Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
kapkan
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от kapkan »

Seikosha написа:Бе ти само ми ела,на хляб и вода щъ държа само :mrgreen:

Благодаря,благодаря (малки реверанси наляво и на дясно) за туй ,че ви е харесал. Изглежда три гОдинини труд и инвестиции,започват малко по-малко да си казват думата.
И бира :wink: Часовниците не коментирам,справяш се отлично,а с цвета на керамичните и аз се боря неуспешно n_sad
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Seikosha написа: Изображение
А наздраве! :)
Аз си те знам, какво можеш, ама ти постоянно си правиш състезания с тебе си - те тия са най-интересни, щото противника е баш таман :)
И химик стана... и това - без майтап и бъзик!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Дааа Връбчо,противникът е баш таман,дори някой път ми се опира :D
А, то дойде вече време почти за празници,от прозореца ми се вижда сградата на общината вече накичена за празниците,тя е към то 20 етажа и едната снежинка сигур си покрива 4 от тях и кат я гледам тая гледка,ма напъва да извадя един чувал и да го напълня с камарата дет е на масата ми,за да не е пред очите ми,да опъна софрата и да я мятам :)

Изображение

Ма моите снабдители не дават,ей ги и днеска са заредили Еконта с кайма и полуфабрикати,кат ,че ли нямам lol2 Ма все файда,от много глава не боли,а и излязоха похвални неща.
Първо едно Зимче дет цифера му ме хвърли в тъч,от по-големите е и е малко поопушен от някой кат мен,ма ще пробваме да го поокъпем,а касата ,ако не найдем друга ,ще си остане същаъа ,отгоре бива,ам отзад ,човешката пот яде метала кат панда крехки бамбукови филизи.
После един швийцец с яко запазена хромирана каса и неизвестна марка,но вътре цъка една наперена малка ЕТА 1080,пък по-добри цифери бол :D
После изпадна и една чудесна позлатена чушка за пълнене с Ракети ,от по-малките е,а кайма и плънка по наще земи се намира.
Едно нещо което ме зарадва и няма какво много да му пипам,освен ,ако даде малко освежаване,леката мъгла дет я има по края ,не мож я махна,но и така е добре цифера Касата ще яде малко мека гума. Имам и черна бижу и бяла имам,ма цифера не е за пред гости.
И накрая големият сърбеш м/у 3 и 4 ребро, едно МИР-че с каса досущ като онзиднешната, с цифера ще умувам какво да правя.има два и двата са за преборване,ако не се получи,отива в чакалнята. При този модел е проблем стъклото,много ниско,едвам прави дъга над безелът,каквото намеря такова ще сложа,ако не ,отива при мойта златорука,все ще го удурдисаме някак. :wink:
Ми това е,няма кво да гледам звезди,ами да почвам да търся джам за Зимчето :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ето го и ЗИМ-чето ,почистено и с нова капандура, ЗИМ - Вимпел :D 30мм. е :wink: Ееееех... красотка какая -то.

Изображение

Изображение

Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Готин е!Но защо пък "Вимпел"?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Отгоре изглежда като вимпелите. Изпъкнал цифер, височък джам, тънка рамка, тънки лъгове. А това, че механизмът не е плосък, се оправя с конусния капак. Ама той на ръката не се вижда :)

И аз така им викам на такива. Даже ако е Омега :D Щото не знам, кой го е измислил този дизайн.

100500% не е 1 МЧЗ :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Няма да се съглася този път с тебе,Върбане :) Все си мислех,че са кръстени "Вимпел" не заради формата на касата или джама ,а заради формата на моста на мех. 2209 на 1МЧЗ ,която прилича на тясно , много дълго ,триъгълно знаме.Каквото е едно от определенията за "вимпел". След това става нарицателно за Полет с тази машина и дизайн .Та в тази връзка донякъде и Луч с 2209 нарицателно могат да се нарекат Вимпел.Обаче...... само тези в каси ,които изглеждат като "Вимпел"-ите на 1МЧЗ.,но не това е първо определящо ( има големи кютуци Луч с 2209 :o които пък съвсем не могат да се нарекат по този начин ,въпреки машината )
Според мен е неправилно да се наричат само заради това ,че изглеждат подобно представители други марки и модели часовници.
Поне това е легендата :wink:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Тези дни както си е резонно отхвърлих бая работа,разбира се ще ви покажа само малка част,тъй и тъй задръствам форума с мои писаници. Малко са омешани втв времето ,но са от последните десетина дни. Първо (ще карам по реда на снимките) се заядах с един цифер на Луч,от една година търся някакъв за една тънка минтова рамка и не мога да намеря,така ,че от злоба и яд,спретнах нещо временно.още не съм го окомплектовал,но смятам утре да го довърша.

