Полиране
Re: Полиране
Може ли да видим резултатът от труда му?
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Нататък като започна да снимам обстойно колекцията. А ако се таи някакво неверие, лично мога да купя такова стъкло.
Жалко, че във Варна няма такова стъкло за 7 лв., търся от 2000-та година такова..Seikosha написа:Ами като са ти го сменили,дай информация на човека,иначе и аз бях на Луната,ама забравих да си взема камерата.stonedead написа:Същото стъкло ми го смениха за 7 лв.

Това е добър вариантstonedead написа:Нататък като започна да снимам обстойно колекцията. А ако се таи някакво неверие, лично мога да купя такова стъкло.

.
Не става въпрос за неверие,а за сравнение! Тези стъкла каквито и аз търся са леко изпъкнали и са като кутийка и имат дъга като се гледат отстраниstonedead написа:Нататък като започна да снимам обстойно колекцията. А ако се таи някакво неверие, лично мога да купя такова стъкло.

Та за това и питам и ако съвпадат и има точни координати,да се обадя на някой приятел да ми вземе.
Но щом е проблем,ще чакаме колекционерските снимки.
Последно промяна от Seikosha на 25 Дек 2013 11:14, променено общо 1 път.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Моето освен че има дъга, като се гледа отстрани има и ръб който държи стъклото да не се вади нагоре, като е затворен часовника.,тоест се маха капака и механизма и тогава излиза стъклото. Ето снимки, малко са дървени, ама чак като ги качих се сетих че можеше да сложа на Макро режим..
Съжалявам, ако темата се е изместила малко от полиране към стъкла.

Пита ли го Любо?
Не съм още.,страх ме е да не ми обяви цена като другият умник от 80 лв. щото тогава може и да реагирам малко грубо..plamenhar написа:Пита ли го Любо?

Благодаря ти все пак за загриженоста.
Весела Коледа на всички от форума.

-
- Напреднал
- Reactions:
Тази седмица в ЛИДЛ предлагат комплекти накрайници и консумативи за Дремел и други подобни машини. Сега е моментът, а и цените са приемливи.
Едно питане към колегите с опит в полирането! Сеикото, което показах е с комбинирана каса - "брушед" (или както там се казва....) и полирана:

Та въпросът ми е това може ли да се направи?
Поздрави!!!

Та въпросът ми е това може ли да се направи?
Поздрави!!!
.
Става сигурно.Малко ще е трудно ако матираното е с някаква посока.
Има си технология и зависи от майстора.
Има си технология и зависи от майстора.
Според мен се прави на лентов шлайф, но иска и ръка! (тук липсва кимаща емотка.....ама да не ставам банален...) Очаквам Ивеца да сподели
, че той има един вертикален. Аз имам в цеха, но моя е за шлайфане на плотове.....хоризонтален с над 7 метра шкурка и не става 

.
Да повдигна темата за полирането.
Става въпрос за полиране на истинско стъкло.
Бих го сменил,но си е оригинално с печат отвътре.
Имам няколко опита,но не съм доволен.
Ползвам няколко водни шкурки.От 600 до към 2000.
С вода,но имам чувство,че водата трябва да е течаща за да отмива отпадъка.
Накрая със зелената паста.
Не се получава идеално.
Получават се едни полирани микродраскотини.
Ето под определен ъгъл си личат:

Под друг ъгъл си е добре.

Предтои ми полиране на овално стъкло на един Citizen.
Някакви идеи?
Става въпрос за полиране на истинско стъкло.
Бих го сменил,но си е оригинално с печат отвътре.
Имам няколко опита,но не съм доволен.
Ползвам няколко водни шкурки.От 600 до към 2000.
С вода,но имам чувство,че водата трябва да е течаща за да отмива отпадъка.
Накрая със зелената паста.
Не се получава идеално.
Получават се едни полирани микродраскотини.
Ето под определен ъгъл си личат:

Под друг ъгъл си е добре.

Предтои ми полиране на овално стъкло на един Citizen.
Някакви идеи?
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Абе имам, ама няма да ти харесат :-)
Но не пречи да ги обсъдим. Аз джамове на часовници не съм полирал, ама оптика се е случвало. Огледала, вдлъбнати. Като ученик си правех телескоп.
Та... в оптиката се полира с железен окис, крокус.
И никакви шкурки. Даже грубото шлайфане е с прах и с две стъкла - вдлъбнато и изпъкнало.
Ама няма кво да пробвам да изпея Карузо по телефона, ами през почивните дни ще намеря някоя книга и ще я пусна. Ако е интересно, как го правят оптиците, що да не пробваме някоя конверсия :-)
Сигурен съм, че нито един часовникар така не полира, ама любители - що да не :-)
Но не пречи да ги обсъдим. Аз джамове на часовници не съм полирал, ама оптика се е случвало. Огледала, вдлъбнати. Като ученик си правех телескоп.
Та... в оптиката се полира с железен окис, крокус.
И никакви шкурки. Даже грубото шлайфане е с прах и с две стъкла - вдлъбнато и изпъкнало.
Ама няма кво да пробвам да изпея Карузо по телефона, ами през почивните дни ще намеря някоя книга и ще я пусна. Ако е интересно, как го правят оптиците, що да не пробваме някоя конверсия :-)
Сигурен съм, че нито един часовникар така не полира, ама любители - що да не :-)
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Ето виж какви ги вършат любителите-астрономи:
http://ma-rina-s.narod.ru/UR/Zerkalo_teleskopa.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Тия са по-луди и от нас :-)
С две думи - полирането е с мека подложка, от смола.
http://ma-rina-s.narod.ru/UR/Zerkalo_teleskopa.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Тия са по-луди и от нас :-)
С две думи - полирането е с мека подложка, от смола.