Новобранска колекция
Re: Новобранска колекция
Ми дава ми го на половината цена и затова се чудя...
Касата едва ли е от Сейко,с такъв ремонтоар на 3ч. и то без да се прибира навътре в касата,не съм виждал. Не е и от Ориент,липсва бутон за бърза смяна на датата,евентуално може да е от Ricoh,но по същата логика може да е от безкройно много други часовници,та дори и от кварцов,с тази верижка ми мяза на някой хонгконец. А какво пише на капака отзаде? Точно той може да си е оригинален. 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аз се отказах да го взимам!
Наистина Радо механизъм едва ли ще ми притрябва...
Мерси за съветите ...
Наистина Радо механизъм едва ли ще ми притрябва...
Мерси за съветите ...

-
- Reactions:
ех този пловдив какви неща има.не му е тука мястото ама има ли някои старозагорец тука да си каже
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Аз съм в Казанлъкdanailhristov написа:ех този пловдив какви неща има.не му е тука мястото ама има ли някои старозагорец тука да си каже

А в Пловдив има много неща, щото лакочистителя го ползват само за нокти

-
- Reactions:
даааа това ми хареса!че то има ли някои будала още да ползва лакочистител,виж зьа зелен лак съм чувал ама за лакочистител 

Гоуем си дразнител шъ знаш!!!
Да ти е честита новата придобивка
И предполагам е паднал пазарлък 

Да ти е честита новата придобивка

.
Ми как!
Че то без пазарлък няма да ми е сладка придобивката
Важен е кефа....купих го от някой от тоя форум, ама не ми каза ника си тук...кой е да си признае
Че то без пазарлък няма да ми е сладка придобивката

Важен е кефа....купих го от някой от тоя форум, ама не ми каза ника си тук...кой е да си признае

Колеги,
ето я и престарялата Омега.
Днес е взех и се учудих колко е мънинка
Само 26мм е някъде... калибър 23.7S T1, едва го разчетох под баланса...
Нищо не намерих за тоя калибър в нета!
Номера й е 6077198, определям е около 1920-25г.
Къде може да видя по номера коя година е?
Капака не е нейн определено...
Изглежда ми сребърна, но няма печат никъде...
Има някакви миниатурни номера на касата отзад по ръбчето, но абсурд да видя числото!
Навих е и работи, но коронката й не се вади да за сверяване.
Остта на секудната стрелка май е няма, но на големите стрелки даже се движи като е навих и забелязах че се мести бавничко
Определно ще е пращам на майстор за реставрация и да й сложи стрелки, но се чудя какви...
Затова слагам и снимка от едни мои незнайни часовници и се чудя дали да не взема от тях стрелки. Този с 12 в червено, дето има черни стрелки им изглежда подходящ и като размер
Все пак ако някой разпознае какви да тея три часовници да сФирка, защото само тоя с кафявите цифри не работи :(
Знам, че професионалисти като вас ще помагат да разгадая Омегата коя година е и какви стрелки да й сложа, за да са по-автентични....

Ами това е, сега почвам да ровя и аз за инфо за нея
ето я и престарялата Омега.
Днес е взех и се учудих колко е мънинка

Само 26мм е някъде... калибър 23.7S T1, едва го разчетох под баланса...
Нищо не намерих за тоя калибър в нета!
Номера й е 6077198, определям е около 1920-25г.
Къде може да видя по номера коя година е?
Капака не е нейн определено...
Изглежда ми сребърна, но няма печат никъде...
Има някакви миниатурни номера на касата отзад по ръбчето, но абсурд да видя числото!
Навих е и работи, но коронката й не се вади да за сверяване.
Остта на секудната стрелка май е няма, но на големите стрелки даже се движи като е навих и забелязах че се мести бавничко

Определно ще е пращам на майстор за реставрация и да й сложи стрелки, но се чудя какви...
Затова слагам и снимка от едни мои незнайни часовници и се чудя дали да не взема от тях стрелки. Този с 12 в червено, дето има черни стрелки им изглежда подходящ и като размер

Все пак ако някой разпознае какви да тея три часовници да сФирка, защото само тоя с кафявите цифри не работи :(
Знам, че професионалисти като вас ще помагат да разгадая Омегата коя година е и какви стрелки да й сложа, за да са по-автентични....

Ами това е, сега почвам да ровя и аз за инфо за нея

Между 1923 - 1929г. е произведен http://www.mikrolisk.de/show.php?site=206" onclick="window.open(this.href);return false;
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Браво, добре са станали!!