Изображение

Изображение

Изображение

После един МИР взет преди около две седмици от Продавалника,показал съм го по-горе как стана,а тука ви показвам терзанията на един пишман реставратор,дето се опитах оригиналният цифер да оправя,дори нямаше и лого,но пак се получи сурогат. Не съм и очаквал друго,но го правя да трупам опит,а то става кат ти капе кръв от сърцето. :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И накрая си намери правилното решение

Изображение

Другата рамка която имах от Иван,и цифера беше дори по-зле и от предният,дори въобще не се замислих, а направо се сетих за един окомплектован цифер с машината какъвто имах отдавна и все се чудех в каква каса трябва да влезе. Вече бях видял някъде,че е в такава на МИР от първите Востоци,дори и маркировките са почти подобни,лошото е ,че тези рамки имат много особено стъкло и сега ще трябва да ходи на гости на часовникарката ми. Ще стане ,няма де да иде :)

Изображение

Следващото ми творение е един Полет де лукс,като цифера е същият който махнах и на негово място сложих новодела на участника в конкурса. Тогава Росен -Орлово око ,правилно забеляза,че не е толкова лош и понеже аз бях на същото мнение ,дойде и неговият ред.Имаше дъга от търкане на стрелката в повърхността малки драскотини и петна и две ямички там където са колчетата отдолу,някой е дърпал цифера и те са хлътнали,направих обратното движение и някои други хватки по него и мисля ,че стана ОК само стъкло нямам и ще блесне n_thumbsup

Изображение

Изображение

И накрая две неща от вчера. Една чудесна Ракетка,дет ги силно любя,наред с другите мандзърчета от 50-60г. Много остро запазена,личи си и по задният капак.Алуминиева каса,която знаете алуминият как оксидира неприятно,помътнява и хваща една зеленикава патина. Цифера си е ОК само м/у 12ч. и логото направих малък ретуш на едно петънце, полирах и стъклото и му турих една истинска ретро кожа. Много се обрадвах на резултата :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И накрая най-накрая :D успях да събера и оплета кат два бука в гората, един цифер на Дарвил с чудесен механизъм на Фонтайнемелон с прекрасен финиш,направо свети и една каса която би трябвало да е оригинална и един капак който заспа направо,както и всичко друго. Истината е ,че съм ги събирал по отделно. Капака имаше за полиране,но касата направо се порязах на лъговете и,а и цифера е много добър според мене. Стъклото беше яко надрано,но миряса особено накрая като го лъснах на един чорап,подарък от една лапландка,бря трийсе и пет години минаха и още ми праща чорапи :lol: Майтапя се бе, :D пак е от една мома ,ам е от Смолянско. Идеални за лъскане ,не ги нося,че след като имах глупостта да ги изпера с гореща вода,станах колкото ръкавици lol2
Заслужи си един каиш от млада анаконда от долното поречие на Ян Дзъ ,мако твърда,ма то на младите всичко им е твърдо,с годините всичко омеква,мога да ви уверя в това :mrgreen: Останах доволен и спах куту една гугутка 12ч.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Дори преди да почна да гугуткам,си приготвих задачата за днес,мако космическа серия,но не и бе писано.

