"Съботните" часовници на rosen_er
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Re: "Съботните" часовници на rosen_er
Ми сериозно, всичките ми колеги се блещят и не виждат добре от близо. Аз също чопля без лупа, ама до кога. Затова и тебе проверявам дали си видиш датата на малкия циферблат.
Поздравления тогава!
Поздравления тогава!
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Различно е. Аз си направих първите очила, специално за часовници. Подбирах ги заедно с докторицата за най-рязко виждане на работно разстояние - към 30 сантиметра. Други не нося - карам без очила, чета без очила, компютърен монитор - пак без очила.atanweb написа:Ми сериозно, всичките ми колеги се блещят и не виждат добре от близо. Аз също чопля без лупа, ама до кога.
Иначе имам астугматизъм и на двете очи, и май леко късогледство, въпреки че работните ми очила се оказаха със събирателни лещи, като за далекогледство.
Откакто се помня, съм товарил очите си с четене, компютри и човъркане на разни дреболии, а отвреме-навреме и с химии :-\ Ми добре са си, не се оплаквам :-)
Без оптика вече не мога да чопля ръчни часовници, ама ползвам възможно най-малко увеличение. Очилата ги направих без корекция на астигматизма, та да мога да ги комбинирам с лупи, но още не съм си направил красива подвижна лупичпка с фиксатор. Всъщност, още не съм я измислил :-)
[quote=
Че то другата събота(живот и здраве) къде ще съм бре
Пък това е тактика:показвам японски кварцета,а руските "инвестиционни" направо в "кутията"
[/quote]
И аз ще съм там. И тогава ще извадят мургавите "инвестиционните":mrgreen:
Живот и здраве,че както ни тресе...
Че то другата събота(живот и здраве) къде ще съм бре

И аз ще съм там. И тогава ще извадят мургавите "инвестиционните":mrgreen:
Живот и здраве,че както ни тресе...
-
- Напреднал
- Reactions:
Страхотен е Касиото ! По перфектен часовник за ежедневно носене трудно се намира.....един познат днес е бил и той в мола на малашевци и е отнесъл много красиво Радо .....но и той каза че е било много слабо :Х ...
Все такъв късмет Росене и за напред
Все такъв късмет Росене и за напред

В събота бях възпрепятстван да ида до битака,но по пощата получих едно циферче от бая рядък модел Амфибия.Така наречената "двуглава" Амфибия.

Никаква надежда да я събера в оригинален вид нямам.Защото би трябвало да изглежда така:

Очертава се франкен,че и мало више
Днес обаче се разходих до пазара и търсейки каса с ремонтоар на "4" часа видях този супер мръсен (няма да кача снимка,че да не оредее форума
)

Обаче пък циферчето..........

Ще мъча да го боря,но нямам таланта на Мишо за тази работа
И едно един не тачен модел от мен,но този път свидетелстваш за девалвирането на БКП

А в началото бяха Де лукс

Никаква надежда да я събера в оригинален вид нямам.Защото би трябвало да изглежда така:

Очертава се франкен,че и мало више

Днес обаче се разходих до пазара и търсейки каса с ремонтоар на "4" часа видях този супер мръсен (няма да кача снимка,че да не оредее форума

Обаче пък циферчето..........

Ще мъча да го боря,но нямам таланта на Мишо за тази работа

И едно един не тачен модел от мен,но този път свидетелстваш за девалвирането на БКП

