"Съботните" часовници на rosen_er
Re: "Съботните" часовници на rosen_er
Гледай какво нещо е случайността! В същия ден в който ти показа този Восток, завършваше един търг за същия часовник, който си бях запаметил и бях решил да спечеля. Но за мое нещастие, края на този търг беше рано сутринта... и забравих...
http://www.ebay.co.uk/itm/Beautiful-vin ... true&rt=nc" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.co.uk/itm/Beautiful-vin ... true&rt=nc" onclick="window.open(this.href);return false;
Жалко.На доста добра цена е приключил търгът,а и часовникът изглежда доста добре.
Да, като видях на каква цена е завършил ми се стъжни. И след като видях и твоя съвсем 

Не съжалявайте.
Не знаете каква цена е заложил купувача.
Не знаете каква цена е заложил купувача.
Така.Ето ви една любопитна история с този Восток Милитъри (според мен ,разбира се).
В братския руски форум има една тема "Новые трофеи на толкучке " ,подобна на заключената вече наша - "Нови придобивки".В нея от време на време показвам и мои неща ,които ми се струват интересни.
Показах милитъри Востока(не често срещан Восток,особено в стоманена каса). Понеже дойде в лоша каса,го преместих в друга запазена,която в бързането сметнах за същият тип.Разликата е минимална и се заблудих (съвсем отделен въпрос,че е за 2214 т.е. малко по-дълбока
)Колегата от онзи форум веднага ми показа ,че е "котлет" и се обоснова.Аз приех забележката и сега или ще го върна в старата каса или ще търся по-запазена,но от същият тип.
Нещо такова ми се иска да постигнем в Часовете.Да има кой да направи коректна забележка,другият да я приеме и да се опита да стигне до оригиналния вид на часовника(ако иска разбира се).Ако не - нека си го държи по-лъскав (както се изкуших временно аз
),но не и в оригинален вид.Според мен в това е кефът от колекционирането на винтажни часовници 
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=5418&page=1827" onclick="window.open(this.href);return false;
Сега остава да направя избор:Как да изглежда този мой часовник?
Така както дойде (разбира се ще почистя касата ,стъклото вече е полирано
)

Или така както ми се искаше да изглежда:

Май въпросът ми е риторичен за тези които ме познават,но важно ми е и Вашето мнение
П.П.Даже виждам ,че се появи и шеговита закачка от друг участник във форума ,заради незнанието ми

Добрый день уважаемые.

В братския руски форум има една тема "Новые трофеи на толкучке " ,подобна на заключената вече наша - "Нови придобивки".В нея от време на време показвам и мои неща ,които ми се струват интересни.
Показах милитъри Востока(не често срещан Восток,особено в стоманена каса). Понеже дойде в лоша каса,го преместих в друга запазена,която в бързането сметнах за същият тип.Разликата е минимална и се заблудих (съвсем отделен въпрос,че е за 2214 т.е. малко по-дълбока

Нещо такова ми се иска да постигнем в Часовете.Да има кой да направи коректна забележка,другият да я приеме и да се опита да стигне до оригиналния вид на часовника(ако иска разбира се).Ако не - нека си го държи по-лъскав (както се изкуших временно аз

http://forum.watch.ru/showthread.php?t=5418&page=1827" onclick="window.open(this.href);return false;
Сега остава да направя избор:Как да изглежда този мой часовник?
Така както дойде (разбира се ще почистя касата ,стъклото вече е полирано

Или така както ми се искаше да изглежда:

Май въпросът ми е риторичен за тези които ме познават,но важно ми е и Вашето мнение

П.П.Даже виждам ,че се появи и шеговита закачка от друг участник във форума ,заради незнанието ми

Добрый день уважаемые.