Изображение

Още на първият който имаше само часова стрелка,рових понеже знаех ,че имам две минутни,едната изпратих на Браво секса,а другата успях да намеря,но нещата тръгнаха на зле и като взех да вадя часовата,та да разглобя пущината,сигур ви се е случвало да чуете онзи мерзък звук "Тънннннннн" :diablo: Последва месечно метене на бърлогата и безумно взиране с една голяма лупа в лопатата "тука има -тука нема" е нема! Така се пищисах ,че ми падна кръвното,туй щот направих челна стойка от яд lol2 От опит знам,че една работа не тръгне ли добре от начало-мани я. Така ,че имащ йоще малко матрял,се захванах да довърша Вълно-Восточната серия,а утре ще видим,чакат ме Спутници и Кировски,Победи и Ракети,Маяци и кюфтаци :) каквото попадне в ръката като бръкна мижейки в кутията ,то ще е,нека да има ,така животът е прекрасен :b

P.S. Сега като прегледах да видя какви съм ги нанизал,видях и минутната стрелка на Ракетата :o Бях приготвил дори оригинална,ама на, старческа нерадост,пак съм изблеял. Утре ще поправям :wink:
bukoev
Специалист
Reactions:

Мнение от bukoev »

Страхотна работа си свършил всичките са много хубави но на мене старата ракета най ми харесва.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Да-да, и на мен, ама ме заинтересува алуминиевата каса на Ракетата. И такова животно ли има?!
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Има.Обаче трябва да е била "розова" - демек като онези каси на Старт с анодно покритие.Пък то е знаем колко е трайно.Ето една подобна ,която макар и пообелена е с това си покритие.На живо не изглежда толкова зле :) :
Изображение
Мишо,извинявам се че поствам снимки в темата ти,но е с "илюстративна" цел :wink:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Буки,благодаря,но и ти имаш участие,кой ми оправи ремонтоарният сектор на Де Лукса :wink: ,а машинката ми е подарък от моя вече много възрастен приятел и рибоубиец Каракудис,благодарности дъртьо :b Аз на наш Букоев тъй му викам - Буки. Като му го казах първият път,се стресна,защото излезе ,че тъй му викали в казармата и сигур за миг е чул старшинката как го зове на служба. :D

Росене,не мой да се извиняваш, nono още преди 1.5г/ написах,че моята страница е свободна зона и всеки може да пише ,или показва каквото и да е,важното е джумбиш да става. :lol: За покритието на Ракетата си прав,аз му викам бомбонена позлата,като станьолените обвивки на едновремешните бонбони,такива освен Старта са и Куйбишевските малки Зимчета.Интересно обаче,че тази както и още една друга ,същата,но съвсем малко в по-лошо състояние и по двете нямаше и микрон остатък от тази позлата,а особено тази,е почти нова ,дори задният капак е сякаш сега слязъл от машината и си личи ,че не е носен. Не знам,може да е имало и партиди без покритие,на такова мяза,а може и да е свалено по някакъв химически начин,защото дори и вътре няма грам позлата.

