Новобранска колекция
Re: Новобранска колекция
И двата часовника са стари от 50-те години ментаци, с препечатвани циферблати. Според мен през времето са сложили работещ механизъм на Зенит. Оригиналният модел на който, мисля че е правоъгълен.
Да, съгласен съм с тебе, че оригинала е с правоъгълна каса.
Ако изпадне ще пасвам тогава, а за сега поне да пише Зенит хи хи хи.
....боже тези реплики явно ги има още със създаването на оригиналите
Ако изпадне ще пасвам тогава, а за сега поне да пише Зенит хи хи хи.
....боже тези реплики явно ги има още със създаването на оригиналите

Че те първите реплики ги правят.....швейцарците. По времето, когато те са пасли кравите, добрите часовникари са били англичани и французи. За намаляване на стойността на часовниците, са пращали в Швейцария (нещо като Китай в момента) да им се изработват "заготовките", а после в Англия и Франция (и тук-таме Германия) са правили довършителните "майсторски" работи. Ама като видяли колко се продава един оригинален часовник, и швейцарците решили, че ще се пробват и те да "измайсторят" от заготовките нещо като часовник. Естествено, слагали оригиналните имена, и ето ти - първите реплики, естествено ужасни. Малко по малко учениците задминали учителите, създали си свои марки, наблегнали на маркетинга и рекламата, и ето - гордото нарицателно "точен като швейцарски часовник"Fenna написа: ....боже тези реплики явно ги има още със създаването на оригиналите

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Страхотен е, предполагам няма да му пипаш циферблата?! Нека си е така - красавец.
Хубаво е, че стрелките са му ОК, моите бяха много зле и без секундна. Но твоя се бори за изход от темата за прослужили часовници - този си е за витрина.
Хубаво е, че стрелките са му ОК, моите бяха много зле и без секундна. Но твоя се бори за изход от темата за прослужили часовници - този си е за витрина.
О, не циферблати не барам от бая време и се чувствам по-щастлиФ 
Просто нямах Столичен и затова клъвнах, а и на снимката малко жълтее-ще снимам на светло някой път като се прибера в дома

Просто нямах Столичен и затова клъвнах, а и на снимката малко жълтее-ще снимам на светло някой път като се прибера в дома

месец май 1970
много ми харесва,нищо,че е износен

Тодоре, за теб жени няма ли бе младеж???
А земи се в ръце и си намери някоя, че малко да си отдъхнем
То не бяха Полети, Де лукси, сега и Столичний и Сейко......То бива, бива.....ама не бива да бива чак толкова :rules
Ни срам, ни жалост :triniti
Виж сега!!! За да се възцари отново мир и равноденствие на земята .......Столичния - за мен, а Сейкото за Капканчето

А земи се в ръце и си намери някоя, че малко да си отдъхнем

Ни срам, ни жалост :triniti
Виж сега!!! За да се възцари отново мир и равноденствие на земята .......Столичния - за мен, а Сейкото за Капканчето

.
Ми кво да направя като ми харесват, а и пуста краста... :(
Ама аз бая разпродадох от тези дето в началото купувах и освободих место за нови хи хи хи....
Ама аз бая разпродадох от тези дето в началото купувах и освободих место за нови хи хи хи....
Придържай се към началото на поста ми!!!
Демек ориентирай се към булките, че да остане някой саат и за нас

.
Че то булките са за разтоварване, а часовниците са за душевен екстаЗззЗЗззз 

Ми аз да взема да си преосмисля приоритетите тогава
и да се върна към булките 

.
-
- Специалист
- Reactions:
Много са ти готини часовниците! И Зенит-а с препечатвания цифер включително. Дори и за сега да нямаш истински, много добре си му стои този. Не знам какво си разпродал, но от твоите които съм виждал, няма някой от който да бих се отказал.
.. Ейй, може някой ден като седнем да си пием, и по улицата като минават жени да си викаме: "-Пу тая мацка за мен! - А не не, тая си е за мен!" - само дето мацката няма да знае на кого се е паднала и че изобщо някакви dreadx и DHM се препират за нея..DHM написа:За да се възцари отново мир и равноденствие на земята .......Столичния - за мен, а Сейкото за Капканчето![]()
Ми даDHM написа:Ми аз да взема да си преосмисля приоритетите тогаваи да се върна към булките