Една история с развитие и надявам се добър край .
Но да караме отзад напред както обича да казва моя приятел самурай все съм наопъки.
Няколко поста по нагоре ви показах една кварцова Булова 2423 , от първите със стъпков мотор отделен можеш да го видиш и пипнеш , а не да си го представяш че е там някъде около бобината.
И понеже съм ги подкарал наред по номерация на моделите логично следващия трябва да е 2242.
Защо да е логично , ами забравил съм модела и си мислех че е 2243 и почнах да се оглеждам за следващия в посока камертон.
Истината е че откакто преди седмица изтървах два камертона на цени малко над 100 , при положение че в България само за ремонт на такива искат 200 , седнах сериозно да огледам залива .
Попаднах на въпросния екземпляр

Като разбрах че настройката се прави с отвиване и завиване на винтчета дълбоко в мозъка на чипа инженера в мен се събуди и си представих как ги връткам все едно регулирам клапаните на шкода 105
От друга страна това число нещо започна да ме дразни все едно съм го играл вече на евромилиона.
И понеже отдавна не помня повече от 2 дни , само помня кое къде е записано че по лесно.
Прелиствайки форума намерих това което трябваше.
viewtopic.php?f=58&t=5288&start=225#p49574
В едно близко минало когато съм имал 3 часовника с батерия гордо съм обявил че още един и стига .
Уви сега когато са 23 или повече мрачната истина че не можеш ги събра всичките излиза наяве.
Но не пречи да следваме препоръките на по знаещите от нас приятели.
И така пратката тръгна , като дойде ще кача снимки и ще сложа точка на нещо започнало преди повече от 4 год.
Поздрави и