За и против арменската профилактика

4avdar
Reactions:

За и против арменската профилактика

Мнение от 4avdar »

Да си жив и здрав !!!
Чавдар Сачански
София, 0884 698045
ЕКОНТ : София
Младост - 2
Чавдар Сачански
0884698045
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Търся нов механизъм за Восток - 2414 A (датник)

Мнение от Seikosha »

Лиани, ти лично ще дадеш ли 63лв. за един механизъм? Че и да чакаш един месец за доставка. Нещо все пращаш народа за зелен хайвер :mrgreen: Такъв механизъм може да се намери и БГ и то в пъти ниска цена. Ето един произволен,дето на Чавдарчето ще му свърши идеална работа. Механизма изглежда много добре и след една профилактика за няколко лева, ще пее като Лили Иванова. Ламята му иска 15 кинта,ма няма начин да не свали 2-3 с което транспорта ще излезе амен-амен безплатен Аукциона свършва утре към 13ч. и в други ден сахата ще е налице. Да не забравяме,че остават и един корпус,нелош цифер и здраво стъкло бонус :wink:
http://auction.bg/A2323397-%D0%92%D0%9E ... 0%9E%D0%9A" onclick="window.open(this.href);return false;

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Мнение от the collector »

Аз също се учудих на това желание и по тази причина зададох въпрос. Човека в прав текст каза, че иска чисто нов, а не работил и профилактиран.
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
Аватар
Liani
Специалист
Reactions:

Мнение от Liani »

Seikosha написа:Лиани, ти лично ще дадеш ли 63лв. за един механизъм? Че и да чакаш един месец за доставка. Нещо все пращаш народа за зелен хайвер :mrgreen:
Ако можеш да намериш нов механизъм и по-евтин, няма лошо. Аз това намерих, това показах. Никой не съм пращал за зелен хайвер. Всеки сам си преценява какво може да си позволи.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Шегобийци сте и двамата :) Един механизъм може да изглежда и работи като чисто нов, без да е такъв. Всеки според джоба си,аз не ходя до МЕТРО и си пазаря от махленската бакалия и пак ям същото. "Ситият на гладният не вярва"
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Защо да сме шегобийци? Човека си търси нова машина и това е! НОВА ИСКА, НОВА!!!
Ти искаш да си купи стара и да си я профилактира, за да не се набутва. Да, ама човека иска НОВА!!!Нали няма ти да ги даваш парите, че да му правиш сметка?!
В. В. Путин
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Я, карай малко по-кротко и не се напушвай толкова. Аз му давам алтернатива на човека,защото в много случаи, при малко познания и ориентация ,много хора правят грешен избор. Гледам да помогна,а не веднага човека да се набута,ако не е наясно. А ,ако е наясно,ще си пазари от Ибей,то е ясно. То иначе тази тема "Купувам" е повече "Търся някой да ми подари" защото в повечето случаи става въпрос за дребни детайли и все се намира,някой от форума да има такива излишни. Така си помагаме друг-другу.
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Ти защо мислиш, че зададох моя първи въпрос? Именно, за да бъде уточнено ако човека се бърка.
Ако си купи онзи дъргел от аукциона, можеш ли да ми кажеш къде в София може да го профилактира и окомплектова за "няколко лева"?
В. В. Путин
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Че ти откъде знаеш откъде е човека,може да не е от София, а от Варна ,а тука може да го профилактира за няколко лева,ако пък ми го донесе на мен,ще му го спретна без грош. :)
И ако търсенето му на нова машина е за да окомплектова нещо НОСато като корпус,цифер и т.н. с цел продажба,подарък и т.н. е разбираемо,табиатлия ще да е човека,но ,ако е за спретване на собствено кюфте, е малко тъпо, за тия пари се продават разни минтовки от туристическите Командирски със същият механизъм и за по-малко пари. Абе, не сте яли филии с мас вие :lol:
Аватар
Liani
Специалист
Reactions:

Мнение от Liani »

Сейкоша, това за спретването без грош, трябваше да го кажеш малко по-напред, та колегата да си направи сметка. :)
Иначе, филии с мас наистина не сме яли. :lol:
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Чети бре, Сейкоша! :lol: На човека в подписа му пише къде живее, кой офис на Еконт ползва и е нанесен даже телефона му.
Тук не става въпрос за "мас", а за цени на услуги в различните градове. Ако нямаш твой човек часовникар в София, профилактика на съветска машина е минимум 15-20 лева. За профилактика на Полет хронограф тарифичката е над 100 лева. За смяна на плекс искат 10 лева, а в някои по-лъскави ателиета цената за вадене на фрагмент от верижка струва 10 лева.
В. В. Путин
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Туй в поста му въобще и не погледнах,моя грешка,гледах под аватара. Както и да е,цените които ми цитираш, за мен лично не само че са стряскащи и шокиращи,ами направо са си стряскащи и шокиращи. Абе на коя планета живеете вие шопето бе,майко мила, 10 кинта за плекс :o левче джама и 9 кинта да го стисне с паяка,направо го стискам с паяка по топките, ега ти и мародерството. Един заралия прави (или поне правеше) профилактика и смяна на стъкло(негово) на Сейко за 11 - 12 лв, Луда работа,ма не е луд който яде зелника.
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Ако помня правилно, Росен си беше правил майтап и беше питал в някакво ателие за смяна на плекс. Девойката му беше обявила 25 лева за смяната, но не било сигурно. Трябвало да пита баща си, защото можело да е и повече.
Именно по тази причина не е сигурно колко може да ти излезе профилактика. Ако нямаш човек и скокнеш в някое по-лъскаво ателие, ти е такована мамата.
В. В. Путин
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не ми се говори повече,че ще стана откровено нецензурен. Аз тука във Византия давам три и пак сърцето ме боли. Огромната част си ги спретвам сам,ма торбичката изтъня и някои калибри вече отдавна ги нямам.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

the collector написа:Ако нямаш твой човек часовникар в София, профилактика на съветска машина е минимум 15-20 лева. За смяна на плекс искат 10 лева.
В Казанлък за профилактиката на проста машина от типа на 2414 ще вземат поне 10 кинта, и още е въпрос, как ще я направят. Всъщност, цялата работа около мойта ЧБ почна със смяна на баланс и профилактика на Чайка 1601А. За 50 кинта ;)

Плекс - пет кинта. Джам-стъкло - 10.

Смяна на батерия, ако се сложи Рената, 10 кинта. Китайска за 20 стотинки - 5 кинта. Без всякакви тестове за херметичност.

Това са цените :)

Много от саат-будалите си правят сами часовниците именно от икономически причини.
Щото вече знаят, какво е профилактика даже на простия като гъбена чорба 2609. Ако се прави като хората, как ще е по-малко от обявените 20 кинта? Който и да е ще утрепе поне два часа, че и повече, ако мие като свят. А смяна на части?
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”