dreadx написа:
./ офф - и сега за какво ти ги написах всичките тези глупости - нямат нищо общо с 2936.. :/
Ми кво като нямат нищо общо? Нали са се пръкнали по време на обсъждането на точно време за сверяване на тази транзисторка и другите като нея

А то си е проблем!
Абе наистина е добре в къщи да има човек някакъв независим източник на точно време. Ама миота, с цялото ми уважение към теб, не става. Щото креативните източни люде са измислили начин за поевтиняване на електрониката им. Вземат, каквито кварцове им паднат, и ги завират в блоковете. После мерят и... и правят това, което братята са направили навремето в Электрониките - въвеждат корекция. Еднократно, и недостъпно за потребителя.
Така че ще трябва нещо по-сериозно! Барем платка от някоя рухлица

Платките на 3056 и 3056А са колекционна история и не си струва да се разкулачват ;)
Майтапя се. От всички съветски платки най-добре държи време 2356. С цилиндричен съветски кварц и тример. Диапазон за подстройка - около 10 секунди, ама тези, които съм ги пробвал, са мръднали много малко. Така че ще си търся някой 2356 или 2456 за точно време.
Всъщност, засега за еталон най става Луч 3055, който ми подариха Тодор и Сергей. От 7 януари не мога да разбера още бърза ли това чудо, или изостава. Но му е рано за хронометър. Ако бях го наблюдавал поне месец, щях да засичам по него. А сега и той минава атестация
Пък и ми се иска да го нося, щото е готин

А хронометър не се носи, ако се използва по назначение!