"Съботните" часовници на rosen_er

Има какво да се види
Публикувай отговор
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от atanweb »

Ми сериозно, всичките ми колеги се блещят и не виждат добре от близо. Аз също чопля без лупа, ама до кога. Затова и тебе проверявам дали си видиш датата на малкия циферблат.
Поздравления тогава!
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

atanweb написа:Ми сериозно, всичките ми колеги се блещят и не виждат добре от близо. Аз също чопля без лупа, ама до кога.
Различно е. Аз си направих първите очила, специално за часовници. Подбирах ги заедно с докторицата за най-рязко виждане на работно разстояние - към 30 сантиметра. Други не нося - карам без очила, чета без очила, компютърен монитор - пак без очила.
Иначе имам астугматизъм и на двете очи, и май леко късогледство, въпреки че работните ми очила се оказаха със събирателни лещи, като за далекогледство.
Откакто се помня, съм товарил очите си с четене, компютри и човъркане на разни дреболии, а отвреме-навреме и с химии :-\ Ми добре са си, не се оплаквам :-)
Без оптика вече не мога да чопля ръчни часовници, ама ползвам възможно най-малко увеличение. Очилата ги направих без корекция на астигматизма, та да мога да ги комбинирам с лупи, но още не съм си направил красива подвижна лупичпка с фиксатор. Всъщност, още не съм я измислил :-)
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

[quote=

Че то другата събота(живот и здраве) къде ще съм бре :wink: Пък това е тактика:показвам японски кварцета,а руските "инвестиционни" направо в "кутията" lol2[/quote]

И аз ще съм там. И тогава ще извадят мургавите "инвестиционните":mrgreen:
Живот и здраве,че както ни тресе...
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Страхотен е Касиото ! По перфектен часовник за ежедневно носене трудно се намира.....един познат днес е бил и той в мола на малашевци и е отнесъл много красиво Радо .....но и той каза че е било много слабо :Х ...
Все такъв късмет Росене и за напред :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

В събота бях възпрепятстван да ида до битака,но по пощата получих едно циферче от бая рядък модел Амфибия.Така наречената "двуглава" Амфибия.
Изображение Изображение Изображение Изображение

Никаква надежда да я събера в оригинален вид нямам.Защото би трябвало да изглежда така:
Изображение
Очертава се франкен,че и мало више :mrgreen:
Днес обаче се разходих до пазара и търсейки каса с ремонтоар на "4" часа видях този супер мръсен (няма да кача снимка,че да не оредее форума :mrgreen: )
Изображение
Обаче пък циферчето..........
Изображение Изображение Изображение
Ще мъча да го боря,но нямам таланта на Мишо за тази работа n_sad
И едно един не тачен модел от мен,но този път свидетелстваш за девалвирането на БКП :)
А в началото бяха Де лукс :mrgreen: :wink:
penchod
Reactions:

Мнение от penchod »

Хубава си е Зорката, мене много ме радва този прелишащ циферблат и обемните маркери. Освен това слуховете, че е много точна хич не са преувеличени. Моята я сверих с най-точния ми часовник и за 4-5 дни не е мръднала съществено и това при положение, че историята на профилктиките и е крайно неизвестна.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

rosen_er написа: ...
Изображение
Обаче пък циферчето..........
Ще мъча да го боря,но нямам таланта на Мишо за тази работа n_sad
....
Едно ново стъкло, сваляне на жълтото покритие и ще стане. Ако не беше резнат с ъглошлайф можеше да стане като нов.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Много хубав циферблат,ма аз вече съм писал за японските циферблати,как оглеждаш нещо смачкано,мръсно и ръждясало,а вътре цифера свети :) Това си е, или донор Роска,или му трябва такъв. Ако не беше тази следа от ъглошлайфа :lol: както казва Омега,можеше да стане,ама сега n_sad ,не се вижда добре дали в дълбочина касата е бяла или жълта,ако е бяла,може да се направи с припой евентуално и да се полира,няма да си личи,освен под микроскоп.
Тоя модел Заря ги харесвам,първият часовник който сейкоширах,беше именно такъв модел,но с кафяв цифер,пазя си го и му викам "Дебелата Берта" :) Колкото до девалвацията на БКП откъм подаръчни часовници,яко се лъжеш, това са подаръци както пише отзад за ППО - Първична партийна организация,а по това време, по горните етажи ,са си подарявали Ролекси и Омеги и то в повечето случаи и без надписи :wink:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Касата е стоманена.Почнах я,има доста работа ,но ще стане с изключение на "резката".На живо,когато нещата не са чак трагични.Мислех си за едно голямо "Кюфте" -Восток 2426 Световно време :mrgreen: :redface
Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Как ще ги наместиш нещата не знам,но резката може да се навари.
Може да се запуши и излишния отвор. :mrgreen:
Сега видях,че няма ринг касата.
Различава се от тази на SK световно време.
Явно се маха стъклото и тогава се вади ринга с градовете.
Ако е дебело стъклото може да си поръчаш в Илиенци,или да си изрежеш от плексиглас.
Като ще е "кюфте"...
Дай снимка отзад без механизма.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Има едно лепило ,викат му течен метал и марка "Bizon" ,ако намериш такова мисля,че ще ти свърши работа,а ще ти остане и за други цели. Друг вариант е ,ако имаш сребърен спрей,да го смесиш с прозрачно двукомпонентно лепило(епоксидна смола) само ,че там не съм сигурен при полирането как ще стане. Идеята ти е чудесна и е време да се разбере ,че франкените са един вид изкуство,стига да са добре направени,както тези например на Ковачев,или разни хомиджи,какво им е лошото? Аз все още съм на етап кюфтета,което обаче не е франкен,кюфтето е оригинал,само,че събирано от кол и въже,или от тук и там и целта е да се направи оригинален часовник,понякога кюфтето става вкусно,понякога леко намирисва :D а франкена си е творчество,въпрос е на майсторлък,да го направиш добър.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

plamenhar написа:...........................
Дай снимка отзад без механизма.
Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Почти същото е на SK-то.
Ама трябва да се фрезова на мястото на бързата смяна и вътре и отвън.
Без машина трудно ще стане.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Съботни:
Нещо странно ,русийско,смесено..........аз го кръстих "Командирска Победа" :) :
Изображение Изображение Изображение Изображение
Машина ЗИМ,бял "о" пръстен с кръгло сечение за влагозащита.Въртящ се безел,оригинална кожа....Много добре изглежда на живо.Досега не бях виждал подобна Победа.

Първата ми "24 часова" Ракета.Отдавна търся ,но или видът не ме задоволяваше,или цената :mrgreen:. Допълнителният ринг е много наситено мастилено синьо.

И още една Ракета,този път такава :wink: :

Изображение Изображение
Все едно сега е излязла от завода :o
Заваля и си тръгнах :)
Традиционната обща снимка:

Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »