1. Тъй като продавачът от Молоток се покри и не ми отговаря, се налага да търся гайката за затягане на ротора в този 30-камъков Польот с лагер:

В темата се споменава за два варианта:

Никъде другаде обаче не намерих механизъм с винт. Затова огледах моя отблизо с лупа - точно си е за гайка (като десния от снимката) - има външна резба на цилиндърчето. А винтчето, с което се опитах да закрепя ротора, хвана, но се усеща, че няма вътрешна резба. Затова предполагам, че и левият от снимката е също с липсваща гайка и е намерено някакво решение тип "с чукче и трионче и вързано с тел"

Оригиналната гайка се вижда по-добре на друга снимка, пак от форума:

По принцип знам кой може да я направи, но вече два пъти му ползвах услугите, а той не иска да взима пари. Затова с надежда, клоняща към нула, пускам пост тука

2. Търся и заден капак за каса от Ракета 2209, ето такъв:

Може пък да е останал след някой "златотърсач"

3. Търся баланс за механизъм EB 8802 (въпреки че на моя пише 8800, той е с камъни и противоударно на баланса, за разлика от EB 8800, който е без камъни и без противоударно), не знам дали са съвместими с такъв за без противоударно:

Има го в ЕБей, но е ~ 10 паунда с транспорта, та ако не го намеря до няколко дни, ще го поръчвам.
В последствие ще редактирам темата, ако ми потрябва нещо друго, или нещо намеря.
Поздрави, Миро.