Късна ,топла вечер.Любо Медала (бивш републикански шампион по гребане,а понастоящем квартална „мутра” от средна величина –според собственото му мнение) седеше в чисто новият ,черен „Баварец” ,който беше спрял в аварийната лента,току до разклона за Равно Поле.Тук трябваше да получи пакет „бЕло” от небезизвестния тираджия Пешо Ивеко-то . Чакаше повече от час след уговореното време и вече губеше търпение.Вдигна бавно ръка и погледна часовникът си: позлатен
Оrient world time от каталога на фирмата за 1994г

– подарък от същият тираджия.Яркият луминофор на стрелки просветна в мрака.Това беше достатъчно на заелия позиция на отсрещния склон стрелец……Секунда по-късно Любо Медала усети силен удар по китката.Не разбра какво става,но веригата на часовника изгаряше кожата му.Ужасен инстинктивно го свали от китката си ,захвърли го през отворения прозорец на колата и изсвистя с гуми.Така и не разбра,че Orient-а беше спасил живота му в този ден.
Беше пролетта на 1995 г...
...Почти 20 години по-късно в задушен ,летен ден ромът Трошан бавно крачеше в тревата покрай магистрала „Такия” и ровеше с пръчка из старите,изгнили листа.Но жЕлезо нямаше.

В един момент нещо проблесна . Полузаровен в стара шума и почва видя доста масивен часовник.
-”Au” бате,поне "двайсетка" -помисли Трошан и почти усети аромата на Мастика.
После : Събота, „Малашевския МОЛ”,но…….късметът му беше дотук.Попадна на много инатлив купувач,който къде с блага дума ,къде с „чалъми” така го „успа”,че когато стисна смачканата „двулевка ” в мръсната си ръка,разбра че Мастичката вече е мираж…
-Трябваше поне малко да го измия-помисли Трошан и се запъти към павилиона поне една студена биричка да „удари”.
Както сте досетили вече моят участник за месец Септември е

:
Восток "Световно Време" - Белязаният
Етапите са известни - почна се с един циферблат за "двуглава" Амфибия:

После от Трошан

дойде и Оrient world time в отвратително състоние:

Пране,лъскане сваляне на позлата и поставяне на стъкло "извъртяно" от старо на будилник Слава се стигна до този вид :

Искаше ми се машината да е 2416,но засега е с 2414

След доста "яка" борба с веригата постигнах да речем приемлив резултат :

И както бях обещал

......
rosen_er написа:
П.П. Забелязахте ли дирята от куршума?

Може би ще ви разкажа историята някой ден :triniti
........Ви разказах историята на часовника ,участник в този "проект"

който може с чиста съвест да нарека "Изток Световно Време" - ще е по-честно и към двете марки ,детайли от които използвах за да се получи този симпатичен Franky
П.П.
Ще ми разправя Omegaqq -
omegaqq написа:
.......... ама по ми прилича на следа от диск на ъглошлайф

.