Днес имам нещо като юбилей.

Точно на тази дата преди две години,направих първите крачки в този форум icon_clap Изминаха бързо,а ми се струва,че десетилетия съм бил тук.... 2279 поста,собствена тема ,стигнала до 45 страници и почти 19000 преглеждания, готвих манджи, ,показвах саати,поправях и споделях , попържах и се сърдех,стъпвах в своите стъпки и присъствах....цяла една малка вселена.
Извървях не малък път от началният дилетантизъм и разбрах ,че с хъс,постоянство и любов към хобито,може да се постигне много. Каквото и да е,в дъното на всичко стои щастието. Ако човек би успял да въплати в целият си съзнателен живот радостта която изпитва от едно хоби,то той би разбрал и отговорил на изначалният философски въпрос - защо се ражда човек на този свят. Щастието - това е идеалът в абсолютната му форма. Когато успяваме да откраднем малко щастие,ние се приближаваме мъничко до Бога(каквото и да значи това)
Та и днес откраднах малко от него
Поредният закупен лот от скраб ,три рамки от Атлантик в почти неизвестно(заради снимките) състояние ,от които едната пълна с нещо като циферблат и машина. Сканирах нещото както аз си знам и щом между четвъртото и петото ребро получих пак гъдел,разбрах ,че ще се дават пари.

Забравих да снимам часовника,но от тези на продавача се вижда това.
можех само да гадая какво има зад пукнатините на стъклото ,но все пак рискувах.
Циферблата който най-много ме интересуваше,излезе по-лош колкото очаквах, имаше кръг от издраскано от стрелка,мухъл,увредено горно покритие,потъмнели маркери и стрелки,секундна липсваше.
Тъй, или иначе го бях взел с цел да опитам,така ,че извадих кутията с такъмите и го метнах на тезгяха

В един промеждутък ,надеждата взе да изгрява
Така си вървеше времето, до един момент в който някои части от цифера взеха да стават невидими

и за това спрях да издевателствам над него. Колкото - толкова ,както се казва. Резултатът хич не беше лош,а се надявах и под едно стъкло да ме зарадва още повече.
Оттам нататък вече обърнах внимание и на другите съставки. Механизмът -хубаво FHF позлатено,като въртя коронката ,навива безкрай,помислих ,че е скъсана пружината,но като махнах барабанното колело,се оказа ,че собачката във вид на един лост се е изметнала,понагласих го и всичко си дойде на мястото. Балансът здрав и се колебае ,но смятам ,че след една промивка и смазване всичко ще се оправи.
От всите каси които имах ,избрах все пак най запазената,знайно е ,че това е слабото място на този модел,неустойчиво ,иначе огледално хромово покритие.
Избираме и заден капак,който мяза на летяща чиния,минавала доста неумело,през метеоритните пръстени на Сатурн. Шлайфаме,но небрежно,за да се получи крайният баланс.
Като по чудо,намираме в торбето ново стъкло с тези не малки размери
Търсим и намираме подходящо уплътнение за машината ,за да не мяза като малко островче в океана. Остава да се намери сек. стрелка и подходяща коронка.
Сглобяваме и ...воала ,нещо което го нямаше, а сега го има.
Още една малка победа над времето