Сега на друг мой хомидж отново се счупи ремонтоара. Този път счупването е на две места - при коронката и в частта, където ремонтоара влиза в механизма. Проблемът с коронката вече е "игран мач", но другото чупването е точно до "гаечната предавка", не знам как да нарека мястото, където ремонтоара влиза в механизма и се "заключва" в него. Просто няма място за навиване на резба и не знам какво да правя в случая. В България такива ремонтоари няма. В Китай открих 10бр. за 4ЩД, но сайтът, където ги намерих не поддържат транспорт до България. Работят основно със Северна Америка.
Та въпросът ми е дали някой познава майстор, който може да изработи такъв ремонтоар? Даже и два броя, че както се чупят ,пак ще ми се наложи след време подобен ремонт. Явно заключващия механизъм на коронката на тези хомиджи "пречупва" ремонтоарната ос и с времето тя се чупи.
Това е часовникът със счупения ремонтоар:

Механизмът е TY2530, като ремонтоарът е идентичен с този и на механизъм TY2555.
В момента съм набелязал една китайска реплика, която е с такъв механизъм и ако успея да я спазаря на добра цена ще си имам и механизъм и ремонтоар за части, но все пак проблемът със счупването на ремонтоарите остава.