Постановлението е за преминаване от една светомаса(която най-вероятно е била опасна за околните) към друга по-безопасна .Каква -не беше уточнено .Или аз аз не съм разбрал(по вероятно).
Вероятно са махнали тип 0 и 1. Защото тип 2 аз през 80-82 на поразия съм ползвал: компаси, часовници, фосфоресциращи точки на мерник и мушка за стрелба в тъмно и разни други такива. Те си светеха от кутията, не искаха "зареждане".rosen_er написа: Постановлението е за преминаване от една светомаса(която най-вероятно е била опасна за околните) към друга по-безопасна .Каква -не беше уточнено .Или аз аз не съм разбрал(по вероятно).
Свети като го поосветя малко.varban написа:Той този е класика в жанра за хирошима - виж му цифрите.
А танковия го подръж на тъмно няколко дни, и ако светне без осветяване, е прометиев, тип 2 от постинга ми в началото на страноцата. Тоест - опасен за разглобяване.
Ако не светне хич, а след осветяване почне - тип 4. Съвсем безопасен.
Остава ако не е измит хубаво. Обикновен часовник се мие с лупа, а такъв - с дозиметър. Чарк по чарк, до фоново значение.rosen_er написа: Има съвети как да се свали старата светомаса и да се нанесе нова.Но остава лъчение.
Хм. А ти колко го държа на тъмно? И дали наистина не свети, макар и малко, без да е осветен?rosen_er написа: Свети като го поосветя малко.