Новобранска колекция

Има какво да се види
Публикувай отговор
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Re: Новобранска колекция

Мнение от Fenna »

Представям ви напълно автентичен стоманен Zenith, cal.2532C от 1964г.
Произведен в 110 000бр. в периода 1964-66г. и има 50 часа резерв, другото се вижда на снимките:
Изображение ИзображениеИзображениеИзображение ИзображениеИзображение Изображение
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

А тук е един GUB,cal.60. Той дойде с още три работещи механизма, но са други модели!
Кой може да реставрира хубаво стрелки, че имам голяма нужда?
И къде може да проверя година на производство на GUB?
ИзображениеИзображениеИзображение Изображение
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

Ето го и Longines-а от 1927 год, cal.13,34. Само коронката му е сменена, но се съмнявам и за стрелките, че тия дето ги има в нета са все с различни :)

Изображение ИзображениеИзображение Изображение

А тук го сложих до останалите trench-ове :)
ИзображениеИзображение

Голям красавец, ако мине и през майстора да заличи две малки косъмчета по циферблата ще стане нов :) Май не е сребърен, за разлика от другите :(
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

А ето и подарък от един стар човек с инструменти и всичките циферблати с машинки-волни, губ, де лукси, ракетки и други руски :)
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Fenna написа:Ето го и Longines-а от 1927 год, cal.13,34. Само коронката му е сменена, но се съмнявам и за стрелките, че тия дето ги има в нета са все с различни :)...
Видно е че стрелките са доста по малки от нормалното.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Pavlin написа:
Fenna написа:Ето го и Longines-а от 1927 год, cal.13,34. Само коронката му е сменена, но се съмнявам и за стрелките, че тия дето ги има в нета са все с различни :)...
Видно е че стрелките са доста по малки от нормалното.
Те стрелките са си оригиналните, ама са счупени. Имало е по едно кръгче като малка шайбичка и заострен връх на него на всяка стрелка.
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

Fenna написа:Представям ви напълно автентичен стоманен Zenith, cal.2532C от 1964г.
Произведен в 110 000бр. в периода 1964-66г. и има 50 часа резерв, другото се вижда на снимките:
[url=http://postimg.org/image/73pw8kf65/]Изображение
Страхотен- много ми хареса! n_thumbsup
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

Добър вечер колеги,
искам да споделя радостта си от новия ми стоманен Zenith, cal.106 P-50.
Произвеждан само 1945г и то в 3 800бр, позовавайки се на инфо от чужди форуми :)

Изображение ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение Изображение ИзображениеИзображение Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Хубав е и дизайна на стрелките го правят по-добър от съветския вариант на ракета.
Поздравявам те за поредната невероятна находка.
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Започвам с това да не се обидиш,че нещо напоследък ......Като видях часовника ,който си показал ,първата ми мисъл беше ,че циферблатът е от "Пловдивската" школа :redface заради шрифта и за това ,че маркерите стоят малко по-навътре от нормалното.А втората ,че касата е от Восток :mrgreen: .Това ме провокира да поразтърся в пространството информация за подобен часовник.
Тези ми се сториха най -близо до твоя:
Изображение
Обява с този анонс:1945 ZENITH cal.106 P-50, only 3.800 pcs made
или пък
Изображение
Дизайна на касите по-ми се доближат до периода на производство 1945г.Касата на твоя Zenith ми се струва от по-късен период .
Ти успя ли да откриеш подобен аналогичен на показания ?
И пак казвам - без лоша мисъл :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Касата със сигурност не е от Восток, иначе съм съгласен с Росен че изглежда по късна. Циферблата също го забелязах, но се боях да се обадя поради същите причини. :)
Извода е да си имаш едно наум за продавача, и ако може да те реабилитира по някакъв начин :)
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

И аз мисля, че корпусът не е на Восток.
С това се изчерпва всичко компетентно, което мога да кажа по въпроса. Но часовникът ми харесва в сегашния му вид, така че във всички случаи - честито.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

rosen_er написа:
Изображение

... маркерите стоят малко по-навътре от нормалното.
Изображение

Циферблатът е тип "обърнат тиган за палачинки". Минутната стрелка е дълга, стига точно до средата на маркерите. Те са си на мястото, ако бяха по-навън, щеше да е грозно, да има голям паралакс при отчитането, пък и изображението ще се изкривява от краищата на плексигласа.

Не знам, дали е оригинален, и хич не ме интересува :D
По мои критерии си е баш таман: интересен механизъм, преконструиран от малка секунда.
Другото пасва - класически корпус, и то неръждаем, строг циферблат, подходящи стрелки.

Е, не пише "Зроблено на Сюїщині", може да не е знаел човекът, как е Украйна на швейцарски, ама саат - един път е станал :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

За мен е 90% препечатка. Докато търсих такъв модел попаднах на интересна тема във WUS. Говорят за Zenith Besancon. Явно е имало завод и във Франция, който е закрит през 70-те. Моделите и дизайна на циферблатите много приличат на този.
Но пък серийните номера не съвпадат с тези които са произведени там. Важно е от вътрешната страна на капака дали има маркировки. Ето я и темата:
http://forums.watchuseek.com/f27/zenith ... 750-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

В темата, която ти си дал, има линк към френския форум.

Та там още в първия постинг пише:
Bizarrement certaines montres ne comportent aucune mention d'origine comme si une cigogne leur faisait passer la frontière (dans les 2 sens) la nuit ... What the fuck ?!?
// http://forumamontres.forumactif.com/t47 ... -annees-70" onclick="window.open(this.href);return false;

Чудна работа - някои часовници нямат никакво означение за произход... се едно щъркел ги е пренесъл през границата (в двете посоки) през нощта...

ПС: "What the fuck ?!?" - така им се кодира смайлика Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”