Лагерът е разглобен. Виж дали липсват само 6те сачми. Може да са някъда там вътре! Сачми сигурно ще станат от някое друго просто сейко.
Колекцията на plamenhar
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Колекцията на plamenhar
Съмнява ме да са останали сачми вътре.
Бил е човъркан от колегата преди много години.
Няма ли да стане лагер от друго просто Сейко?
Вероятно ще ходи на майстор.Аз не съм готов за такъв механизъм.
Тахиметъра вързан ли е на някой бутон.Гледам,че е завъртян.
Бил е човъркан от колегата преди много години.
Няма ли да стане лагер от друго просто Сейко?
Вероятно ще ходи на майстор.Аз не съм готов за такъв механизъм.
Тахиметъра вързан ли е на някой бутон.Гледам,че е завъртян.
Поздравления за хубавата придобивка!
Предполагам (мързи ме сега да проверявам), че лагер ще стане от 6106. Ако настояваш мога да проверя.
Тахиметъра не е свързан с нищо, освен с касата на часовника
и е монтиран неправилно 60 трябва да е срещу 12 на циферблата. Пръстена на който е залепена тахимертичната скала може да се демонтира (търси прорез в които да мушнеш нещо от рода на нож, но тъпо и възможно по-здраво). После за монтажа ти трябва преса. Става и "на ръка", но е доста по-трудно.
Предполагам (мързи ме сега да проверявам), че лагер ще стане от 6106. Ако настояваш мога да проверя.
Тахиметъра не е свързан с нищо, освен с касата на часовника

Да,има прорез-доста широк и наистина е завъртян безела.
-
- Напреднал
- Reactions:
Леле уникални часовници пак показа! Но чакам с нетърпение да видя булхед-а оправен.....все пак съм фен на сейко.....а и вие ги полирате прекрасно 

Сакън не го прави. Тая каса е с два различни финиша - матов и гланцов. Ако не си сигурен какво правиш по-добре я остави в състоянието в което е.Prisadov написа: .....а и вие ги полирате прекрасно
Това последното е приятелски съвет. Всеки е свободен да прави с часовниците си каквото пожелае.
Е,това да си преценявам силите го умея.
Не знам представяте ли лък за цигулка за 20000евро да трябва да го нагрявам на огън за да му оправя дъгата?
Механиката надали ще посмея да я пипам.
Особено,ако нямам подробно упътване.
Иначе матиране,полиране съм правил.Има снимки из форума.
Само едната страна е по трудна-под 5-7 часа към каишката има матиране с надлъжни леки ивици.
Ще помисля и ще реша.
По важно е да се оправи механиката на първо време.
Не знам представяте ли лък за цигулка за 20000евро да трябва да го нагрявам на огън за да му оправя дъгата?
Механиката надали ще посмея да я пипам.
Особено,ако нямам подробно упътване.
Иначе матиране,полиране съм правил.Има снимки из форума.
Само едната страна е по трудна-под 5-7 часа към каишката има матиране с надлъжни леки ивици.
Ще помисля и ще реша.
По важно е да се оправи механиката на първо време.
Последно промяна от plamenhar на 05 Яну 2014 23:03, променено общо 1 път.
Страхотна изненада
icon_clap
Дай боже всекиму подобна
и подобни колеги, разбира се 

Дай боже всекиму подобна

.
А стига с тези Сейковци бе :diablo: развалихте ми вечерята
Как хочу и я такой.
С'я сериозно. Не бързай да го носиш на майстор,нали тръпката е сам да си го направиш
Доколкото разбирам,само лагерът ти е разбит,така ли? Както казва Невен,лагер може да стане сигурно и от друг механизъм на Сейко,аз имам предвид от друга серия. Не знам защо колегата Омега куку препоръчва точно 6106 (има A,B,C),сигурно има нещо предвид,за мене в цялата серия 6000 от 6105 до 6119 роторът и лагера,би трябвало да са еднакви,Единствено изключение правят 6106А и 6119А които се водят с два винта на ротора,какво значи това,не ме питай,защото няма да ти кажа
В Ранфт са даден в последните най-долу снимки,как лагерува ротора с моста на 6138В (твоя) http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... eiko_6138B" onclick="window.open(this.href);return false; и как лагерува при 6119В примерно http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... eiko_6119B" onclick="window.open(this.href);return false;
при 6106 е същото. Има разлика наистина с хроното,но важното е дали може да се закрепи този ротор към модулът на 6138,може би винтът ще е различен,но ти гледай,а и Невен трябва да погледне и той. Ако се прецени,че става,имам един 6119В без баланс,но иначе здрав,може да ти го харижа (имаш време още до края на конкурса
)

