Питах ,защото ми стана интересно,че такава марка,а има различни мнения. Най - близо съм до мнението на Росен, НО какво ще кажете за този юбилеен календар за 60 годишнината на ЧЧЗ ака Восток (1942-2002) и какво прави на втората страница (1947-1951) това малко Восточе с най-старото стреловидно лого, наред с една Победа .Пак конспирации
Не съм напълно съгласен ,че логото Восток е в чест на Восток1. Името на завода -да,но не и бранда,така мисля. Имам Восток 2809 от 1958 и един 1960 с логото на ЧЧЗ ,как тогава ще излезе марката Восток чак през 1961г. Сашо, ти имаш един Восток,който преди няколко години показа, нещо го правеше ,не мога да си спомня,но погледни Победата от 1947/51 имам спомен,че беше нещо много подобно на баклавички циферблата и това оформление ,няма как да е след 1960г.
Колкото до каталозите ,не знам да има каталог пълен за 50-те Има разпокъсани различни издания, но то и по-късните са така според мен, не обхващат всички модели. Мисля ,че Восток излизат там някъде към 56/7 заедно с Дружба, Радуга ,Чайка все в малките касички,които толкова обичам и които са типични за 50-те. Но какво прави това Восточе на календара ,си остава загадка за мен, едва ли може да се прави такава грешка,ма знае ли човек и както викаше Връбчо - накоя влюбена Наташа, снимала ,та снимала....

Трябва да подпитаме брат'чедите от Watch.ru да видим ко ще кажат.