Часовниците на Agrozev (Александър Грозев).

Има какво да се види
Публикувай отговор
Аватар
agrozev
Специалист
Reactions:

Re: Часовниците на Agrozev (Александър Грозев).

Мнение от agrozev »

Ето още една партида от юнските часовници.
Първо едно бижу, което страшно много ме зарадва! "Ракета Спайдър" ("Raketa")!!! Калибър 2603, 16 камъка, позлата 5 микрона. Сравнително рядък часовник и добре запазен, а пък за красотата му и изяществото сами вижте! Касата е по-различна в сравнение с останалите модели на 2603, и е рядко срещана.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Отново един позлатен "Полет" ("Poljot") калибър 2409, 17 камъка. И към тях имам слабост и често не мога да устоя на изкушението да си взема още един и още един...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Един швейцарец - "Lanco". Много ми допадна механизмът му с големия си баланс. Работи добре, въпреки че изглежда като да не е ходил в сервиз от десетилетия. Доволен съм от придобивката, хубав винтидж-часовник, каквито са ми по вкуса. Механизмът е Langendorf 1337, 17 камъка. Позлатен е с 10-микронно покритие. Размери - 34х41 мм., междулъговото разстояние е 18 мм.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последният часовник в групата също е от Швейцария. "Cornavin Geneve". Не ме впечатли кой знае колко, просто бях любопитен да имам в сбирката си и един швейцарски "Cornavin", защото до сега имах само от съветските им съименници. Механизмът е Geneva Sport SYW 230, 17 камъка. Позлатен с 10-микронно покритие. Размери - 34х40 мм., 18 мм. междулъгово разстояние.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”