А в началото бяха Де лукс

Хубава си е Зорката, мене много ме радва този прелишащ циферблат и обемните маркери. Освен това слуховете, че е много точна хич не са преувеличени. Моята я сверих с най-точния ми часовник и за 4-5 дни не е мръднала съществено и това при положение, че историята на профилктиките и е крайно неизвестна.
Много хубав циферблат,ма аз вече съм писал за японските циферблати,как оглеждаш нещо смачкано,мръсно и ръждясало,а вътре цифера свети
Това си е, или донор Роска,или му трябва такъв. Ако не беше тази следа от ъглошлайфа
както казва Омега,можеше да стане,ама сега
,не се вижда добре дали в дълбочина касата е бяла или жълта,ако е бяла,може да се направи с припой евентуално и да се полира,няма да си личи,освен под микроскоп.
Тоя модел Заря ги харесвам,първият часовник който сейкоширах,беше именно такъв модел,но с кафяв цифер,пазя си го и му викам "Дебелата Берта"
Колкото до девалвацията на БКП откъм подаръчни часовници,яко се лъжеш, това са подаръци както пише отзад за ППО - Първична партийна организация,а по това време, по горните етажи ,са си подарявали Ролекси и Омеги и то в повечето случаи и без надписи 

Тоя модел Заря ги харесвам,първият часовник който сейкоширах,беше именно такъв модел,но с кафяв цифер,пазя си го и му викам "Дебелата Берта"

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Как ще ги наместиш нещата не знам,но резката може да се навари.
Може да се запуши и излишния отвор.
Сега видях,че няма ринг касата.
Различава се от тази на SK световно време.
Явно се маха стъклото и тогава се вади ринга с градовете.
Ако е дебело стъклото може да си поръчаш в Илиенци,или да си изрежеш от плексиглас.
Като ще е "кюфте"...
Дай снимка отзад без механизма.
Може да се запуши и излишния отвор.

Сега видях,че няма ринг касата.
Различава се от тази на SK световно време.
Явно се маха стъклото и тогава се вади ринга с градовете.
Ако е дебело стъклото може да си поръчаш в Илиенци,или да си изрежеш от плексиглас.
Като ще е "кюфте"...
Дай снимка отзад без механизма.
Има едно лепило ,викат му течен метал и марка "Bizon" ,ако намериш такова мисля,че ще ти свърши работа,а ще ти остане и за други цели. Друг вариант е ,ако имаш сребърен спрей,да го смесиш с прозрачно двукомпонентно лепило(епоксидна смола) само ,че там не съм сигурен при полирането как ще стане. Идеята ти е чудесна и е време да се разбере ,че франкените са един вид изкуство,стига да са добре направени,както тези например на Ковачев,или разни хомиджи,какво им е лошото? Аз все още съм на етап кюфтета,което обаче не е франкен,кюфтето е оригинал,само,че събирано от кол и въже,или от тук и там и целта е да се направи оригинален часовник,понякога кюфтето става вкусно,понякога леко намирисва
а франкена си е творчество,въпрос е на майсторлък,да го направиш добър.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Почти същото е на SK-то.
Ама трябва да се фрезова на мястото на бързата смяна и вътре и отвън.
Без машина трудно ще стане.
Ама трябва да се фрезова на мястото на бързата смяна и вътре и отвън.
Без машина трудно ще стане.
Съботни:
Нещо странно ,русийско,смесено..........аз го кръстих "Командирска Победа"
:

Машина ЗИМ,бял "о" пръстен с кръгло сечение за влагозащита.Въртящ се безел,оригинална кожа....Много добре изглежда на живо.Досега не бях виждал подобна Победа.
Първата ми "24 часова" Ракета.Отдавна търся ,но или видът не ме задоволяваше,или цената
. Допълнителният ринг е много наситено мастилено синьо.

И още една Ракета,този път такава
:

Все едно сега е излязла от завода
Заваля и си тръгнах
Традиционната обща снимка:

Нещо странно ,русийско,смесено..........аз го кръстих "Командирска Победа"

Машина ЗИМ,бял "о" пръстен с кръгло сечение за влагозащита.Въртящ се безел,оригинална кожа....Много добре изглежда на живо.Досега не бях виждал подобна Победа.
Първата ми "24 часова" Ракета.Отдавна търся ,но или видът не ме задоволяваше,или цената

И още една Ракета,този път такава

Все едно сега е излязла от завода

Заваля и си тръгнах

Традиционната обща снимка:

Честито! Най завиждам за будилника.