Първи ред:
Слава 3056А, работи. Ползвам я за локален еталон на време при настройка на часовници от миналата година. Тя е от Миро, бяха две. Капканчо ми прати и той една, с перфектен цифер и със здрава машинка.
Луч 2350, работи, ама с прецакана верига. Взех го преди няколко дни като донор за лунната Ракета.
Две Ракети 3056А, за Капканчук. Работят и двете, отскоро еднакво. Сума време си играя да им настроя платките, и така одрах една бобинка - изпуснах инструмент върху отворена машина, то на микропроводника му стига и крив поглед. Наложи се в черната Ракета да сложа щипана бобинка.
Втори ред - Зорка е ясна, това е последната ми любов

До нея е една почната и недовършена Ракета на Капканчук. Била 3056, ще става 3056А. Нямя бобинка, секундата не е оргиналдъ, а бях и загубил минутната, ама я намерих

След това една до друга са две Слави 3056. По-лявата, верижната, дойде с донора Луч 2350... звъннах и моторчето, прекъснато. До нея е една друга 3056, която ми я прати Капканчук. Тя работеше някак си... ако е с циферът надолу, се траеше. С циферът нагоре и на ръка - както и когато си иска - моторчето закачваше.
Аз я промих, попочистих магнитите под микроскоп както можах без разглобяване (чистех ги с полузасъхнало гумено лепило, нанесено върху тел 0.2 милиметра. Телта - волфрамова, щото такава имах под ръка

Най-вдясно на втория ред е Заря 1956, от Сашо. Ще я бъде, ама и взех стъпковия двигател за Зорка

Отдолу Рухлица, която върви на където си иска и по колкото време си иска. За профилактика е.
До рухлицата е лунната Ракета на Капканчук. И най-накрая - още една Рухлица, ама с по-малък механизъм, с дамски. Тя може и за дамска да стане, ако и се измисли подходящ каиш, ама първо трябва да я оправя, има ръждясали части и иска донор. И на джама има пукнатина. Но ще гледам да я пусна, щото друг такъв механизъм нямам.