А сега да продължа от мястото от което спрях с поста си от миналата нощ към 01.00ч.след полунощ.Ще се опитам да ви докажа,че луд умора няма и само се поти. Може да излезе длъжко и някой пак да каже ,че разтягам локуми,ма друг пък вика ,че му липсват лакардиите ми,на всеки не мога да угодя,та който иска да чете,или само да гледа картинки,важното е накрая да изракопляскате,защото този път има защо.
Та както бях и написал,се отказах за сега от Сатурните и се хванах да довърша серията 2608,с тази Волна ще станат три Востока ,три Волни и два Алмаза,а има продукти и за още един Восток,само за задната кръйшка ще умувам,което значи ,че съм преизпълнил първоначалният план от 6 саата.Този стана сравнително бързо,готова каса,работеш механизъм минал през ръките на наш Буки и един чудесно запазен оригиналлен циферблат,пак от него.Стрелки имах ,но със секундната пак брах ядове,тези които бях свалил от двата Мир-а и ставаха и за Волна мистериозно изчезнаха и единствената която успя да се наниже,че и хлопаше,я стегнах леко и я вапцах в кармазъ цялата.В края на краищата за сега бива.Стъклото е полирано и въпреки,че се старах,все пак не става като ново,забелязъл съм,че с времето пластмасата(акрилата)застарява и губи от стъкловидната си прозрачност,сигурно ще му сложа ново,че и на снимките си личи,че е някак "уморен" цифера,а всъщност на две в по-едър план си личи какъв е в дейстителност.Точно в 03.00ч. го приключих,дори му щракнах и няколко снимки с кожа от остатъка на анакондата.Хубавец стана,но ще му направя и няколко дневни снимки с нов джам.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Интересното обаче в случая,започна след това.По тези часове,обикновено започвам да гукам и да поглеждам към постелята,или си пускам някаква сериал и сърбам чай,така направих и в случая.Но за беля,докато сърбах черен цейлонски чай и премлясквах парче суиц ванилово роло и гледах първите кадри на"През огъня брод няма" как се изкривиха дзъркелите ми та попаднаха баш на купчината с предстоящи пациенти и там сгушен в единият край,някак сконфузено надничаше едно Креационче.Сетих се ,че го взех като пълнеж на пратката с първото Мирче от Продавалика заради касата - стоманена,а пишеше,че и работи.Бях си спомнил ,че трябва да имам някъде и един цифер с машина на марката,но в по-добър вид и тайно се надявах да пасне,ако не ще имам добри части. Та кат се загледах,гаче ли дяволът ме подкокороса,да се заровя в кутията с швейцарци и да потърся донорът на донора.

Изображение

Изображение

Намерих го бързо,но и веднага разбрах,че няма да стане,за малко,но бе по-голям със суб секунда и 21камня,а и някакъв дефект,календарът стигаше само до средата,явно сменян цифер,иначе машината FHF с логото на марката. Въздъхнах и понечих да ги сложа и двата обратно в кутията,но тука вече се случи нещо което за мене си е мистично,Разглобих го извадих циферблата с машинката,погледнах го...ма кво да го гледам,приличаше в сурата на египетска мумия,а пък машинката му минт,направо свети,как се е получила тази разлика в запазеността на двата елемента и досега ми е загадка.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Та,махам стрелките и цифера,приготвям пликче за механизма и пак се заглеждам в циферблата,"Абе кво да те гледам,ще станеш чистичък и готов като другите от торбичката подготвени за рисуване,без надписи,без лого.Вземам концентрат кисилина и с памучето със замах отмивам за секунда надписа Суиц мъде от долу. Не знам дали ще ми повярвате,но за мене е истина,като ,че ли чух изохкване,пак се вгледах в грозилището и като ли че изпаднах в някакъв транс,подобно на филосовското - "Когато се взираш прекалено дълго време в бездната,в един момент ,тя започва да се взира в тебе" Може би няколко минути минаха в това безмълвно усещане за молба,в един момент разтърсих глава и вече знаех какво да правя. Наизваждах химиите и такъмите и оттам нататък всичко ми е като един сън,като казвам сън ,има голяма доза истина,защото от последвалите 7ч.поне 1ч.премина в дрямка.Аз на безсъние не мога да трая и някъде вече към 5ч.започнах да задрямвам,както си работя,за част от секундата ме отнася за по няколко минути,как в това време не направих някаква беля,да обърна нещо ,да остържа,така и не разбрах.Та в това полусънно състояние,кое как правех и с какво,всичко ми е като някакъв филм с объркани и омешани кадри.Дори за първи път (как пък точно в този момент се сетих) използвах един метод,който съм ползвал при реставрация на картини,викат му сандъкът на ван Рейн още от 15в.просто устройство като сандък с капак в който има "помещения" в горната част се слага картина която е поела влага има петна в следствие на това и замърсявания,отдолу се слагат парцали напоени със спирт.Капакът се затваря и се оставя така определен време. Спиртът дехидратира,изпива влагата и подготвя нещата за следващият етап. Е ,аз сложих само циферът в/у капачка с етанол,но от сега се замислям за един мини сандък на ван Рейн,ако стане обаче,ще се нарича кутията на Сейкоша ,за принос в търсенето на панацеята която да възстановява тъй необходимите ни цифери,е. поне някои. Та като цяло този алхимичен процес,продължи към 5ч. работи се и винаги с прясна вода,поне три пъти я сменях.Накрая успях да съхраня надписите,с изключение на малка част от първата буква "С" наложи се ретуш.който не стана съвсем както ми се искаше,но в крайна сметка,не пипах повече,така или иначе всичко висеше на косъм и всяко едно ново действие,можеше да унищожи целият труд.За това и през цялото време бях под напрежение и сигур за това съм се отнасял за по минути,кой знае,организмът си знае работата.Имайте предвид ,че местото за ретуш е някъде с дебелина от 1/50 от милиметъра и ако се гледа нормално виждане ,не си личи.Човешкото око не може да фокусира по-близо от около 8см. А кой ти гледа колко е часът с лупа.Използвах единствената си останала четка с добър връх,а преди не беше,защото явно съм работил с акрил и не съм я измил добре. Боята попада в основата и изсъхва,след което връхната част,която при скъпите и качествени четки завършва с три косъма в конус(като шибър) за това се налага пълно и хубаво измиване,в случая само спирт ми стигна.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В крайна сметка вижте какво се получи,чак като светнах лед светлините и го сложих на бялата ръкавица го видях напълно и щях да падна от стола.Никога не се хваля с това което правя,то само говори за себе си,но тоз мъник ме накара да се чувствам горд и да разбера защо лудостта и хъса движат нещата.Оттам нататък дремейки с дремела в ръка някак успях да пооправя и касата,но мисля още малко да я пипна.Имах късмет да намеря и стъкло,което така щракна,че чак помислих ,че съм го счупил.Остана време дори и за няколко първоначални снимки,другите направих днес.Сложих му една черна кожа и го погледнах..ако искате вярвайте,целунах го и се разплаках n_sad ,толкова се радвах,че едно нещо което щеше да стане безчувствен донор,заживя своя нов живот в Хорлогерията на таванес и липсващите му надписи отдолу не му трябват,защото сега вече е Мейд ин Сейкоша. :D Всичко свърши в 10.00ч. скочих в леглото и още във въздуха заспах.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Не знам,може би така се чувстват и докторите ,когато успеят да оздравят някой пациент,сигурно и на тях им става мъчно понякога ,когато трябва да се разделят с тях. Амин.

Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Ха,и аз имам няколко такива стоманени с такива захабени цифери.
Ще взема да ти ги пратя да ми ги освежиш. :redface
Много търкане и миене,ама намираш време и да го разкажеш.
Браво.
Ама забелязах,че имаш липса на накладни камъни.
Сложи ли?
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Поздравления за ентусиазма Мишо! Аз не бих издържал толкова :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Благодаря и на двама ви за поздравленията,ам то аз си ги изпросих май :lol: Пламе,пиша приятелю и наистина отнема много време,поне 5ч. ми отиват за такива два поста с по-горният,снимане на снимки,избиране ,качване ,писане,ако се замисля,понеже от съня си не мога да крада,значи крада или от свободното си време или от работното такова и понеже работата си е работа,а тя и ме храни,времето за други развлечения силно се стеснява,но така е правилно,ако не сме ти ,аз и още няколко други приятели да поддържаме огъня в огнището,няма да има и къде да пишем.
А за камъните не разбирам точно,знаеш ,че съм все още бос в тая материя,но доколкото гледам,няма липса на камъни.Ако имаш предвид липсата на две планки в дясно и в ляво :redface не знам,прекалено е запазен механизмът за да са паднали или да се е наложило да ги махнат по някаква причина,мисля ,че съм виждал и при други механизми същото,иначе камъните са си там и вече два дни часовникът цъка с точност до минутата.

Павлине,нямаш време сега! и от там търпение и ентусиазъм. Млад човек си още, с млада жена и малко дете,имаш други приоритети ,бизнес и т.н. дори се чудя как намираш все пак време за хобито и форума. Изчакай да се пенсионираш и тогава ще видиш,свободата какво прави и дава :)
И да ми запазиш от черните каишки ,че моите свършиха. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”