Новобранска колекция

Има какво да се види
Публикувай отговор
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Новобранска колекция

Мнение от Seikosha »

За съжаление на Фена и аз мисля,че часовникът е кюфте,макар и добре направено. Циферблата е на 100% препечатка, достатъчно е да се видят дебелите минутни маркери,опростения печат и цвят на цифрите,да не говорим за липсата на звездичката,такава може да се види само при някои модели от преди 50-та г. най-вече в тренчовете и в джобните. Липсата и на надпис mada in swiss,ili samo swiss също е показателна.Стрелките може да са красиви,но по скоро съотношението им е като при джобен часовник. За съжаление мисля и съм почти сигурен,че и касата не е стоманена,освен ,ако не е сменени капака (на чиято вътрешна страна ,ако е на Зенит ,непременно трябва да има надпис с логото. Тези надписи отзад се слагат на позлатени и хромирани каси. fond acier най общо казано значи стоманен фон,или стоманена задна страна,а inoxiable e неръждавейка.
Ето от нета два такива също с препечатани циферблати и без звездичката,явно са се правили някъде масово,едва ли в Украйна обаче,първият е продаден от канадец за 99$ :o ,а на вторият му искат 395$ което е по-хитро.
Изображение

Изображение
Дано не си се тръшнал с много кинти.Сори n_sad
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Сейкоша-сан, аз за Украйна се помайтапих :) Ако беше украински, щеше да си има всичко, и тънки маркери... е, можеше вместо Zenith да напишат Zenїt :)
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

Здравейте колеги,
да започна че приемам мненията на всеки от вас и не се извинявайте за написаното и най-вече че може да се засегна :)
Всичко, което пишете съм го изчел преди да го купя и съм си направил сметката хубаво :)
Наистина ми е подозрителен този циферблат, но всичко друго за мене си е ок, а аз съм изчел всичко в нета за тази марка :)
Циферблата дори и препечатка си е напълно в духа на онази епоха, а аз много е харесвам.
Все едно някоя мадама да си сложи силикон и вие да е подминете, че била менте хи хи хи :)
Определено не е Zenith Besancon, защото там номерацията е само от 6 знака, аз тези в Швейцария е от седем.
Не съм и от тези дето събират само оригинални часовници и със 60-70 годишна история. Просто не ми е по силите цената им.
Претенции към продавача не съм и и няма да имам. Купих го, защото ми харесва и то много и за мене това е важно, а не 100% автентичност :)
Важно е, че е много далече от грозните препечатки на циферблати и т.н.
Цената му беше като за запазен де лукс, така че как да не го купя :)
Вече няколко дни си го нося и съм щастлив с него, другото са дискусии за професионалисти с набито око :)
Така че се радвам, че става дискусия и ще се радвам на нови мнения за часовника и т.н.
Иначе произведено в Швейцария започва да се пише по-късно в годините.
Цифери като този има в нета 1:1, механизма си е оригинален с голяма минутна стрелка :)
Стилът на стрелките също си е ок, просто трябва да се изчете всичко в нета, както аз правя от една година и риска дали си струва часовника избледнява, дори и само за механизъм на Zenith :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Часовника като излъчване си е супер! Хубавото е че си наясно и за такава цена не знам кой не би го отразил :)
Ама като четеш по форумите, хвърляй и на нас по някое четиво, барем понаучим още нещо :wink:
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

Seikosha написа:За съжаление на Фена и аз мисля,че часовникът е кюфте,макар и добре направено. Циферблата е на 100% препечатка, достатъчно е да се видят дебелите минутни маркери,опростения печат и цвят на цифрите,да не говорим за липсата на звездичката,такава може да се види само при някои модели от преди 50-та г. най-вече в тренчовете и в джобните. Липсата и на надпис mada in swiss,ili samo swiss също е показателна.Стрелките може да са красиви,но по скоро съотношението им е като при джобен часовник. За съжаление мисля и съм почти сигурен,че и касата не е стоманена,освен ,ако не е сменени капака (на чиято вътрешна страна ,ако е на Зенит ,непременно трябва да има надпис с логото. Тези надписи отзад се слагат на позлатени и хромирани каси. fond acier най общо казано значи стоманен фон,или стоманена задна страна,а inoxiable e неръждавейка.
Ето от нета два такива също с препечатани циферблати и без звездичката,явно са се правили някъде масово,едва ли в Украйна обаче,първият е продаден от канадец за 99$ :o ,а на вторият му искат 395$ което е по-хитро.
Изображение

Изображение

Колега, за съжаление съм на работа и нямам много време, но това в червеното е личното ти мнение или прочетено, защото на 100% не си прав-просто прочети малко :)
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