Последно промяна от rosen_er на 05 Фев 2015 16:19, променено общо 1 път.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Роска поздравления!
Цифера е като на един показван до сега, чудехме се дали всичко е ок, аз претендирам, че си е оригинал!
Твоя с тези черни стрелки мисля, че е по-хубав. Ще взема да си спретна и аз такъв.
Отново - Страхотен е и голяма моя слабост.
Цифера е като на един показван до сега, чудехме се дали всичко е ок, аз претендирам, че си е оригинал!
Твоя с тези черни стрелки мисля, че е по-хубав. Ще взема да си спретна и аз такъв.
Отново - Страхотен е и голяма моя слабост.
Всичко е както трябва.Само секундната стрелка трябва да е с "триъгълна" форма .Ама такива нЕма
Не са черни стрелките,ами дето им викат "воронение"
Замяна с оригинален циферблат,като в твоя случай,не може да се укори.А резултатът се вижда дето се вика "с невъоръжено око" icon_clap

При много артефакти и произведения на изкуството, се налага често пъти реставрация,последвано от последващо състаряване,което е дори още по-трудно. Като цяло това е процес от цялостната реставрация,но ,ако не се получи от раз при изграждащият момент, идва вече ред на химията и на разни прийоми които да върнат "младеещото" частно ,към "стареещото " цяло. Обикновено така се и практикува и процеса е почти едновременен.
Та на този Восток,като му гледам къдравите маркери,ако вземеш оригиналната каса да я понакиснеш още малко в морска сол и увесиш някъде кат чироз да поизпръхне, може да стане и още по милитъри,биля от WWI.
п.п. на Старта ,ако и одрежеш направо опашката на секундната,ще още по-добре.
Та на този Восток,като му гледам къдравите маркери,ако вземеш оригиналната каса да я понакиснеш още малко в морска сол и увесиш някъде кат чироз да поизпръхне, може да стане и още по милитъри,биля от WWI.
п.п. на Старта ,ако и одрежеш направо опашката на секундната,ще още по-добре.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Ееее,всеки с дертовете си. Колкото по-високо слагаш летвата,толкова по-силно куцаш.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
В такъв случай силно куцане ме чака 

Усещам,че Мишо лекичко ме "повдига" като ъгъл на стар балатум с шпаклаSeikosha написа: Та на този Восток,като му гледам къдравите маркери,ако вземеш оригиналната каса да я понакиснеш още малко в морска сол и увесиш някъде кат чироз да поизпръхне, може да стане и още по милитъри,биля от WWI.

За да не съм голословен ще кача и малко чужди снимки от които се виждат добре "къдравите" маркери

Това са по-ранни варианти на този модел.Въпреки малките разлики(все пак е ръчна работа,много вероятно не само то един човек) стилът е разпознаваем.
По-късно се започва машинно полагане на светомасата,а има и малка промяна в дизайна на циферблата и в шрифта .Присъства в каталога от 1970 г.(От руският форум):

Разбира се и не само у нас има показани от по-ранният дизайн.Ето такъв :(От руският форум)

И два, който според колегите е бил правен за английският пазар:

Общо взето мнението е че този модел часовник е не от много често срещаните.
Скоро говорихме за "прякорите" на часовниците.Е ,този модел колегите в руският форум са решили да кръстят "милитъри".Съвсем подходящо ,по моето скромно мнение,така че и аз ще го наричам по този начин.
Още когато видях, преди доста време този на Павлин в личната му колекция ,реших че много искам да го имам и в моята .Вече е там

Дано ви е бил интересен този пост,че напоследък преобладават обявите за продажби във форума

- sharky1973
- Напреднал
- Reactions:
Тук има един с такава стрелка -rosen_er написа:Всичко е както трябва.Само секундната стрелка трябва да е с "триъгълна" форма .Ама такива нЕмаНе са черни стрелките,ами дето им викат "воронение"
Замяна с оригинален циферблат,като в твоя случай,не може да се укори.А резултатът се вижда дето се вика "с невъоръжено око" icon_clap
http://olx.bg/lot-ruski-mehanichni-chas ... -i69395474" onclick="window.open(this.href);return false;