"Съботните" часовници на rosen_er

Има какво да се види
Публикувай отговор
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от Pavlin »

Гледай какво нещо е случайността! В същия ден в който ти показа този Восток, завършваше един търг за същия часовник, който си бях запаметил и бях решил да спечеля. Но за мое нещастие, края на този търг беше рано сутринта... и забравих...
http://www.ebay.co.uk/itm/Beautiful-vin ... true&rt=nc" onclick="window.open(this.href);return false;
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Жалко.На доста добра цена е приключил търгът,а и часовникът изглежда доста добре.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Да, като видях на каква цена е завършил ми се стъжни. И след като видях и твоя съвсем :D
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Не съжалявайте.
Не знаете каква цена е заложил купувача.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Wostok 2209.За съжаление не е в стоманена каса като този на Павлин,но ........бива (в каталога е точно в хромирана :wink:)
Изображение Изображение Изображение

Трудно се снима часовник с черен циферблат на изкуствено осветление :mrgreen:
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Така.Ето ви една любопитна история с този Восток Милитъри (според мен ,разбира се).
В братския руски форум има една тема "Новые трофеи на толкучке " ,подобна на заключената вече наша - "Нови придобивки".В нея от време на време показвам и мои неща ,които ми се струват интересни.
Показах милитъри Востока(не често срещан Восток,особено в стоманена каса). Понеже дойде в лоша каса,го преместих в друга запазена,която в бързането сметнах за същият тип.Разликата е минимална и се заблудих (съвсем отделен въпрос,че е за 2214 т.е. малко по-дълбока :mrgreen: )Колегата от онзи форум веднага ми показа ,че е "котлет" и се обоснова.Аз приех забележката и сега или ще го върна в старата каса или ще търся по-запазена,но от същият тип.
Нещо такова ми се иска да постигнем в Часовете.Да има кой да направи коректна забележка,другият да я приеме и да се опита да стигне до оригиналния вид на часовника(ако иска разбира се).Ако не - нека си го държи по-лъскав (както се изкуших временно аз :redface ),но не и в оригинален вид.Според мен в това е кефът от колекционирането на винтажни часовници :wink:

http://forum.watch.ru/showthread.php?t=5418&page=1827" onclick="window.open(this.href);return false;

Сега остава да направя избор:Как да изглежда този мой часовник?
Така както дойде (разбира се ще почистя касата ,стъклото вече е полирано :lol: )
Изображение
Или така както ми се искаше да изглежда:
Изображение
Май въпросът ми е риторичен за тези които ме познават,но важно ми е и Вашето мнение :wink:
П.П.Даже виждам ,че се появи и шеговита закачка от друг участник във форума ,заради незнанието ми lol2 :lol:

Добрый день уважаемые.
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Старт 2ЧЗ 4-57 .Получих го от приятелче (DHM както го знаехме някога в този форум n_thumbsup ) :)

Последно промяна от rosen_er на 05 Фев 2015 16:19, променено общо 1 път.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Роска поздравления!
Цифера е като на един показван до сега, чудехме се дали всичко е ок, аз претендирам, че си е оригинал!
Твоя с тези черни стрелки мисля, че е по-хубав. Ще взема да си спретна и аз такъв.
Отново - Страхотен е и голяма моя слабост.
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Всичко е както трябва.Само секундната стрелка трябва да е с "триъгълна" форма .Ама такива нЕма :mrgreen: Не са черни стрелките,ами дето им викат "воронение" :wink: Замяна с оригинален циферблат,като в твоя случай,не може да се укори.А резултатът се вижда дето се вика "с невъоръжено око" icon_clap
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

При много артефакти и произведения на изкуството, се налага често пъти реставрация,последвано от последващо състаряване,което е дори още по-трудно. Като цяло това е процес от цялостната реставрация,но ,ако не се получи от раз при изграждащият момент, идва вече ред на химията и на разни прийоми които да върнат "младеещото" частно ,към "стареещото " цяло. Обикновено така се и практикува и процеса е почти едновременен.
Та на този Восток,като му гледам къдравите маркери,ако вземеш оригиналната каса да я понакиснеш още малко в морска сол и увесиш някъде кат чироз да поизпръхне, може да стане и още по милитъри,биля от WWI.

п.п. на Старта ,ако и одрежеш направо опашката на секундната,ще още по-добре.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

На Восток-а маркерите са къдрави понеже са ръчно поставена светомаса(има и други такива примери при Востоците) още във фабриката.За касата ,ще послушам съвета.
На Старта каквото и да я правя секундна ......няма да е "вярната".Трябва ето такава да е :
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ееее,всеки с дертовете си. Колкото по-високо слагаш летвата,толкова по-силно куцаш.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

В такъв случай силно куцане ме чака :wink:
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Seikosha написа: Та на този Восток,като му гледам къдравите маркери,ако вземеш оригиналната каса да я понакиснеш още малко в морска сол и увесиш някъде кат чироз да поизпръхне, може да стане и още по милитъри,биля от WWI.
Усещам,че Мишо лекичко ме "повдига" като ъгъл на стар балатум с шпакла :lol: и ще кажа,че циферчето на този Восток е в доста добро състояние (като надписи и маркери).Доста дълго чаках да се появи такъв цифер в подобно състояние.
За да не съм голословен ще кача и малко чужди снимки от които се виждат добре "къдравите" маркери :) .Един от нашият форум(вече в стоманена каса).Макар да няма официално такова съчетание,се появяват такива Восток (според някои само експортни) ,което провокира доста колекционери да направят такава "компилации" при възможност и гордо да ги показват във форумите:) .Още един,който може да се види в един от търговските ни сайтове и .......моят. Един до друг:
Това са по-ранни варианти на този модел.Въпреки малките разлики(все пак е ръчна работа,много вероятно не само то един човек) стилът е разпознаваем.
По-късно се започва машинно полагане на светомасата,а има и малка промяна в дизайна на циферблата и в шрифта .Присъства в каталога от 1970 г.(От руският форум):
Изображение Изображение
Разбира се и не само у нас има показани от по-ранният дизайн.Ето такъв :(От руският форум)
Изображение
И два, който според колегите е бил правен за английският пазар:
Изображение Изображение
Общо взето мнението е че този модел часовник е не от много често срещаните.
Скоро говорихме за "прякорите" на часовниците.Е ,този модел колегите в руският форум са решили да кръстят "милитъри".Съвсем подходящо ,по моето скромно мнение,така че и аз ще го наричам по този начин.
Още когато видях, преди доста време този на Павлин в личната му колекция ,реших че много искам да го имам и в моята .Вече е там :wink: В оригиналната си каса n_thumbsup .
Дано ви е бил интересен този пост,че напоследък преобладават обявите за продажби във форума n_sad
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

rosen_er написа:Всичко е както трябва.Само секундната стрелка трябва да е с "триъгълна" форма .Ама такива нЕма :mrgreen: Не са черни стрелките,ами дето им викат "воронение" :wink: Замяна с оригинален циферблат,като в твоя случай,не може да се укори.А резултатът се вижда дето се вика "с невъоръжено око" icon_clap
Тук има един с такава стрелка -
http://olx.bg/lot-ruski-mehanichni-chas ... -i69395474" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”