Вчера кат ,че ли изпаднах в умопомрачение(случва се от време на време) и забравих ,че съм мързелив по природа и взех,че се отрудих баяджа,хрумна ми и да снимам и да покажа трудовият ден на един чешит,дет и той има нужда вече от сейкоширане.
Първото което подкарах още рано сутринта към 13.30ч.

Имаше тук там леки усмивки и закачки за "оригиналната " Ракета, ма аз като я зърнах,получих лек гъдел м/у 3 и 4 ребро и знам какво значи това,значи ,че трябва да купувам

Първо полирах касата да ми е готова ,както и стъклото, опитах ,разбира неуспешно да правя някакво народно творчество със старият цифер,но така и не довърших,защото моят приятел и съгражданин от форумът Деян (Букоев, да е жив и здраво момчето) който преди това я беше вече видял,ми цъфна в бърлогата с един чудесен подарък,подобен такъв цифер,ако не да е 6 поне е 5 състояние,но тъмно кафяв и малка разлика в шрифта и вместо 16камъка долу ,има емблемата на Ракета. Но е и със същата решетка и маркери. Между другото Ракетата си беше вътре с един чудесно работещ 21турбо дизел и аз пак него си сложих вътре,така или иначе на новият цифер не пишеха рубините. По етапно му издирих по - добри стрелки и коронка ,монтажи, натъкмявания ,турих и и един варненски каиш и воала,мисля ,че стана чудесна. Още едно зомби изпълзя

Реших ,че трябва да почина и докато си почивах с чаша Пиринско бръкнах в една торбичка,където кротко се гушеха към 15 саата и 2-3 рамки ,всичкото голд ,оръфано, окаляно,точно каквито ги обичам и макар и да ги взех на сляпо,защото от единствената снимка на продавача, се разбираше само ,че са часовници имах пореден късмет и без един-два по-лоши,всичко друго се оказа поправимо,е само два три работеха,но туй не е кусур. Та предният ден вече бях спретнал единият и едната рамка и сега измъкнах втората,от любимите ми малки Восточета (Кама,Чайка) мръсна,но без загуби,малко рошава повърхност,но след 20 мин. почивка ,придоби такъв вид:

Толкова ми тръгна да стържа,че подкарах и един хром за проба на една дърта Заря, май ми хареса,получава се подобна на стоманена повърхност ,тепърва ще доизпипам пробата.

На масата дето се въргалят постоянно тридесетина часовника ,части ,механизми ,зърнах отдавна приготвен за експарименти цифер на ЗИМ със сребърно лакирано покритие,бях и намисли вече как да го пера, след 15мин. взе ,че ми се усмихна,де да беше така и с де луксите,ма колкото и да си приличат ,са различни,е доволен останах ,няма как.

Набързо забърсах и един Корнавин,дето един приятел отдавна ме врънка за такъв сахат, ще му сложа и една подходяща позлата и хубаво стъкло и ще му го дам,че да се отърва.

Рекох си ,че ми стига вече да почивам и се захванах с работа. Този път загребах от масата едно много симпатично часовниче, попаднало от някоя от последните пратки. Марка Базис ,епозната за мен,макар ,че на звучение ми напомня нещо,механизъм който също до момента не съм идентифицирал, с 17 рубина и изглежда добре, не е съвсем тенеке, циферблат в който се влюбих,много винтиж излъчване, направо кат нов.Касата е била някога с PVD покритие,толкова отвратително го правят,че като гледам часовника ,че толкова запазен,от покритието беше останала само някаква жлъткава мъгла,точно като с водна боичка и тъй като не можех пак да го позлатя,реших да махна бозата отгоре. За двайсетина минути се справих и касата се оказа амен амен минт ,от някаква много твърда сплава, с хубави идеални ръбове,много шик, смених и единствено запазилата се с позлата коронка,мисля подходяща,погалих и малко стъклото, една пластмасова каишка ,че кожата вече намаля и получчихме едно по-добро решение от преди. Красавец стана и цъка усърдно.

Таман тогиз се усетих ,че съм загрял и бръкнах за нов пациент в торбичката с късмета,оказа се (майко мила) една доста оакана,иначе чудесна Ракета от старите модели,на гъба после видях ,че има и някакъв надпис но почти напълно изтрит ,сигурно правен с игла ,имаше едно 1969г.
Реших ,че работата ще е сериозна и понеже икиндия отдавна беше минала,си нарязох една краставичка и си сипах към стоте злоупотреба

Това е приятели, очаквайте новите неща от торбичката.

П.П. Забравих да кажа каква е поуката свързана с първата Ракета,а тя е ,че:
- Никога не можеш да бъдеш сигурен,че това което виждаш ,е всъщност това което си
мислиш.
- Колкото и да си мислим ,че познаваме и знаем всички модели на СССР производство,
винаги се оказва,че изскача нещо ново,подобно е и твърдението на Циолковски,когато
казва: "Каквото и невъзможно нещо, кажеш,че съществува във вселената,винаги може
да се окажеш,че си прав"