С'я сериозно. Не бързай да го носиш на майстор,нали тръпката е сам да си го направиш

при 6106 е същото. Има разлика наистина с хроното,но важното е дали може да се закрепи този ротор към модулът на 6138,може би винтът ще е различен,но ти гледай,а и Невен трябва да погледне и той. Ако се прецени,че става,имам един 6119В без баланс,но иначе здрав,може да ти го харижа (имаш време още до края на конкурса

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Не знам какво му е.Баланса като,че ли е здрав,но не се клати.
Как е навътре механиката нямам представа.
Като гледам,като,че ли всичко е наред.
Няма да участвам в конкурса,особено с този часовник.
Първо ми доста сложен,второ не обичам сроковете.Не стига,че и в служебната и частна работа срокове,та сега и в хобито.Ако нещо излезе в моите възможности ще реша за конкурса.
За Сейкото ще потърся хубаво из нета за някакво упътване.
Първо ми доста сложен,второ не обичам сроковете.Не стига,че и в служебната и частна работа срокове,та сега и в хобито.Ако нещо излезе в моите възможности ще реша за конкурса.
Аз останах с впечатление,че е само лагера. Сори 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Тоя часовник има и ръчно навиване. Автомат не му трябва за да работи. Пробвай да свалиш автомата и да развиеш пружината. Свали баланса и анкъра и пробвай да навиеш леко - трябва да тръгне да се развива. Ако не стане включи хронографа. Сега вече нищо не би трябвало да пречи на часовника да върви.plamenhar написа:Не знам какво му е.Баланса като,че ли е здрав,но не се клати.
Единственото за което се сещам е съчма да е попаднала някъде в механизма и той да е заклинил.
Ако имаш желание сам да се пробваш да го оправиш ще ти помагам със снимки. За съжаление и моето свободно време не е кой знае колко много, но от понеделник ще имам повече такова и мога да се опитам да направя снимки на разглобяване на такъв часовник.
Да,навива се и ръчно.Махнах баланса и анкъра.С лека помощ почна да се развива.
Всичките стрелки се въртяха.Но като поставих отново баланса и анкъра не тръгва.
Бутоните на хронографа-реагира само този на 11 часа и остава вътре.Като му помогна се връща.
Явно си иска почистване и смазване.
Този на 13 часа не реагира.
Уговорих се с Божидар да ми го профилактира.
Не си струва да рискувам с такава рядка машина да направя някоя беля.
Имам доста други за човъркане.
Благодаря ти за готовноста за помощ.
Ще се възползвам някой друг път.
Всичките стрелки се въртяха.Но като поставих отново баланса и анкъра не тръгва.
Бутоните на хронографа-реагира само този на 11 часа и остава вътре.Като му помогна се връща.
Явно си иска почистване и смазване.
Този на 13 часа не реагира.
Уговорих се с Божидар да ми го профилактира.
Не си струва да рискувам с такава рядка машина да направя някоя беля.
Имам доста други за човъркане.
Благодаря ти за готовноста за помощ.
Ще се възползвам някой друг път.
-
- Напреднал
- Reactions:
Това може да е от полза:
http://www.youtube.com/watch?v=szGTc0n_s9Q" onclick="window.open(this.href);return false;
Макар че стягането и ремонтът на лагерите при Сейко/Ориент си заслужава да е отделна тема в техническия раздел.
Не ми е ясно защо предписват смазването на сачмите да става с най-хубавото масло.
Успех с ремонта на този прекрасен часовник!
http://www.youtube.com/watch?v=szGTc0n_s9Q" onclick="window.open(this.href);return false;
Макар че стягането и ремонтът на лагерите при Сейко/Ориент си заслужава да е отделна тема в техническия раздел.
Не ми е ясно защо предписват смазването на сачмите да става с най-хубавото масло.
Ако позволиш ще сложа филмчето в темата ми за ремонт.Skyler написа:Това може да е от полза: