да опита
Wikipedia: James Edward Gordon
Кратка биография на сайта на Penguin
И руския превод на две книги:
Дж. Гордон. Почему мы не проваливаемся сквозь пол
Дж. Гордон. Конструкции, или почему не ломаются вещи
Както се казва в предговора на първата книга, да се напише популярна книга за якостта на материалите и конструкциите е много трудно, понеже в тази област няма ефекти, които поразяват въображението. Обаче Гордън е успял

На мен ми провървя и първата книга я набарах още в училище. Втората я четох вече като студент, и тя доста ми помогна. Много повече от лекциите: отидох на една-две лекции по съпромат и теормех, ама те не бяха толкова интересни, като да си поспиш. Е, втората книга на Гордън беше - не заспах, докато не я прочетох.
Сериозно - чете се, като класически детектив. Който не я е чел, да опита

Чудесни книги! Благодаря ,че ни ги показваш!
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
// viewtopic.php?f=83&t=3061&start=20#p31317" onclick="window.open(this.href);return false;atanweb написа: -стъкленица жълта лозовица поотлежала от време кога Върбан се чудел какво прави бутона PrtSc.
Хм... дай да видим, кога е било това :-)
Излиза около 1994 година, тогава този принт скрийн свърши много добра работа: http://www.anchem.ru/forum/read.asp?id= ... ordnum=126" onclick="window.open(this.href);return false; :-)
Майка му стара, кво нещо е мързелът... прогреса де... Сега не мож ме накара не да дизасемблирам нещо, а даже да напиша квото и да е на асемблер. Даже ако ще PIC да е. Не щото ще е по-зле, не щото съм го забравил (и това де), а поради същия тоя прогрес. А тогава риалтаймовска програма тръгваше от 1.2 флопи без всякаква операционна система и зареждаше по-бързо, отколкото днес се включва мобилен телефон :-)
Майка му стара, кво нещо е мързелът... прогреса де...
Ти по-добре се въздържай от използването на майчини определения
Защото мене още на седмият ден във форума, ми съкратиха един пост ,точно в такъв абзац в близост до майката.
Ставаше въпрос за съвсем емоционално възклицание,но веднага на Л.С ми беше съобщено,че не мога да използвам такива,видите ли скверни слова
Ако беше жив негово величество бай Йордан Радичков , сигурно щеше да умре от смях,защото един от най-превежданите му разкази,любим и на цяла България се казваше "Мамка му и прасе"
Разбира се това може да се види на първа страница на темата "Японски" с дата 18.02.2013г. което е и се явява достолепен начин за запазване на чистота на българският език,нещо като второ амлоа на форума
Ти по-добре се въздържай от използването на майчини определения

Ставаше въпрос за съвсем емоционално възклицание,но веднага на Л.С ми беше съобщено,че не мога да използвам такива,видите ли скверни слова

Разбира се това може да се види на първа страница на темата "Японски" с дата 18.02.2013г. което е и се явява достолепен начин за запазване на чистота на българският език,нещо като второ амлоа на форума

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Moderator
- Reactions:
И аз помня тези времена. И как си купих сетне първата модерна дискета 1.44 мегабайта и се чудех колко ли години ще ми отнеме да я напълня.
Сейкоша, успя да ни разобличиш най-накрая. Признавам си. Събираме се тайно модераторите след полунощ вече повече от година (февруари 2013 ли казваше?), потриваме ръце и шепнем: "Радой Ралин го проспахме, Йордан Радичков не се сетихме да го цензурираме овреме, но Сейкоша и другите форумци няма да ги изпуснем". Хем мислехме, че никой няма да ни види, ама на, каква стана тя
А сериозно - защо не пиете по едно на срещата на Еленския балкан и всички недоразумения ще се изчистят за 5 минути.
Сейкоша, успя да ни разобличиш най-накрая. Признавам си. Събираме се тайно модераторите след полунощ вече повече от година (февруари 2013 ли казваше?), потриваме ръце и шепнем: "Радой Ралин го проспахме, Йордан Радичков не се сетихме да го цензурираме овреме, но Сейкоша и другите форумци няма да ги изпуснем". Хем мислехме, че никой няма да ни види, ама на, каква стана тя

А сериозно - защо не пиете по едно на срещата на Еленския балкан и всички недоразумения ще се изчистят за 5 минути.
-
- Moderator
- Reactions:
И другата ми тъга - че откакто си купих първата 386-ца компютър, оттогава аз съм най-бавната част в конфигурацията. Всички други програми станаха по-бързи от мен :(
Е, малка закачка,ай с'я 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Moderator
- Reactions: