"Съботните" часовници на rosen_er
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Re: "Съботните" часовници на rosen_er
Позорът на 2 МЧЗ се чисти с обикновен спирт. Бензин не го лови.
След почистването с етанол още мокрите части ги давите в бензин, та да не остане вода на капчици, и готово.
И да не пропуснете ремонтоара - О-пръстена на него е от същата гадост. И във втулката на корпуса има смола.
Колко Слави са заминали заради този неправилно подбран материал на уплътнението...
След почистването с етанол още мокрите части ги давите в бензин, та да не остане вода на капчици, и готово.
И да не пропуснете ремонтоара - О-пръстена на него е от същата гадост. И във втулката на корпуса има смола.
Колко Слави са заминали заради този неправилно подбран материал на уплътнението...
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Това е дивотия от средата на 80-те. Непроверен материал в изделие за дълговременна употреба :'(rosen_er написа: Разбира се това е по-скоро "артефакт" отколкото часовникКато я отворих,разбрах за каква "черна гняс" говори Върбан.Това да не е опит за повишаване на водоустойчивостта?
След петнайсетина години се деполимеризира. Имаш късмет, че си успял да го отвориш.
Ако бобинката е здрава, ще го бъде. Платките на тия машини се оправят, даже и да не тръгне кварца.
Освен Восток 2209 с "изпрания" цифер,оная кутиѝка "пусна" и една хромирана квадратна каса за Ракета.В нея пъхнах машината с оня handmade цифер,коѝто бях намерил преди време:

То Стрели с черни циферблати се появиха,та една квадратна Ракета ли
Ето ги с "оригинала"

Много ме кефи как са барнали циферблата
Нямам обаче стъкло.
И още една Ракета успях да събера,пак от там.Нищо особено,но симпатична :

Не бях срещал руски часовник с такъв монтаж на стъклото.

То Стрели с черни циферблати се появиха,та една квадратна Ракета ли

Ето ги с "оригинала"

Много ме кефи как са барнали циферблата

И още една Ракета успях да събера,пак от там.Нищо особено,но симпатична :

Не бях срещал руски часовник с такъв монтаж на стъклото.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Такъв ли: http://fotki.yandex.ru/users/asasin0611/album/177149/" onclick="window.open(this.href);return false;
Машината с джама се слага в корпуса и се притиска с капака?
В завода му викали "кастрюлька" - тенджерка :-)
Машината с джама се слага в корпуса и се притиска с капака?
В завода му викали "кастрюлька" - тенджерка :-)
Не.Идва ми на ум в момента пример с Ориент Вечен календар.Стъклото се нанизва външно и гривната го притиска.Трябваше да правим дорник за да го разглобя.Много яка сглобка.
Да,с подобна сглобка е един вчерашен Сейко.
Гадна работа-нахлузва се първо стъклото и после гривната.
Точно като Ориент календар.
Но още по гадно-стъклото има вътрешна фаска в моято влиза вътрешен безел с секундите.
А отвън има ръб,който го държи да не излезе.
Новото стъкло леко го залепих,че не стои и безела хлопа и се върти.
Без оригинално стъкло няма да стане.

Гадна работа-нахлузва се първо стъклото и после гривната.
Точно като Ориент календар.
Но още по гадно-стъклото има вътрешна фаска в моято влиза вътрешен безел с секундите.
А отвън има ръб,който го държи да не излезе.
Новото стъкло леко го залепих,че не стои и безела хлопа и се върти.
Без оригинално стъкло няма да стане.

Циферблата си е екстра само безела е зле.
Спомняте ли си тази находка от преди време?

Пробвах ги и ето резултата:
Смених и двете стрелки за да не се различават в подсветката.

Оригинална секундна за съжаление нямаше.Но .......и без това е франкен,заради допълнителният ринг.Машината е вярната-2234.
Та преди малко "изрових" една кутиѝка от "ония" запаси ,в която имаше стрелки,които ми се сториха подходящи.

Пробвах ги и ето резултата:
Смених и двете стрелки за да не се различават в подсветката.

Оригинална секундна за съжаление нямаше.Но .......и без това е франкен,заради допълнителният ринг.Машината е вярната-2234.

На мен ми харесва-позлатени индекси-златни стрелки.
Червени цифри на датника-червена секундна.
Какво повече.
Червени цифри на датника-червена секундна.
Какво повече.

София е свободна
Прибрах се
.........с торбичка
Извинявам се, но не разбрах първият показан часовник джобен ли е???
Или аз нещо се заблудих
А квадратната не е никак лоша (кимаща емотка!) Не забравяй като намериш 23-камъкова такава просто да ми я изпратиш, че да не се излагаме пред Фелибето

Извинявам се, но не разбрах първият показан часовник джобен ли е???

А квадратната не е никак лоша (кимаща емотка!) Не забравяй като намериш 23-камъкова такава просто да ми я изпратиш, че да не се излагаме пред Фелибето

.
Не можах да открия подобен, Роска, но днес ми попадна този и преди да го засиля към аукциона реших да го споделя тукrosen_er написа:Днес колега ме зарадва с този прекрасен часовник ORIS cal.645:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първото,което си помислих е ,че секундната не е негова,но много я харесах.Оказа се че Oris имат такава секундна стрелка.Стъкло на фасетки от долната страна(опитах се да го покажа на една от снимките,но не е лесно),много запазена позлата!Много интересно разположение на надписите върху циферблата,интересни са и двете обкантвания ,като прозорчета за дата .Не можах да открия с такъв дизаѝн в интернет и да го датирам,но има силно изразено ретро излъчване!Помагаѝте да открием подобен

.
-
- Напреднал
- Reactions:
DHM написа:Не можах да открия подобен, Роска, но днес ми попадна този и преди да го засиля към аукциона реших да го споделя тукrosen_er написа:Днес колега ме зарадва с този прекрасен часовник ORIS cal.645:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първото,което си помислих е ,че секундната не е негова,но много я харесах.Оказа се че Oris имат такава секундна стрелка.Стъкло на фасетки от долната страна(опитах се да го покажа на една от снимките,но не е лесно),много запазена позлата!Много интересно разположение на надписите върху циферблата,интересни са и двете обкантвания ,като прозорчета за дата .Не можах да открия с такъв дизаѝн в интернет и да го датирам,но има силно изразено ретро излъчване!Помагаѝте да открием подобен
![]()
Аааа то той много хубав Митак....само за носене е !