Манджата на СЕЙКОШАТА
Публикувано на: 27 Юни 2014 09:26
Ся начи Поради простата причина че съм будала и си карам само с една жена вече 35 год ,,,обичам антиките,,,съм научил две манджи едната от които е пържени яйца а другата пържени тиквички с кис мляко и чеснова заливка При моя приятел Михаил нещата стоят на съвсем друга основа Той се е женил десет пъти и от десетте жени по две манджи да е научил това прави цели двадесет Цяло месечно меню бе хора Затова не се мъчи като мен грешния с кауфладски кюфтета фрикасе боб с кюфтета и боб с наденичка За разнообразие и някоя рибна консерва смачквам Вчера рекох да опитам от неговата рецепта за витаминозна и питателна храна основана на собствено производство с доказано нулево нитратно съдържание Отивам аз в магазина ,оглеждам витрината с месата и погледа ми се лепва на дебели вратни пържоли че са с по шаренко месце Не е сухо а си има и по малко мазнинка начи Излезна без малко 700 гр Прибирам се слагам си ракийка с две ледчета и започвам приготовленията Нарязах месото на кубчета и се захванах с лука който по предписания трябва да е едро нарязан Режа аз една глава а тавата се препълни и тук осъзнах че тая рецепта на кир Михалаки е сбъркана тотално Ами мой лук е съветска каска а патладжана е като любимецка диня и в тази голяма тава мога да вместя или само лук или само картоф или само патладжан и то с уговорка да е най дребния Разделих на четири рецептата в нейната зеленчукова част и се почна голямото чакане Моята Ално на 200 градуса докато го вентилирва мина час и половина докато придобие желания цвят на готова маджа През туй време аз му ударих четири ракийки със салата от четвърт домат и четвърт краставица с буца сирене не уж имитиран млечен продукт Ам за час и половина докато чакам то ми мина глада а и от салатата се наядох И на всичкото отгоре ми остана тава за миене докато при консервите това се елиминира Манджата стана върха ама толкоз труд не, не съм мазохист да си причинявам такива лоши неща Освен това само от приготовлението толкова се уморяваш че после хич не ти е до ядене
това е менюто ми преди напъна

това е заготовката


това е междинното печене когато му махнах фолиото


и готовия продукт след допълнителното запичане отгоре вече без фолиото

след всичкия труд и вкараните 4 ракии хич не ми беше до ядене В интерес на истината рецептата не е трудоемка но си иска много чакане ,май стана вкусно
това е менюто ми преди напъна

това е заготовката


това е междинното печене когато му махнах фолиото


и готовия продукт след допълнителното запичане отгоре вече без фолиото

след всичкия труд и вкараните 4 ракии хич не ми беше до ядене В интерес на истината рецептата не е трудоемка но си иска много чакане ,май стана вкусно