Моля Ви до сега не съм коментирал цени и не мисля да го правя!
Не ме жалете, не плачете!!!
Пари се изкарват и се харчат за кеф, а не да правя кефа на другите,
как може да покажа часовник и да ме ожали някой за парите.
Аз да съм писал за някои ваши часовници че са боклук.
Наистина незнам каква е тая мания ваша да очерняте всичко...
Понякога гроздето е кисело, защото е скъпо!
Ако някой съм засегнал се извинявам, но някои си мислят, че техното вярно е вярно.... сори :(((
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Fenna написа:Здравейте колеги,
да започна че приемам мненията на всеки от вас и не се извинявайте за написаното и най-вече че може да се засегна :)
Fenna написа:Моля Ви до сега не съм коментирал цени и не мисля да го правя!
Не ме жалете, не плачете!!!
Пари се изкарват и се харчат за кеф, а не да правя кефа на другите,
как може да покажа часовник и да ме ожали някой за парите.
Аз да съм писал за някои ваши часовници че са боклук.
Наистина незнам каква е тая мания ваша да очерняте всичко...
Понякога гроздето е кисело, защото е скъпо!
Ако някой съм засегнал се извинявам, но някои си мислят, че техното вярно е вярно.... сори :(((
Затова започнах с извинение.Какво се случи в тези 15 минути между мненията ти ,та така се обърна?Още веднъж-без лоши мисли започнах коментара си.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Спокойно. Никой не е говорил за боклук, нито пък би имал основание да го прави, защото часовникът е хубав. И мнението на Фенна не се е обърнало драматично.

Малко страничен въпрос - понеже виждам, че цените много запазените екземпляри, носите ли редовно по-старите си часовници? Доколко им треперите? За съжаление аз съм станал като квачка напоследък и най-хубавите ги държа затворени, а преди не беше така.
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

Е това ме подразни!
И няма как да не изразя позиция на хора, дето ме съжаляват и не искам да страдат с моите мъки :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Тоше, всичко е казано с добри чувства!
Един Зенит какъвто и да е той, винаги ще бъде Зенит. В това състояние изглежда много по добре от някои по ценни, които дори не стават за носене.
Аз пък тъкмо се зарадвах че започнахме дискусия, която да остави следи и в нашият форум, а не винаги да търсим инфо по чуждите.

А по въпроса на колегата, за цялото това време отдаден на часовниците, съм слагал само веднъж една Амфибия :redface
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Зенита е хубав,стрелките веднага ми хванаха погледа,много изчистен вид,честита придобивка.Почва да ме е страх да пиша тези дни,какво стана та пощръкля народа ....
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

storyteller написа:Малко страничен въпрос - понеже виждам, че цените много запазените екземпляри, носите ли редовно по-старите си часовници? Доколко им треперите? За съжаление аз съм станал като квачка напоследък и най-хубавите ги държа затворени, а преди не беше така.
Категорично ги нося, но и почнах да ги пазя. Не като зеницата на окото си, малко по-малко.
Когато се изпръсках с киселина, бях с командиреца... първо промих очите си и веднага след това - часовника. Лице, коса, тяло, дрехи - чак после :) Всичко това - инстинктивно, на първа сигнална система.
Осъзнатите действия са също толкова показателни (имам предвид - показателни за психиатър :)) - преди да тръгна с линейката за очния доктор, събрах дрехите в една торба и взех двата часовника - този, с който ходех на работа и работния командирец. Той преди това стоеше на бюрото ми и го слагах, само като обличах работни дрехи.

След като ме изписаха от болницата и почнах да се оправям, направих пълна профилактика на командиреца. И вече не го нося в завода - заради киселините реших да ходя на работа само с часовници от неръждавейка и със стъклен джам. Щото кожата и даже окото се оправя, а хромиран пиринч - друг път :)

Като следствие командиреца го замразих към момента на аварията, и сега ще си бъде завинаги с кожен каиш тип Варшавски договор :) Той не пострада, бях го импрегнирал със силикон :)

Но за носене - нося го, ама не в завода. Даже му намерих чистак-бърсак нова пружина, от пликче, и я смених, та вече е разглобяван два пъти :)

И другите часовници ги нося. Може да е за няколко часа, и за едно излизане, ама ги нося.
И някои давам на синковеца, та и той да им се радва :)
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Мнение от Fenna »

kapkan написа:Зенита е хубав,стрелките веднага ми хванаха погледа,много изчистен вид,честита придобивка.Почва да ме е страх да пиша тези дни,какво стана та пощръкля народа ....
Колега, ти как ще реагираш ако ти кажат KЮФТЕ на някой ОЧЕБИЙНО хубав часовник за тебе, а то било и Zenith... спирам да пиша по тоя въпрос, защото хората сме всякакви и всеки с мнение icon_crazy

Но все пак ако повечето се познавате дори и лично-има хора като мене, който не познава лично никой и няма да остана равнодушен към такива коментари-по-добре не пиши, отколкото да изразявам не професионално мнение и то типично по бъгларски с квалификации от рода на-за нищо не става и т.н.

Наистина спирам да пиша по тази тема, не се сърдя на никой вече-забравих все пак,че тук не съм на сила :b
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Не знам какво да ти отговоря,но да не пишеш като Митака смятам за детско,това си е твоята тема,ти от вас бягаш ли? :) Това кой кого познава не е фактор ако имам да кажа нещо.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Fenna написа:
Колега, ти как ще реагираш ако ти кажат KЮФТЕ на някой ОЧЕБИЙНО хубав часовник за тебе, а то било и...
Гордо ще се изпъча :-)
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”