Месец декември донесе няколко интересни нови придобивки, които ще имат нужда от допълнително внимание, но хубавото винаги предстои.
На първо място е това е един много рядък Атлас, полско произвоство от семейството на Блони и Алфа. Друг такъв не успях да намеря никъде, дори и при най-страстните от приятелите ми колекционери от другата страна на океана, като Дашиел Станфорд. Няколко от тях веднага дадоха заявака, ако реша да го продавам срещу хубава сума в зелено.
За нещастие няма заден капак. Тези каси са много специфични и доколкото успях да прочета, при тези марки една каса си върви с един капак. Никога Блони не са произвеждали и продавали резервни части за часовниците си. Облужвали са ги само в рамките на гаранцията. А капаците са от някаква калпава сплав, която бързо сдавала багажа. Затова и са толкова дефицитни и скъпи. И също затова мога да кажа, че уцелих джакпота да купя почти веднага донор в лошо състояние от Великобритания, с що-годе читав капак за тази каса, за скромните 80 лв с доставката.
Другото е един доста рядък според мен Алмаз, който плаче за нова каса. Един Полет Сигнал - два Ориента за реставрация - там ще е мъка с частите, но за тях догодина.... Да оставим малко поле за представяне и след Дядо Мраз

Весели празници на всички и сбъдвайте смело мечтите си в колекционерството!
Извинявам се за лошото качество, но на тъмно е трудно да станат хубави снимки.
Като станато готови ще направя по-хубави.

Жал ми става, като си помисля, как един ден, когато ме няма, жена ми ще продава часовниците ми, на цените на които съм й казал, че съм ги купил...