Е,- търсих същата станция но с дисплей - показващ на колко градуса е загрята -но цените бяха главозамайващи.

Привет,
Тръгнал си по опасен път , все едно гледам моите кутии от преди 2 год , Ориента нещо ми напомня за гражданин , а пластмасата са върха , трябва да има човек десетина свача.atanweb написа: 06 Яну 2023 19:17 Привет,
Някой импулсивно, но според мен на разумна цена купени. След пазарлъци с продавачите. Или от търгове с неочакван край.
Orient Hammerhead EM7D пак си е с легендарния механизъм.
Купих го за неработещ, бях се приготвил да го слагам да отлежава докато му дойде време за ремонт, но след като отворих пакета, на крак реших да видя какво е вътре за да знам, дали баланс или друго ще трябва да му търся.
Беше блокирал някак.. не знам, но анкера не прехвърляше при разклащане. Имаше малки боклучета в механизма и може някое да е попаднало там на връзката между анкера и баланса. Та бутнах леко зъбните колела с клечка и този часовник отново заработи. Издухах прашинките. И от вчера държи отлично време.
Така, че няма да се наложи ремонт... може би някоя профилактика ако ми липсва забавление.
Часовника е с размер 42мм на корпуса, а безела е с 1мм по голям т.е. 43мм
Веригата е 24мм което ми идва малко в повече, а от там и теглото на часовника с веригата.
Иначе съм доволен. В сравнително запазен вид е.и модела е интересен.
![]()
![]()
Понеделнишки чакам да пристигне Сейко. Преди имах повече усет за моделите и ги познавах от външният вид, но сега съм позабравил, а обявата няма описание. Мисля, че е добър модел и ще се радвам да го отремонтирам и освежа. Някой сеща ли се за този модел? Аз залагам на 6309![]()
През миналия месец поразгледах малко обяви на Суотч с цел да се запася с работещи автоматични ЕТА или за части.
То така се случи, че цяла кутия с няколко автомата и хронографи. Повечето работят.
И един дето си го бях набелязал отдавна да го имам. И тук трябва търкане на плексигласа и касата.
Много интересен и жив часовник. И както всички Суотч - удобен и надежден.
![]()
![]()
Един Полет
![]()
От една мъглява обява взех това. Като се надявах да имам късмета да "налаза някоя хубава запазена Победа *че адаша само ми пали фитила и ме обвзема носталгия. Ама не...
Оказа се Франкенщайн Кама.
![]()
![]()
И те така..
Как е при вас?
Поздрави!
Хубаво еспанско гражданче , тук са много известни , нещо като Кандино в България .rosen_er написа: 07 Яну 2023 19:17 Аз ,както винаги пазарувам само от битака.Ако излеезе нещо,че напоследък......
Е, днес ето това си взех :
![]()
За носене .