Малка Led колекция
Re: Малка Led колекция
Надвишават 60 вероятно. Цял ден съм пред компютър, отделям по някоя минута да погледна тук-там. Вече рядко се намират непипани. Често нечии ръчички са пипали където не трябвало и оставили следа, понякога непоправима.., а в обявата деликатно и невинно е написано неработещ, нямам батерии да го тествам или пък работещ,но с дефектирал дисплей
И на такива се случва да се попадне . Част от играта ...

Говори си, .. не ми пречиш
Здравейте. Представям поредната LED придобивка - такова чудо не бях виждал и на картинка - вероятно няма и да видя в бъдеще - марката е MWC и се води швейцарска, а механизмът е американски на FIRECHILD. Надписът Rockford на стъклото за сега ми е неясен.. Има 12 часово показание въпреки че дисплеят позволява и 24-часово. Показания - час и минути, месец и дата и на третото натискане - секунди. Скромни възможности. Като цяло отлично изглеждащ и вече отлично работещ. Платката е олд скул от класически порцелан с отложени сребърни писти. За радост здрава и без пукнатини. Нов кварц се наложи да монтирам и някакви батерийки за 48 часовата проба.

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Браво! Поздтавления!
Имам един корпус дето май има нужда от такъв калибър. Много отдавна искам да го възстановя и сега благодарение на поста ти ще имам отправна точка.
Продължавай все така!
Имам един корпус дето май има нужда от такъв калибър. Много отдавна искам да го възстановя и сега благодарение на поста ти ще имам отправна точка.
Продължавай все така!
kokosv написа: 12 Юни 2020 21:44 Безименен и с противоречиви признаци за живот..за сега.. но пък с твърде рядко срещана екстра - аларма.
![]()
05.08.2024 - малка победа - тръгна

Здравейте. Да представя днешните пациенти
Първият е пластмасов Texas Instruments серия 50х. Ако не ме лъже паметта това е 4-ти или 5-ти от този тип в колекцията ми. Почистен отвсякъде в ултразвуковата вана. Електрониката е особена защото фабрично е обвита с пластмаса, та освен кварцов резонатор нищо друго не подлежи на подмяна. Почистени и огънати под правилен ъгъл контактни пластини. Състояние-вече отлично работещо. Показания-час и минута, секунди, месец и дата. Без разделител между часове и минути.
Вторият е .. безименен с цвят на патиниран алуминий. Никакви означения по корпус и електроника. На външен вид наподобява един от лед моделите на българските Булетроници. Видял е ползване. Уникално рядко срещата функция е възможността да се увеличава/намалява интензитета на светене на светодиодните сегменти. (Досега съм я срещал само 1 път в часовник Commоdore Time Master, описан някъде нагоре). Общо взето тънък и лек. Верижката е уникално пластична и удобна. Поддържа отлично време

Първият е пластмасов Texas Instruments серия 50х. Ако не ме лъже паметта това е 4-ти или 5-ти от този тип в колекцията ми. Почистен отвсякъде в ултразвуковата вана. Електрониката е особена защото фабрично е обвита с пластмаса, та освен кварцов резонатор нищо друго не подлежи на подмяна. Почистени и огънати под правилен ъгъл контактни пластини. Състояние-вече отлично работещо. Показания-час и минута, секунди, месец и дата. Без разделител между часове и минути.
Вторият е .. безименен с цвят на патиниран алуминий. Никакви означения по корпус и електроника. На външен вид наподобява един от лед моделите на българските Булетроници. Видял е ползване. Уникално рядко срещата функция е възможността да се увеличава/намалява интензитета на светене на светодиодните сегменти. (Досега съм я срещал само 1 път в часовник Commоdore Time Master, описан някъде нагоре). Общо взето тънък и лек. Верижката е уникално пластична и удобна. Поддържа отлично време