Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Ми може,не съм го правил аз,което значи ,че не съм единственият дето готви хубаво. Във всеки случай,на този безелът няма нищо общо с другите командирски.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
То чисто технически тези часовници не са Командирски.Просто Восток с някакъв безел.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
А фактически (и технически, и финансово, и юридически) на командирските пише Заказ МО СССР. Това означава военна приемка. Другите са... как им викаше ти? туристически :-) Заказ МО РФ не съм срещал, ама сигурно има.
Ами аз никъде не писах ,че е командирски,имах предвид точно Восток,ма после с Росен се закомандирчихме.
Ето ви и един от старите големи Куйбишевци,минал малко през моята школа.Какви хубави модели са правели в началото,така ми прилича не един Марвин дето имам,а после пада вече голямо дялане с брадвата,но има и по-късни красиви модели,ако сме честни,аз си ги харесвам.

Ето ви и един от старите големи Куйбишевци,минал малко през моята школа.Какви хубави модели са правели в началото,така ми прилича не един Марвин дето имам,а после пада вече голямо дялане с брадвата,но има и по-късни красиви модели,ако сме честни,аз си ги харесвам.

Да бе ,туристическа.Я виж как съм я представил в "Съботните.......":varban написа:А фактически (и технически, и финансово, и юридически) на командирските пише Заказ МО СССР. Това означава военна приемка. Другите са... как им викаше ти? туристически :-) Заказ МО РФ не съм срещал, ама сигурно има.

Много красив ЗИМ си спретнал браво,ти си един от хората които ме вдъхновяват в тая област сейкоширане казано по твоемо.
Дияне,такова сейкоширане прилагам само в краен случай,когато касата е жълта под хрома,но ако не бях го направил и ако не бях му полирал стъклото и почистил цифера,приличаше на една дрипа и то доста износена. Да не забравяме ,че може да бъде и хромиран,но трябва да събера още доста такива екземпляри,за да мога да го направя наведнъж,обещали са ми само един сеанс. Някои от белите от нойзилбер ще си останат така,защото са по-добре отколкото хромирани,а някои бивши позлатени редкажи,да отидат за позлатяване, всичко е конкретика,като му дойде времето..
Ето още един ,от една кутия със скрап беше, покритието беше като юфка,напълно надрано стъкло и цифер,счупен баланс,та му смених баланса,промих и смазах,полирах стъклото и касата, и му сложих запазен циферблат оригинален модел, обикновено тези модели са от нойзилбер,но и този се получи. Още един възкръснал.

Ето още един ,от една кутия със скрап беше, покритието беше като юфка,напълно надрано стъкло и цифер,счупен баланс,та му смених баланса,промих и смазах,полирах стъклото и касата, и му сложих запазен циферблат оригинален модел, обикновено тези модели са от нойзилбер,но и този се получи. Още един възкръснал.

Да разбрах идеята ти,и Востока е красив с тези римски цифри.
icon_clap имам само една забележка,че си смесил малки и големи букви,ма това да е кусура, тез всички камъни ,по моята глава ли са 

Толкова си го мога,за товаSeikosha написа:icon_clap имам само една забележка,че си смесил малки и големи букви,ма това да е кусура, тез всички камъни ,по моята глава ли са

plamenhar не завиждай

atanweb написа: Говоря си така ама ето една друга снимка с такава каса:
![]()

Докато ровех из Зимове и Победите ,изскочи ей това,произведен 1948г. джама му е оригинален и вместо да е изпъкнал,е вдлъбнат,като цяло този Елекцион ,може да се намери много трудно в такова състояние,както показва и името,марката е елитна и трудно се среща вече. Работи като хронометър ,без да съм го профилактирал,много хубави тънки стрелки,съвпадащи с маркерите и чудесен меден циферблат. Както говори мълвата, Дан Колов е носил такъв часовник на ръката си. Да видим дали в Ебея някой няма да намаже

Търся помощ от публиката. Имам един сахат с механизъм ЕТА 2472 прави странни неща,секундната стрелка се върти нормално,но часовата и минутната - нъцки. Сега забелязох,че и те от време на време тръгват. Когато тръгна да сверявам,се въртят много леко,почти без съпротивление и понеже и аз покрай вас взех да се развалям като ви чета и взех да подразбирвам от чарколяци - дали това би било възможно да е от карамфила само и от какво друго би могло да се получава. И другият ми въпрос е,дали мога да опитам някаква намеса ,без да го разглобявам целият,щот мъй страх,че ще спре и секундната 

Toва сигурно е карамфила.
Трябва да го стегнеш.
При всички случаи няма да мине без махане на циферблата.
Карамфила не е като на руските.
Потърси в нета упътване за разглобяване.
И снимай всяка операция да не забравиш нещо.
http://watchguy.co.uk/teardown-service- ... -eta-2472/" onclick="window.open(this.href);return false;
На петата снимка се вижда карамфила под пружиниращата шайба.
Тези продълговатите пластинки мисля,че трябва да се натегнат.
Такъв съ разглобявал,но не съм натягал карамфил.
Трябва да го стегнеш.
При всички случаи няма да мине без махане на циферблата.
Карамфила не е като на руските.
Потърси в нета упътване за разглобяване.
И снимай всяка операция да не забравиш нещо.
http://watchguy.co.uk/teardown-service- ... -eta-2472/" onclick="window.open(this.href);return false;
На петата снимка се вижда карамфила под пружиниращата шайба.
Тези продълговатите пластинки мисля,че трябва да се натегнат.
Такъв съ разглобявал,но не съм натягал карамфил.