"Съботните" часовници на rosen_er
Re: "Съботните" часовници на rosen_er
О,далеч не всички пазарлъци са успешни.Ама за неуспешните какво да говорим 

Една буря "дойде" ........пустинна
Восток 2416 В

Направи ми впечатление ,че цветът на циферблата му е по-тъмен някак от другият ми ,а "знамето" по-запазено.Има лека разлика и в печата,която може да се разбере само ако часовниците са един до друг:

И нещо по което се "запалих" и аз........,но за него друг път

Като няма Слава Транзистор.......

Восток 2416 В

Направи ми впечатление ,че цветът на циферблата му е по-тъмен някак от другият ми ,а "знамето" по-запазено.Има лека разлика и в печата,която може да се разбере само ако часовниците са един до друг:

И нещо по което се "запалих" и аз........,но за него друг път

Като няма Слава Транзистор.......

- the collector
- Специалист
- Reactions:
Много запазена Амфибия-та, а Акутрон-а направо кърти!
Страхотно стои! 

"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
В. В. Путин
А,благодаря.От теб се "зарибих" 

Извадих тази вечер тази Слава и сериозно се впечатлих .От 18 Юли до днес (43 дни) отклонението ,което е дал е "+20" секунди.В кутия, с циферблата нагоре,ако има някакво значени.Върбан да каже какво мисли(като се върне) ,но за може би непрофилактиран часовник от '79г. постижението е впечатляващо според мен.
Нещо "съботно" ,но понеже веднага отидох да се похваля на Сашо в Кюстендил
,не ми остана време да го покажа в събота.Жалко,че по същото време и Любо е бил в този град и можехме да си "спретнем" една мини часовникарска среща,но ....нищо ,друг път.Та ето го часовничето:

Дойде с този меш. Кефи ме много.Лично за мен (без да сравнявам механизмите) това изпълнение (само с дата) ми стои много по-симетрично и семпло ,отколкото с ден и дата.Ами това е.Нося си го два дни и се радвам на точната му работа.

Дойде с този меш. Кефи ме много.Лично за мен (без да сравнявам механизмите) това изпълнение (само с дата) ми стои много по-симетрично и семпло ,отколкото с ден и дата.Ами това е.Нося си го два дни и се радвам на точната му работа.

-
- Moderator
- Reactions:
Това сейко си е класика.
Не е биташко,успокой се.Съвпадение на деня 

Ами то си е трепач, да не казвам по-силна дума честито...
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Благодаря.Часовникът е много хубав,снимките са лоши.На "лампа" толкова мога 

- the collector
- Специалист
- Reactions:

"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
В. В. Путин
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Да, впечатляващо е.rosen_er написа:[url=http://postimg.org/image/7xcsz2gxp/]
Извадих тази вечер тази Слава и сериозно се впечатлих .От 18 Юли до днес (43 дни) отклонението ,което е дал е "+20" секунди.В кутия, с циферблата нагоре,ако има някакво значени.Върбан да каже какво мисли(като се върне) ,но за може би непрофилактиран часовник от '79г. постижението е впечатляващо според мен.
Профилактиката за 3050 и 3056 е вторична. Първичното е свястна двойка рубин-ос.
Машината [за кварце] е с голям вътрящ момент и дали има смазка в камъните на ангренажа или тя отдавна е изсъхнала, е все едно. Вярно, мръсни зъби могат да спрат този механизъм, както и всеки друг.
Щом върви така, това означава, че моторчето не е износено и не е работило много. Според множество непротиворечиви наблюдения ресурсът му е 5...6 години, после - износване на оста в рубина и до там :( и миене не го оправя :(
Това старо,бре - от Август месец.Беше се изказал след по-продължително засичане на работата (въпреки,че не бях си го поставил за цел) на този часовник в темата за "петъчните"varban написа:Да, впечатляващо е.rosen_er написа:[url=http://postimg.org/image/7xcsz2gxp/]
Профилактиката за 3050 и 3056 е вторична.

Слагал съм го не повече от 3-4 пъти откакто го имам.