Да съгласен съм но въпросът ми беше за оксидиран ринг за стъкло. Корпусът е позлатен но това не е от значение, тъй като пръстена е отделна част. Основата на пръстена мисля, че пак е месинг, но оксидиран.
ето за такъв модел става въпрос:
Това , което си показал не е оксидация, а така наречения черен хром. Покритието се прави на същите места , където и белия . Използва се доста и в оръжейната промишленост, така ,че може да пробваш и някъде, където поправят оръжие.
За една гривна никой няма да му обърне внимание. А и не си заслужава разходите за куриери ако се прави в друг град. Трябва да намерим начин да се направи в домашни условия.
Пробвах всички оксидиращи разтвори от пазара,резултата не е добър,получават се петна,не става плътен цвят като на заводските.Най-добър резултат има с разреден разтвор,10 капки оксидация в 100гр вода държи се 5/10мин. да стане черно на въглен вади се без да се пипа с пръсти,и се измива с вода.Но и това не се получава всеки път.Опитите продължават.
:shock:
Изумен съм и имам въпроси,
Това върху старата оксидация може ли да се прилага :?:
Има ли катализатор на процеса.. температура или друго което да не знам :?:
Водата чешмяна ли да е или дестилирана :?:
От къде да си купя раатвор за който говориш (раствора за оксидация) :?:
Има ли различни видове такива разтвори :?:
Аз полирах и обезмаслих(домакински обезмаслител) преди това,и от старата нищо не остана.Да,забравих в чешмяна вода,топла става по-добре.В оръжейните магазини има различни оксидации,пробвал съм българските,еднакви са.